Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Destination France!

Joseph F. Conroy

1981

31

6.1 / 10
3e klas vwo
  • Hannah W
  • Nederlands
  • 403 woorden
  • 13239 keer
    72 deze maand
  • 15 oktober 2012

Inhoud

Een Canadese Fransleraar, Jean Lefort, gaat met een aantal leerlingen, onder wie Nicolas en Isabelle, naar Parijs. Op het vliegveld wordt Isabelles blauwe koffer, zonder dat ze het merkt, door een mysterieuze vrouw omgewisseld voor een andere koffer van het zelfde soort. Een tijdje later wordt de vrouw gearresteerd door de politie, en ‘haar’ koffer wordt doorzocht. Er wordt niets verdachts gevonden, en ze wordt weer vrijgelaten. Maar ze heeft het vliegtuig gemist. Haar man, meneer Lebrun, heeft wel het goede vliegtuig (waar Isabelle en Nicolaas ook in zitten). Hij probeert tijdens dat er een film draait de koffer weer te pakken, maar Isabelle heeft het door, dus het lukt niet.

Als ze in Parijs komen, wil een wel erg opdringerige taxichauffeur Isabelle en de anderen in zijn taxi krijgen. Hij heeft de koffers van Isabelle al gepakt. Maar het gaat niet door, en Lefort pakt Isabelles koffers terug. Lebrun stapt wel in die taxi. In het hotel waar Isabelle en Nicolas overnachten, merkt Isabelle dat ze ‘haar’ blauwe koffer niet open krijgt. Ze geeft hem aan de vrouw bij de receptie, haar zoon is slotenmaker. Daarna maken Lefort en de leerlingen een ritje door Parijs. Wanneer ze terugkomen is Isabelles hotelkamer helemaal overhoop gehaald, maar er is niets weg. Isabelle en Nicolas krijgen krijgen door dat de taxichauffeur, meneer Lebrun, de vreemde vrouw van het vliegveld en Isabelles koffer met elkaar te maken hebben.

Isabelle en Nicolas besluiten zelf op zoek te gaan naar een slotenmaker en nemen de koffer mee. Maar op straat worden ze achtervolgd door de taxi met de twee mannen, en ze zien de vrouw ook. Isabelle en Nicolas proberen weg te komen door verschillende metro’s te nemen. Eerst lukt het niet, maar uiteindelijk zijn de mannen en de vrouw Isabelle en Nicolas toch kwijt. Lefron haalt de politie erbij, en de politie krijgt de koffer open. Er blijken papieren van de NAVO in zitten. De mannen en de vrouw zijn spionnen.

In het hotel krijgt Isabelle en briefje, er staat op dat ze de blauwe koffer moet komen brengen bij een café in ruil voor haar eigen koffer. Maar de politie geeft Isabelle een koffer met neppapieren. Bij het café verstopt de politie zich en Isabelle ruilt de koffer om. Als de vrouw en de mannen weg rijden achtervolgt de politie ze, maar ze ontsnappen. Gelukkig waren het de verkeerde papieren, en Isabelle en Nicolas hebben toch nog een leuke vakantie.

 

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

3975

reacties

Dankje!
door Wymkel (reageren) op 9 oktober 2014 om 15:07
Het lijkt erop dat je sommige dingen erbij hebt verzonnen. Ze staan niet eens in de tekst.
door Anoniem (reageren) op 21 juni 2016 om 17:22

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

Fabian 3e klas havo/vwo7.5
Hannah W3e klas vwo6.1
Meer verslagen ›