Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Verdriet met mayonaise door Carry Slee

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Verdriet met mayonaise
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas tso | 1292 woorden
  • 9 juni 2012
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
15 keer beoordeeld

Boekcover Verdriet met mayonaise
Shadow
Verdriet met mayonaise door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Kapucijners met spekjes en scherven brengen geluk
1) terwijl mama bezig is met papa’s lievelingsgerecht:kapucijners met spek maakt kijkt Leentje rustig tv. De film vond ze niet zo mooi en ging maar eerst een cadeautje halen voor Annemiek haar verjaardag: een boek met foto’s over paarden.Maar ze mocht niet omdat papa ging thuiskomen, toen belde papa dat hij weeral een vergadering had. Dus dan kon Leentje toch om een cadeautje. Toen ze uit de winkel kwam zag ze haar papa zijn auto staan en ze keek eens in de auto,en opeens zit ze papa! Maar ze zier nog iemand ! het was een vrouw en ze zag papa daarmee kussen ! ze was boos en besloot om naar huis te gaan . ze wist niet wat ze moest doen! Ze is thuisgekomen en naar boven gegaan in haar bed ze wou papa nooit meer zien! 2) Het werd Leentje allemaal te veel toen ze zag hoe mama papa’s lunch maakt! Als Leentje vraagt aan haar papa waarom hij het niet zelf doet dan heeft mama direct al een antwoord klaar ‘’waarom zou hij? Ik doe hier het huishouden’’papa zei dat hij weg moest e dat hij weer moet overwerken. Leentje werd zot!

De discman en Paul
1)Leentje moet vandaag naar het verjaardagsfeestje van Annemiek.Op weg naar school komt Annemiek Leenje tegen Leentje was aan het wenen. Annemiek wou weten wat er was maar Leentje verzon een smoesje ze zei dat ze ruzie had met haar moeder. Ze wou absoluut niet dat Annemiek dat wist. Leentje zag dat Annemiek iets in haar oren had. Het was een prachtige discman die ze kreeg voor haar verjaardag! 2)Voor Annemieks verjaardag heeft de meester als cadeau een som! Die moesten ze oplossen. Meester had voor Leentje nog een aparte som,maar Leentje had niet opgelet. Ze was te veel met haar papa bezig. Dus ze keek naar de kinderen of iemand het antwoord wist. Niemand, behalve Paul! Dus nu wist ze het antwoord. In de pauze gaat Leentje naar Paul om hem te bedanken. En ze bleef maar vragen stellen tegen Paul… zo bleven ze babbelen.

Feest en de bibliotheek
1)Het was woensdagnamiddag dus het feestje van Annemiek. Ze gingen gaan midgetgolven, maar als ze daar waren zagen ze de waterfietsen en hebben ze gewaterfietst. Behalve Leentje, Jasmijn en de mama van Annemiek. De winnaar van het waterfietsen mocht met Annemiek trouwen.2)Als Leentje juist thuis kwam zat moeder op haar te wachten. Opeens zij moeder dat ze nagedacht heeft over wat Leentje vanmorgen zei. Misschien kan ze wel gaan werken. Toen begon mama te vertellen van toen ze in de bib gewerkt heeft. En hoe ze kinderen graag deed lezen.

De beschuldiging en het plan
1)Annemiek haar discman is gestolen. Simone zegt dat Paul het heeft gedaan omdat hij tijdens de speeltijd naar binnen is gegaan. Daarom stonde Annemiek, Simone,Jasmijn en Merel Paul op te wachten aan het kanaal. Toen hebben ze hem van zijn fiets gesleurd, hem de hele middag vastgehouden. En als hij dan eindelijk weg mocht hebben ze zijn banden doorgesneden en zijn schrijfgerei in het kanaal gegooid. 2) s’Middags gaat Leentje de school uit om te kijken hoe het nu gaat met Paul. Ze komt aan bij Paul en eerst vertellen ze wat tot Leentje ziet wat voor schram Paul op zijn gezicht heeft , ze vraagt wie dat gedaan heeft en Pal zegt verlegen’’dat meisje met haar korte blonde halen ‘’. Simone zegt Leentje dan. Nu gaan ze Simone een lesje leren samen met kareltje ( het woestijnratje van de opa van Paul) ze gaan de portemonnee van Leentje op de lessenaar leggen en kareltje in de tas van Paul stoppen .

