Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Timboektoe rules! door Carry Slee

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 910 woorden
  • 30 oktober 2012
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
7 keer beoordeeld

Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
Timboektoe rules! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Door: Lisa Hagen
Dyslexie 
Klas: 3aa
Inlever datum: 31-10-2012
Uitgever: Pimento
Schrijver: Carry Slee
Jaar van uitgaven: 2005

Inhoud opgaven

  1. De rode draad in het boek
  2. De samenvatting
  3. De tijdsvolgorde
  4. De tijd waarin het afspeelt
  5. Wat zou je weglaten in de film
  6. Welken personages zou je weglaten in de film
  7. Het einde

De rode draad in het boek

Het boek gaat over een camping genaamd Timboektoe waar het goed gaat tot er in de buurt een camping komt Paradiso met genoeg geld. De eigenaar daarvan heeft twee dochters die proberen de klanten van Timboektoe te stelen met gemene planeetjes. Timboektoe weet dat ze het niet gaan redden als Paradiso hun klanten afpakt dus bouwt de crew, een groep vrienden van Kars en Isa (de kinderen van ad de eigenaar van Timboektoe) ze een Love eland, een plek waar feesten komen, om klanten te trekken.

Samenvatting

Het boek gaat over een camping genaamd Timboektoe, de eigenaar van deze camping heet Ad en hij heeft met zijn vrouw twee kinderen genaamd Isa en Kars. Zij hebben een crew op die bestaat uit Annabel Edgar Brain Jules, Stef, Romeo en Noa, dit zijn allemaal vrienden van Isa en Kars. Het gaat goed met de camping tot ze  concurrentie krijgen van een camping in de buurt Paradis, de eigenaar van deze camping heeft twee kinderen Anouk en Valerie, hun doel is om de klanten van Timboektoe naar hun camping te krijgen voor hun vader zodat ze naar Amerika kunnen.

De crew weet dat ze een plan moeten bedenken om de concurrentie aan te kunnen, dus maken ze Love eiland een plekwaar feesten kunnen komen met een crêperie een baat en een waarzeggerhutje, hieraan zijn ze een helen tijd aan het werk. Als ze klaar zijn woord het geopend met een groot feest, met dieren op de achterkant van de kaartjes die mensen koppelen. De volgende dag krijgen Marco en Linda (twee vaste klanten van de camping) sms’jes met erin dat er drugs zijn gebruikt op het eiland waarop iedereen vertrekt en naar Paradiso gaat.

Ondertussen zijn Jules en Brain amen een paar dagen gaan kanoën waar Brain vertelt dat hij homo is en verliefd is op Jules. Hierop reageert Jules heel fel en loopt weg als hij terug komt is Brain weg hij gaat zoeken en ziet dat zijn kano weg is, hij gaat de volgende dag terug naar de camping waar Brain tot zijn verbazing niet is. Ze gaan hem zoeken, ze denken dat hij in zijn grot is waar hij muurschilderingen heeft gevonden Jules vind daar een gangenstelsel waar hij denkt dat Brain is. Kars en Edgar gaan ondertussen terug naar de camping waar ze hadden gekampeerd waar ze zien dat Brain zijn kano gebroken in het water licht, ze gaan hem zoeken met een helikopter en vinden hem aan de waterkant van de rivier hij leeft nog maar moet wel naar het ziekenhuis.

Ze komen er achter dat het gangenstelsel op hun camping eindigt en vinden daar de mobiel van Valerie en Anouk waarvan de sms’jes zijn gestuurd dus het drugs verhaal niet waar is, hiermee gaan ze naar Paradiso en laten het aan de mensen zijn waardoor hun ouden klanten weer terug komen.

De tijdsvolgorde

Ik zou dezelfde tijdsvolgorde houden, omdat dit de volgorde van tijd is en dat is hier erg duidelijk en dat zou ik zo houden.

  1. Concurrentie woord bekend
  2. Bedenken plan camping te redden
  3. Brain ving muurschildering
  4. Bouwen Love eiland
  5. Feest Love eiland
  6. Brain en Jules gaan samen kanoën
  7. Uitbreken rodel drugs
  8. Vertrek mensen van camping
  9. Ruzie Jules en Brain
  10. Brain is kwijt
  11. Ontdekking ondergronds gangenstelsel
  12. Brain gevonden
  13. Ontdekking dat de roddels van Anouk en Valerie komt
  14. Gasten komen terug

De tijd waarin het afspeelt

Het boek speelt zich een paar jaar geleden af, ik zou dit in de film ook doen alleen dan alles weer vernieuwen naar nu. Daarmee bedoel ik dat ik nieuwere mobieltjes en computers zou gebruiken.

Wat zou je weglaten in de film

Ik zou het verhaal van Jules weglaten over dat zijn vader in een alcohol verslaafde kliniek opvang zit en dat hij verkering had met Noa. Ik zou dit weglaten omdat het volgens mij niet veel toevoegt aan het boek, het verhaal is ook nog te snappen zonder deze stuken.

Welke personen zou je weglaten in de film

Ik denk dat ik geen personages zou weglaten, maar als ik er toch een moest kiezen zou dat de vader van Jules zijn of de tante van Noa. Het zou een  van hun zijn omdat ik het een beetje saaie stukjes vond waarin de vader van Jules werd beschreven maar ik kan me wel voorstellen dat anderen dat niet vinden. En ik zou de ante weglaten omdat ik het stuk waarin Noa met haat tante gaat reizen geen toevoeging hebben.

Het einde

Ik zo het film anders eindigen, niet met een eindiging van het feest, maar ik zou een er een stuk extra maken. Ik zou er een stuk bijmaken waarin te zien is hoe de camping Paradiso tot zijn einde komt en of er nog wat gebuurt met de ondergrondse gang die Jules vond. Of ik zou de film een  open einden geven en dan zou ik al stoppen bij het stuk dat Brain gevonden i en dat hij dus niet naar het ziekenhuis gaat maar het boek gewoon stopt en ze ook niet weten van wie de sms’jes kwamen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rules! door Carry Slee"