Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Destination France! door Joseph F. Conroy

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Destination France!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 418 woorden
  • 15 oktober 2012
  • 264 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
264 keer beoordeeld

Boekcover Destination France!
Shadow
Destination France! door Joseph F. Conroy
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Inhoud

Een Canadese Fransleraar, Jean Lefort, gaat met een aantal leerlingen, onder wie Nicolas en Isabelle, naar Parijs. Op het vliegveld wordt Isabelles blauwe koffer, zonder dat ze het merkt, door een mysterieuze vrouw omgewisseld voor een andere koffer van het zelfde soort. Een tijdje later wordt de vrouw gearresteerd door de politie, en ‘haar’ koffer wordt doorzocht. Er wordt niets verdachts gevonden, en ze wordt weer vrijgelaten. Maar ze heeft het vliegtuig gemist. Haar man, meneer Lebrun, heeft wel het goede vliegtuig (waar Isabelle en Nicolaas ook in zitten). Hij probeert tijdens dat er een film draait de koffer weer te pakken, maar Isabelle heeft het door, dus het lukt niet.

Als ze in Parijs komen, wil een wel erg opdringerige taxichauffeur Isabelle en de anderen in zijn taxi krijgen. Hij heeft de koffers van Isabelle al gepakt. Maar het gaat niet door, en Lefort pakt Isabelles koffers terug. Lebrun stapt wel in die taxi. In het hotel waar Isabelle en Nicolas overnachten, merkt Isabelle dat ze ‘haar’ blauwe koffer niet open krijgt. Ze geeft hem aan de vrouw bij de receptie, haar zoon is slotenmaker. Daarna maken Lefort en de leerlingen een ritje door Parijs. Wanneer ze terugkomen is Isabelles hotelkamer helemaal overhoop gehaald, maar er is niets weg. Isabelle en Nicolas krijgen krijgen door dat de taxichauffeur, meneer Lebrun, de vreemde vrouw van het vliegveld en Isabelles koffer met elkaar te maken hebben.

Isabelle en Nicolas besluiten zelf op zoek te gaan naar een slotenmaker en nemen de koffer mee. Maar op straat worden ze achtervolgd door de taxi met de twee mannen, en ze zien de vrouw ook. Isabelle en Nicolas proberen weg te komen door verschillende metro’s te nemen. Eerst lukt het niet, maar uiteindelijk zijn de mannen en de vrouw Isabelle en Nicolas toch kwijt. Lefron haalt de politie erbij, en de politie krijgt de koffer open. Er blijken papieren van de NAVO in zitten. De mannen en de vrouw zijn spionnen.

In het hotel krijgt Isabelle en briefje, er staat op dat ze de blauwe koffer moet komen brengen bij een café in ruil voor haar eigen koffer. Maar de politie geeft Isabelle een koffer met neppapieren. Bij het café verstopt de politie zich en Isabelle ruilt de koffer om. Als de vrouw en de mannen weg rijden achtervolgt de politie ze, maar ze ontsnappen. Gelukkig waren het de verkeerde papieren, en Isabelle en Nicolas hebben toch nog een leuke vakantie.

 

REACTIES

W.

W.

Dankje!

9 jaar geleden

A.

A.

Het lijkt erop dat je sommige dingen erbij hebt verzonnen. Ze staan niet eens in de tekst.

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Destination France! door Joseph F. Conroy"