Q & A (Slumdog Millionaire) door Vikas Swarup

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Q & A (Slumdog Millionaire)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 2025 woorden
  • 15 maart 2012
  • 101 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
101 keer beoordeeld

Boekcover Q & A (Slumdog Millionaire)
Shadow
Q & A (Slumdog Millionaire) door Vikas Swarup
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie


Slumdog millionaire

Auteur: Vikas Swarup

Ondertitel: What does it take to find a lost love?

A. Money B. Luck

C. Brainpower D. Destiny

Jaar van 1ste publicatie: 2005

Aantal bladzijdes: 357

Code (Ludgerbieb): E

Uigelezen op: 18 maart 2011.


Samenvatting:

Hoofdstuk 1.000

Na de pauze van de film kwam er een hele lange man bij Ram en Salim zitten, die naar het kruis greep van een van de jongens. Die vervolgens de lange man sloeg en na de ruzie een pluk grijs haar in zijn hand had. Ram beantwoordde later in de show de vraag goed, hoe de hoofdpersoon in de film heette. Het antwoord was Armaan, de lange man.

Hoofdstuk 2.000

Ram werd op 25 december als vondeling bij een kerk neergelegd, een stel kwam kijken maar nam hem niet mee. Na 2 jaar werd hij nog steeds ‘baby’ genoemd en woonde hij bij de priester in huis, de baby kreeg de naam Ram maar dat is een christene naam dus niet goed. Sharma en Hidayatulla komen uiteindelijk op de naam Ram Mohammed Thomas, Hindoe Islamiet Christen. Timothy verzorgde hem daarna 6 jaar lang en Ram werd heel religieus. Timothy is sportief, speelt viool en voor ram voelt hij zich toch niet echt zijn biologische vader. Father John kwam erbij en iedereen noemde Ram een ‘idiot orphan boy’. Hij ontmoet Ian, die werd verkracht door John en Ram verteld van alles over New York. Later werd er geschoten en de vraag beantwoordde hij goed.

Hoofdstuk 5.000

Armaan staat op een poster en Salim maar die kapot doordat Armaan in de film heeft gespeeld waar hij voor homo werd uitgemaakt. Ze krijgen nieuwe buren en Salim in geïnteresseerd in astronomie en Ram vind dat maar vreemd. Ram hoort dat de buurman met zijn dochter praat en zegt dat als ze met iemand praat hij haar slaat met een leren riem. Ze horen een keer dat hij met ’n dochter naar de sterren kijkt en de andere keer dat ze een jong katje heeft gevonden en mag houden. De derde keer zien ze de buurman dronken thuiskomen en dingen kapot gooien, daarna z’n dochter en z’n vrouw en een keer gooit hij thee over zijn dochter heen en brengen Salim en Ram haar naar het ziekenhuis toe. Ze heeft haar gezicht helemaal verbrandt, haar vader werd zo boos omdat hij z’n baan kwijt is al wetenschapper. Ram vindt Gudiya erg aardig en hij is voor haar de broer die ze nooit heeft had, een week later is ze thuis en zit haar vader aan haar. Ze huilt en hij troost haar door middel van een opening in de muur. Hij pakt haar hand vast, Ram voelt dat hij verliefd is en de volgende avond probeert haar vader het weer te doen. Dan rent Ram naar binnen, de bader zegt dat het normaal is wat hij doet en niemand het wat aan gaat. Ram hoort het meisje huilen na de tijd, de avond erna komt de buurman weer dronken thuis en loopt de trap op met een kapotte leuning. Ram duwt hem er van achteren af en hij is dood. De vraag is wat de kleinste planeet is en dat is Pluto, dit weet Ram doordat het gehoord heeft door de muur.

