Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Bella Italia door Suzanne Vermeer

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Bella Italia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1369 woorden
  • 7 februari 2012
  • 69 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
69 keer beoordeeld

Boekcover Bella Italia
Shadow
Bella Italia door Suzanne Vermeer
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Bella Italia
Schrijfster: Suzanne Vermeer
Uitgever: Bruna

Waarom heb ik dit boek gekozen?
De voorkant van het boek sprak mij meteen aan. Toen ik de achterkant begon te lezen leek het me ook erg spannend. Het leek mij een erg aangrijpend verhaal. Je bekijkt het verhaal ook van meerdere kanten. Zo blijft het verhaal ook afwisselend. Ik hou over het algemeen wel van trillers. Daarom nam ik dit boek ook mee. En ik wist dat ik hem graag in 1 keer uit zal willen lezen.

Samenvatting
Hans en Petra Kolwijn hadden dit jaar bedacht om met hun zoontje Niels op vakantie te gaan naar een luxe camping aan het Gardameer in italie. Niels vond dat natuurlijk helemaal geweldig en ze gingen die zomer dus op vakantie.

De eerste dag op de camping moest Niels zichzelf zien te vermaken, en de volgende dag had hij al een paar vriendjes gevonden. Die avond gingen ze met z’n vieren naar voor naar het animatieteam en kwamen keurig op tijd terug. Maar de avond erna kwam Thijs terug zonder Niels. Thijs zei dat Niels met Mats mee was want die wou een sigaretje roken. Hans en Petra gingen op zoek en vonden Niels, Mats’ lichaam en een zwerver gebogen over het lichaampje van Mats. De zwerver rende weg met Hans achter zich aan. De zwerver viel in het water en verdronk. De zaak leek opgelost en het gezin mocht weer naar huis.
De politie was nog steeds niet gerust over de zaak en wilde het verder uitzoeken.
De agenten die het onderzoek leiden, Carlo en Filippo, spraken af met ‘professor’ die deel uitmaakte van dezelfde instelling als de zwerver waarvan ze dachten dat hij Mats had vermoord. Professor zei dat ‘de Nobele’ geen kind kwaad zou doen. Dat hij een hele goede man was die niet tot zoiets in staat zou zijn. Toen de twee agenten het verhaal hadden gehoord wisten ze zeker dat de zaak nog niet was gesloten. Intussen gaat het ook steeds slechter met Niels. Petra en Hans worden voor een gesprek op school gevraagd. Daar word hen verteld dat Niels zich agressief gedraagt in de klas. Hans en Petra wilden met Niels praten maar die liet niks los. Petra regelde een therapeute voor Niels. Maar nog steeds liet Niels niets los. Op een avond zitten ze met de familie bij elkaar en iedereen krijgt cadeautjes. Niels opende zijn cadeautje en hij werd heel agressief en boos. Hij gooide een poppetje met een Braziliaans shirtje weg. Daarna werd hij weer iets rustiger. Hans en Petra snapten er niks van en lieten het maar zo. Niels moet van zijn ouders op karateles. En dat lijkt heel goed te gaan. Totdat hij daar uiteindelijk ook te agressief word. Daarna word Niels ook nog eens geschorst van school omdat hij iemand heeft geslagen. Niels legde het uit. Hij had geslagen omdat die jongen zei dat zijn vader ´een pedo´ was.
Hans en Petra kregen bericht over dat er aan het Gardameer nóg een jongetje was vermoord. Op een manier die verdacht veel leek op de manier hoe dat ook bij Mats was gedaan! Het moest dus wel dezelfde dader zijn! De zaak was dus weer opnieuw geopend en Hans en Petra legden aan Niels uit dat het heel belangrijk was dat hij eerlijk was. Niels begreep dat wel en hij vertelde dat hij alles had gezien. Dat een man met een Braziliaans voetbalshirtje Mats had vermoord. De Italiaanse regering vond het belangrijk dat Niels weer naar Italie kwam om een daderprofiel te maken. Dus de familie ging weer naar Italie. Er werd een tekening gemaakt op basis van de aanwijzingen die Niels gaf. Niels vond zelf dat het erg goed leek. De politie kan er in ieder geval mee uit de voeten. In de avond zitten Hans, Petra en Niels op een terrasje. Opeens zegt Niels dat hij de dader ziet. Hans rent achter de dader aan raakt gewond en verliest hem uit het oog.
De dader die Salvatore heet, begrijpt dat hij ieder moment herkend kan worden op straat. Er is dus maar 1 oplossing voor hem. Er moet iets gebeuren met de familie Kolwijn. Salvatore zoekt voorzichtig uit waar de familie verblijft. Toen hij daar achter was gekomen, wist hij precies hoe hij het moest aanpakken. Hij wist dat de kamer zou worden bewaakt dus hij kon natuurlijk niet zelf naar het hotel. Salvatore huurde een junk in die een pakje af moest geven bij de familie Kolwijn. De junk vond het niet erg want die kreeg er erg veel geld voor! Die dag stapte de junk naar het hotel waar de familie Kolwijn verbleef. De bewakers die bij de deur van de familie stonden, bekeken het pakje en zagen dat er een mes in het pakje zat. De junk werd gepakt en Niels moest zeggen of dit de dader was. Maar dit was het niet! De junk legde uit dat hij was ingehuurd door een man en dat hij erg veel geld kreeg als hij dit pakje zou afleveren. De politie liet de junk de tekening van de dader zien. En de junk herkende hem. Ja dat is hem! Van hem moest ik dat pakje afleveren!
Salvatore heeft ondertussen ook door dat zijn plannetje niet heeft gewerkt en bedenkt iets nieuws. Hij gaat met een mes naar het hotel en steekt een passant, de receptionist en de 2 bewakers neer. Dan opent hij de deur van de familie Kolwijn. Hij stapt de kamer binnen en Niels herkent hem direct!
Niels zat naast Petra op de bank. Hans probeerde zijn vrouw en zoon te beschermen en op het juiste moment kwam de politie binnen!
Salvatore probeerde te vluchten uit het raam. Op dat moment komt de politie binnen en schiet Salvatore neer. Hij valt uit het raam en ligt dood op de grond. Niels wilde nog even voor de zekerheid kijken. Hij wilde zeker weten dat het veilig was. En hij voelde zich opgelucht toen hij Salvatore zag liggen. In Italië willen ze dat Carlo later zal worden vervolgd, omdat hij niet meteen had mogen schieten, maar de publieke opinie steunt de agent en ook zijn collega’s willen niet dat hij geschorst wordt. Dan wordt van hogerhand besloten dat hij niet wordt geschorst. Hans wil met zijn gezin naar de Cariben om lekker te ontspannen, maar Niels voelt daar helemaal niets voor. Hij wil zijn vriendje Jerry meenemen naar een camping in Nederland. Jerry is een voetballer en die moet in de vakantie een aantal toernooien spelen. Daarnaast wil hij gaan vissen op forel. Dat gebeurt in augustus. Ze vangen flink wat forellen. Het voetbalspel met de Braziliaanse voetballer mag op internet van Niels worden verkocht. Met de opbrengst ervan wil hij eigen visspullen gaan kopen.

