Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Aleksej door Lisette Hoogsteyns

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Aleksej
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 4 | 379 woorden
  • 22 mei 2012
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
14 keer beoordeeld

Boekcover Aleksej
Shadow
Aleksej door Lisette Hoogsteyns
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Magda  is een meisje van 14 die samen woont met haar zieke tante lies , Emma werkt bij de poetsdienst in de mijn fabriek waar de directeur zeer streng is over praten met gevangen in de fabriek .  Magda hoorde de trein waar vele krijgsgevangen opgepropt naar de fabriek worden afgezet , de volgende dag was de directeur bevelen aan het geven aan de opzichters waar ze ze moesten zetten . Magda was aan het poetsen en zag een knappe rus die kolen aan het inladen was in de transportvrachtwagen . Magda was stapel op Aleksej maar dat is niet wederzijds , Aleksej heeft verdriet en dacht niet aan meisjes , want Aleksej kreeg te horen dat zijn familie helemaal is uitgemoord . Magda poetste de gang wanneer Aleksej zat te huilen voor zijn familie . Magda trooste hem en Aleksej vondt dat fijn . Magda wordt betrapt door de bewakers en wordt meteen ontslaan , Magda kwam het nieuws thuis vertellen aan haar tante en kreeg een hartaanval , ze was verschoten en geschokt dat Magda geen werk meer had , ze riep onmiddelijk de buren maar neen , het was te laat , Op de begravenis van haar tante kwam haar beste vriendin Emma haar steunen , Magda is nog niet volwassen , maar wel zelfstandig genoeg om met haar vriendin samen te wonen . Magda was veel te verliefd op Aleksej om hem los te laten , ze begon aan een plannetje , ze besloot iemand te vermoorden en dan naar de gevangenis te gaan en naar de mijnfabriek te werken . Het was haar gelukt ze heeft nu een moord op haar geweten , maar Aleksej is een krijgsgevangene en geen moordenaar , Maar magda is wel een moordenaar , maar in dat land is vermoorden geen gewone zaak , ze krijgt de doodstraf . Aleksej is verschoten om wat ze gedaan heeft want Magda maakt Aleksej wijs dat ze iets gestolen heeft . Aleksej is kwaad en wou niets van haar hebben , Magda is teleurgestelt en wou niet meer leven , Aleksej wou ontsnappen maar struikelde over een bank , de bewaker knalde hem meteen af . Magda heeft nu meer verdriet en wou niet vermood worden door de opzichters , dus besloot ze een afscheidsbrief te schrijven naar haar beste vriendin en te bidden voor haar tante want zij heeft spijt wat ze gedaan heeft , Magda is overleden in haar eenzame cel

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.