Hoofdstuk 10.000

Ram wordt opgevangen in een soort tehuis en hij kijkt negatief tegen de wereld aan, hij vindt zichzelf minderwaardig. Ram sprak goed Engels dus hij werd leider van Munna, Kallu, Pyare en Pawan. Ram wordt nooit verkracht doordat hij Engels kan en hier leerde hij Salim kennen, wiens ouders zijn uitgeroeid door hindoes. Salim moet naar Gupta toe (een hulpje van de bewakers). Salim moet z’n broek naar beneden doen maar Ram ziet dat en slaat Gupta op z’n kop. Later gaan ze naar een dierentuin en een attractiepark toe =, hier gaan ze naar iemand toe die de toekomst kan voorspellen. Salim word een beroemd acteur en Ram heeft maar een kort leven. De man geeft een geluksmuntje, met 2 kanten kop, aan Ram. Er komt een inspecteur langs, bij hem zijn ze in goede handen denken ze. De man kiest Salim uit maar Ram moet ook mee anders gaat het niet door, als ze bij het huis aankomen is het donker met hoge muren en prikkeldraad in Hollywood. Als ze gaan eten komen alle andere kinderen ook maar die hebben geen ogen, stompjes en ga zo maar door. Dit hebben ze doordat ze niet hard genoeg werkten met bedelen, ze gaan niet naar school maar krijgen hiervoor onderdak en eten. Ze luisteren een gesprek af tussen de eigenaar en een bewaker, ze horen dat ze aan de beurt zijn voor bedelen. Salim en Ram ontsnappen via het raam van de badkamer. Het antwoord op de vraag is Surdas, de blinde dichter die een aanhanger was van de God Krishna.

Hoofdstuk 50.000

Ram is knecht bij een Australische diplomaat en verdient goed dus houdt hij z’n mond. Hij weet dat hij de baas niet moet bedonderen want dan wordt hij ontslagen. De kamer van Colonel Tayler mag dan ook niemand betreden. Ram mist Salim en Gudiya maar hij vind Australië geweldig. Ram vindt Ramu erg aardig, hij krijgt alleen z’n salaris niet en verder heeft hij het heel erg naar z’n zin. De magazines vind hij ook prachtig. Mr. Taylor houdt een tuin feest en er komen Indiaanse en diplomatische mensen. ’s Avonds laat Ramu de rode bh zien die hij van Magge heeft gestolen. De volgende dag vinden de inspecteurs hem onder Ram’s bed, Ram vertrouwt de nieuwe kok Jai niet, Ram en Colonel Taylor ontmoeten elkaar. De man die alles weet is Mr. Taylor, hij komt overal achter. Jai gedraagt zich verdacht, hij is een dief en wilt geld maar dat is er niet. Mr. Taylor weet natuurlijk alles want er hangen overal camera’s. Jai had de tv gestolen en Ram zei dat tegen Mr. Taylor (spion) en krijgt de code van de geheime kamer en later wordt er een diplomaat doodgeschoten. De vraag is wat betekend diplomat persona non grata? Het antwoord is de diplomaat is niet accepteerbaar.

Hoofdstuk 100.000

Ram is in een bar, hij heeft voor iedereen een naam voor hoeveel en wat diegene drinkt. Hij kreeg de baan want hij kan goed Engels. Rosie is de dochter van de baas en Salim heeft het toch niet zover geschopt als dat de waarzegster zei. Hij leeft in een krottenwijk met slechte omstandigheden. Ram moet geïnteresseerd zijn in de mensen en hij wacht alsmaar op antwoord van een tv progamma. Ram moet van zijn baas naar een klant toe, die eigenaar is van een Bultonfabriek. Hij trouwde met Julie die een voodoo priesteres is. Zij wou geld maar dat had hij niet dus ging hij stelen en hij moest iets regelen voor een voodoo sessie. Hij doet z’n broer pijn met de voodoo poppen, daarna ontmoet hij ‘soul mate’ Jyotsna, Hij heeft z’n broer vermoord en hij wil scheiden. De man aan de bar valt neer door de voodoo poppen van z’n vrouw en er komen ambulances. De vraag luid: wat is de hoofdstuk van Papua New Guinea? Het is Port Moresby.

Hoofdstuk 200.000

Ram is bij een treinstation en hij heeft al het geld gekregen uit Australië, zijn salaris. Hij zit bij een heel mooi meisje en allemaal andere mensen in de trein. Hij krijgt een gesprek met de jongen en ze praten wat. Later is er een overvaller in de trein en Ram moet al z’n verdiende geld geven en iedereen al zijn waardevolle spullen. Hij bedreigt ze met een revolver. Ram schiet de man dood met het colt pistool. De vraag is dan ook wie vond de revolver uit? En dat is dus meneer Colt.

Hoofdstuk 500.000

Ze zitten in de oorlog in een bunker en er zit een man bij die 2 verhalen verteld over toen hij nog in de oorlog zat in Pakistan. Hij heeft een vijand verjaagd maar heeft geen medaille gekregen en de mensen die bij hem in de bunker zitten vinder dan nogal raar. Als de man naar z’n kamer is komt er een kolonel die verteld hoe het verhaal echt in elkaar zit en hij zegt dat de man helemaal geen held is maar een deserteur. De oud-militair krijgt mee da hij door de mand is gevallen en hangt zichzelf op. De vraag is wat is de hoogste onderscheiding die in de oorlog gegeven werd voor als je je best had gedaan, de Param vie chakra.

