Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bully door Yvonne Coppard

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Bully
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 420 woorden
  • 6 juni 2012
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
22 keer beoordeeld

Boekcover Bully
Shadow
Bully door Yvonne Coppard
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Hoofdpersonen:

Kerry, Billy en Wayne

Samenvatting:

Het boek gaat over een meisje Kerry Hollis, ze is net verhuisd naar het oosten (Groot-Brittannie). Kerry loopt kreupel, omdat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Haar moeder (Mrs. Hollis) bereedt de auto. Haar moeder is gestopt met werken, omdat ze zich schulidg voelt en ze wil graag voor Kerry zorgen. Op school wordt Kerry gepest door een paar jongens genaamd Billy Taggart, Fats en Wayne. Billy is de ergste pestkop en hij is ook degene die haar tas, tijdens een pestpartij, is de hondenpoep heeft gegooid. Op een dag kijkt Kerry in een paar oude dozen. In 1 van die dozen zit een krant. Daarin staat een artikel waarin staat dat ene Taggart opgepakt is en dat hij zijn zoon heeft gebruikt om mensen te beroven. Er staat dat hij bij oude mensen naar binnen ging om bloemen te geven en dan liet hij de deur op een kier staan, zijn zoon kon dan naar binnen gaan en geld en andere spullen pakken. Toen dacht ze na en ze kwam erachter dat Billy de zoon was van de crimineel! Hiermee chanteert ze Billy, hij moet voor een hele lange tijd haar slaafje zijn. Dit vertelt ze later ook tegen haar beste vriendin June, June zegt dat ze ermee op moet houden, maar ze luistert niet. Op een dag komt Billy niet meer op school en dat vindt Wayne raar. Wayne wil wraak op Kerry, omdat Billy heel raar tegen hem deed en hij denkt dat dat Kerry's schuld is. Wayne slaathaar tijdens de gymles een bloedneus. De gymleraar ziet dat Kerry een bloedneus heeft en ze worden allebei uit de les gegooid. Dan kijkt Kerry in de spiegel, ze walst dan zo van zichzelf dat ze de spiegel inslaat en hel hard wegrend. Ze rent naar Billy's huis. Billy zegt dat ze gewoon terug moet vechten tegen Wayne en dat hij dan wel ophoudt. Ook komt Kerry daar te weten waarom Billy niet meer op school is. Billy's moeder heeft namelijk kanker. Als Kerry weggaat besluit ze om in de bosjes op Wayne te wachten. Als Wayne langs loopt duikt ze op hem en slaat hemin elkaar. Op een gegeven moment wordt ze door iemand gestopt. Hert was haar vader!! Wayne moet met spoed naar het ziekenhuis en Kerry krijgt hele erge straf, maar dat maakt haar niet uit, want Kerry weet dat er nu niet meer met haar te spotten valt.

REACTIES

W.

W.

helpt me making my final exames thank you

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bully door Yvonne Coppard"