Meneer Los en Simone
1)Leentje verliet de winkel en toen ze op de hoek van de straat stond zag ze Simone en Annemiek. Die wou ze niet zien dus de eerste winkel die ze zag is ze binnen gegaan voor haar te verstoppen. Toen heeft Meneer Los haar getroost.2)Paul en Leentje hebben Simone erin laten trappen! Ja hoor, Simone wou de portemonnee van Leentje in de tas van Paul stoppen om de schuld op Paul te steken. MISLUKT!

Hazetanden en boodschappen doen
1)Paul vroeg wat Leentje van hem dacht toen ze hem voor het eerst zag. Maar dat wou Leentje niet meer vertellen ‘’Dat is verleden’’ zei ze. Opeens voelde Leentje alsof ze Paul al jaren kent! Ze zijn samen gaan wandelen in het park en zijn gaan zitten aan een riviertje. Toen heeft Leentje alles verteld tegen Paul. Ze vroeg wat ze moest doen en Paul zei dat ze het moest gaan zeggen tegen zijn opa. 2) Opa vraagt of Leentje wil blijven pannenkoeken eten en dat vind Leentje goed. Maar dan moet ze mama wel verwittigen. Toen ze aan de telefoon hoorde dat papa weer moest overwerken wou ze niet meer blijven eten. Opeens zei meneer Los ‘’vraag dan aan je mama of ze ook blijft eten.’’ Dus nu zal ze ook blijven pannenkoeken eten . Nu moeten ze dus naar de winkel.

Pannenkoeken bakken en winkelen
1)Leentje en Paul hebben de pannenkoeken gebakken en er is 1 verbrand. Maar niemand weet dat Leentje die pannenkoek verbrand heeft .2)Opa Los laat mama de boekenwinkel zien . Ze stond versteld! Toen opa Los zag hoe mama ze geïnteresseerd was liet opa Los het archief van de winkel zien. En op een gegeven moment vroeg opa Los of mama daar de donderdag en vrijdag wil gaan werken. Eerst wou ze dit bespreken mat papa. Maar uiteindelijk was het toch ja.2) Op weg naar huis gaan ze nog even naar de juwelier. Daar ziet mama prachtige oorbellen.

Het schoolkamp en pizza
1)De leerlingen gaan op schoolkamp. Meester Niels waar ze graag naar toe willen gaan. En Annemiek heeft een idee. Ze wil graag weg met de fiets en de tenten. Dat is goed voor meester Niels maar hij zegt wel dat ze daar iets moeten leren. En ja hoor, Leentje bedekt iets … we kunnen toch leren koken? Dat is een goed idee vind meester Niels.2)Leentje nam op. Het was een Claudia Vermeulen ze vroeg of ze Leentje’s papa kon spreken. En toen had Leentje het door… Het was papa’s vriendin. Leentje barstte uit van de tranen!

IJs met slagroom en trakteren
1)Paul en Leentje zijn om Paul’s moeder in het treinstation. Als Paul’s moeder aan komt gaan ze naar een brasserie en eten ze daar ijs met slagroom maar Paul’s moeder (Wil) drinkt een koffie en dan vertellen ze elkaar wat er allemaal gebeurt is. 2) Het is Paul’s laatste dag op school, Leentje zit daarom getreurd aan tafel. Maar mama heeft een verassing.’volgende week breng ik je naar Paul. Misschien blijf ik wel een nachtje logeren!’. Dat vind Leentje heel leuk! Daarom zegt ze ‘’misschien kunnen we met z’n 3tjes gaan! Dat willen ze wel… Maar mama kan niet! Want ze gaat rijlessen volgen. En ze gaat ook nog een cursus boekenverkopen volgen maar dat weet papa nog niet.

Het asiel en de brief
1)Paul gaat een hondje gaan halen in het asiel. Ze kiezen een zwart,klein,verlegen hondje ze noemen het plukkie. 2) Toen Leentje en Paul gingen gaan wandelen met plukkie vroeg vader om brieven te gaan posten. Opeens ziet ze de naam ‘Claudia Vermeulen ‘ staan ze was zo boos! Echt zo boos dat ze de brief las waarin stond dat de papa van Leentje gekozen had voor de mama van Leentje! Nu hoeft Leentje zich geen zorgen meer te maken!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verdriet met mayonaise door Carry Slee"