Hoofdstuk 1.000.000

Ram gaat weer terug naar Mumbai om Salim na 5 jaar weer te zien, eigenlijk weet hij het niet helemaal zeker maar dan komen ze elkaar tegen. Salim is in opleiding voor acteur dat word betaald door een beroemde producer Abbas Rizvi. Hij zat in een bus en die werd overvallen door mensen die op zoek waren naar moslims om ze te vermoorden. Salim is 16 op dat moment en samen met een man genaamd Ahmed ontsnappen ze want Ahmed had een pistool bij zich. Salim gaat bij hem wonen en komt erachter dat de man een huurmoordenaar is. Salim merkt dat de man Rizvi wil vermoorden, hij waarschuwt hem en Ahmed word opgepakt. De vraag is hoeveel ‘goals’ heeft Sachin Malvakar gescoord? Het antwoord is 36, hij weet dit doordat hij het heeft meegemaakt dankzij de huurmoordenaar die van rugby hield.

Hoofdstuk 10.000.000

Ram werkt voor een bekende Indiaanse actrice en leeft bij Neelima Kumari thuis. Ze laat haar 114 films zien en kijken er met z’n allen eentje. Maaji is haar moeder en ze is overleden op 81 jarige leeftijd. Een fan breekt in in de flat van Neelima omdat hij een dvd wou kijken. Een tijd later zit ze onder de blauwe plekken door een man die dit haar aan doet, ze laat dit gebeuren omdat ze geen masker meer op wil hebben. Later vind Ram haar dood op de bank met haar award in haar handen, ze is 44 jaar geworden. De vraag is in welk jaar Neelima de award voor beste actrice heeft gewonnen en dat is in 1985.

Hoofdstuk 100.000.000

Ram ging naar de MC Donalds en hij maakt een stadswandeling, hij ziet de taj mahal en het gebouw heeft een grote geschiedenis.  Mumtaz en Khurrum waren 18 jaar getrouwd en hadden 4 kinderen. Het is een soort moskee, toen Mumtaz dood ging vroeg hij om 4 gunsten. Monument bouwen, niet opnieuw trouwen, aardig zijn voor de kinderen en de tombe bezoeken op haar verjaardag. Het gebouw ziet eruit al een vrouw die ten huwelijk wordt gevraagd, Ram verblijft bij een vrouw die erg rijk is en zijn kamergenoot heet Shankar. Ram verdient geld met gids zijn, hij en Shankar gaan eten bij Lajwanti; de perfecte schoonmaakster. Later gaat hij met jongens naar de hoeren toe, een meisje met wie hij naar bed gaat vind hij echt heel leuk. Zij ontmaagdt hem dan ook, hij vraagt haar ten huwelijk en ze zegt ja. Ze kan alleen niet weg daar later wordt Najmi opgepakt en Lajwanti ook. Shankar is ziek en Nita is in elkaar geslagen en mishandelt door een klant. Hij bezoekt Nita in het ziekenhuis maar geeft het trouwgeld aan een man wiens 16-jarige zoon in het ziekenhuis ligt en elk moment dood kan gaan, Ram beslist mee te doen aan een spelshow, hij is al bij de enalaatste vraag en schakelt hierbij een hulplijn in. Hij belt de man wiens zoon dus op sterven lag op en die geeft het goede antwoord namelijk: in welk van de toneelstukken van Shakespeare heet iemand Costard? Love’s labour’s lost.


Hoofdstuk 1.000.000.000

Ram is in de show en de vraag die hij krijgt weet hij, dan is er pauze en wordt de vraag veranderd. Die weet hij niet, dan is er weer pauze en houdt Ram de presentator onder schot omdat hij Nita heeft mishandeld. Hij schiet niet maar krijgt het antwoord op de vraag namelijk A. Dan begint de show weer en Ram zet een hulplijn in, Hij moet kiezen uit 2 antwoorden en kiest uiteindelijk na het tossen toch A.

 

REACTIES

T.

T.

Heel slecht, er worden veel gebeurtenissen vergeten en sommige delen kloppen niet eens.

9 jaar geleden

J.

J.

van dit verslag klopt niets

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Q & A (Slumdog Millionaire) door Vikas Swarup"