Leeservaring
Ik vond het echt een mooi boek om te lezen! Al werd het naar een tijdje wel vervelend om al die verhalen van de politie te horen omdat je dan zelf al weet wie de dader is. Het was echt spannend en ik zou het zeker aan iedereen aanraden! Je word helemaal in het verhaal meegesleept en het is een erg realistisch verhaal.


Personages
Niels: Niels is een jongen die niet zo goed weet hoe hij met zijn gevoelens moet omgaan.
Petra: Petra is een vrouw die altijd het beste met anderen voor heeft en te weinig aan zichzelf denkt.
Hans: Hans denkt te veel na. Hij komt op mij te beschermend over.
Salvatore: Salvatore komt op mij over als een man met heel veel problemen in zijn hoofd. Iemand waarbij je er weinig tot niets meer aan kan doen.

Suzanne Vermeer
Suzanne Vermeer is geen vrouw zoals staat op de boeken. Het is een man genaamd Paul Goeken. Hij overleed 21 juni 2011 op 48-jarige leeftijd. Hij had een vrouw en drie kinderen. Paul was zelf schrijver maar het voelde niet goed. Hij wilde nog meer boeken verkopen en verzon daarom Suzanne Vermeer. Daarmee is hij een van de meest succesvolle thrillerauteurs geworden!
Met ruim 17.000 verkochte exemplaren van suzanne’s eerste boek, was ze een groot succes! Het boek 'Noorderlicht' zou in januari 2012 worden uitgegeven. "We hebben ongeveer de helft ervan gelezen en het restant zullen we binnenkort ontvangen. 'Noorderlicht' komt er in ieder geval. Dat zijn we verplicht aan Paul."

REACTIES

N.

N.

Wel een redelijk goed verslag. Ik vind wel jammer dat je niet zoveel over de hoofdpersonen hebt verteld. De samenvatting was wel heel erg goed. Bedankt!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bella Italia door Suzanne Vermeer"