Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
6.6 / 10
4e klas havo
  • Anoniem
  • Nederlands
  • 1845 woorden
  • 14494 keer
    280 deze maand
  • 1 februari 2012
Samenvatting per hoofdstuk.

Hoofdstuk 2
Het was 7 minuten na middernacht, de hond was dood. In zijn maag zat een hooivork. De hond was van mevrouw Shears en heette Wellington. Mevrouw Shears woont tegenover de hoofdpersoon, twee huizen naar links. De hond was een poedel.

Hoofdstuk 3
De hoofdpersoon heet Christopher John Francis Boone. Hij weet alle landen vans de wereld en kent alle priemgetallen tot 7507.

Hoofdstuk 5
Christopher haalde de vork uit de hond. Mevrouw Shears kwam naar buiten gerend en schreeuwde naar Christopher. Dit vond hij niet leuk en deed zijn handen voor zijn oren.

Hoofdstuk 7
Christopher verteld over wat voor soort boeken hij houdt.

Hoofdstuk 11
De politie arriveerde, Christopher vind de politie leuk. De agent ondervraagde de Christopher. Hij vond dat de agent te snel de vragen stelde, de agent sloeg een arm om Christopher heen, maar dat wilde hij niet. Christopher sloeg de agent.

Hoofdstuk 13
X

Hoofdstuk 17
De agent arresteerde Christopher, hij voelde zich hierdoor een stuk kalmer.

Hoofdstuk 19
X

Hoofdstuk 20
Christopher kwam aan op het politiebureau. Hij moest alles uit zijn zakken halen. Hij wilde zijn horloge om laten omdat hij altijd precies wil weten hoe laat het is. Hij moest de cel in.

Hoofdstuk 29
Christopher verteld dat hij mensen verwarrend vindt. Hij vindt dat omdat mensen zonder woorden praten. Ook vindt hij dat mensen met te veel metafoor praten.

Hoofdstuk 31
Christophers vader kwam aan bij het politiebureau, toen praatten de agent met Christopher en zijn vader. Christopher zei dat hij onschuldig was voor de dood van Wellington. Hij mocht weer naar huis.

Hoofdstuk 37
X

Hoofdstuk 41
Op de terugweg naar huis verteld Christopher tegen zijn vader dat hij gaat uitzoeken wie Wellington heeft vermoord. Christopher heeft een rat Toby.

Hoofdstuk 43
Zijn moeder is 2 jaar geleden overleden. Ze is plotseling overleden aan iets met haar hart. Christopher wilde iets te eten meegeven omdat het eten in het ziekenhuis niet altijd lekker is.

Hoofdstuk 47
Christopher verteld wanneer hij een goede of een slechte dag heeft. De psycholoog op school mr. Jeavons vroeg waarom hij verschillende logica’s in had. Hij wilt graag dingen op orde hebben. En houdt niet van veranderingen. Ook geeft hij mensen een nummer in priemgetallen. Hij begon die dag met het schrijven van het boek.

Hoofdstuk 53
Christopthers moeder overleed 2 werken later. Hij is niet naar haar toe geweest toen ze in het ziekenhuis lag. Zijn moeder is 38 jaar geworden.

Hoofdstuk 59
Christopher ging op onderzoek uit. hij ging naar Mevrouw Shears huis. Zij zat niet op Christopher te wachten en stuurde hem weg. Toch ging hij naar haar tuinhuisje toe om te zien of de hooivork er stond.

Hoofdstuk 61
Mevrouw Forbs zegt dat Christophers moeder naar de hemel gaat / is. Christopher gelooft hier weinig van.

Hoofdstuk 67
De volgende dag was zaterdag, er was niets te doen dus ging hij maar op onderzoek uit.Christopher houdt niet van vreemde mensen ; eerst observeren en dan pas praten en vragenstellen. Hij belde bij allemaal buren aan om te vragen of ze iets hadden meegekregen van de moord op Wellington.

Hoofdstuk 71
Christopher vindt alle kinderen van zijn school stom.

Hoofdstuk 73
X

Hoofdstuk 79
Christopher vertelde een ‘witte’ leugen tegen zijn vader ; een leugentje voor bestwil. Zijn vader had een gesprek met mevrouw Shears. Hij werd boos omdat Christopher zich bemoeide met de moord op Wellington.

Hoofdstuk 83
Christopher vindt zichzelf een goede astronaut. En hij verteld wat een goede astronaut allemaal moet kunnen. Hij zou Toby willen meenemen om niet alleen te zijn.

Hoofdstuk 89
De dag erna vertelde Siobhan dat zijn vader had verteld dat Christopher niet meer detective werk mag doen. Dit betekend afgelopen met het boek. Christopher komt erachter dat zijn vader meneer Shears niet aardig vindt.

Hoofdstuk 97
5 dagen later ; Christopher zag 5 rode auto’s ; Super Good day. Hij zag in de winkel mevrouw Alexander. Zij woont op nummer 39. Ze praatte met elkaar en Christopher vraagt aan mevrouw Alexander of meneer Shears zijn moeder heeft vermoord, mevrouw Alexander antwoord met nee. Ze gaan naar het park ; mevrouw Alexander verteld dat zijn moeder vreemd ging met meneer Shears.

Hoofdstuk 101
Meneer Jeavons verteld aan Christopher waarom hij denkt dat Christopher zo van wiskunde houdt ; de veiligheid. Christopher legt een wiskundig ding uit aan de hand van een televisieprogramma.

Hoofdstuk 103
Christopher ging naar huis, Rhodri was er, een collega van zijn vader, hij stinkt, maakt grapjes en lacht Christopher uit. Christopher gaf een beschrijving van mensen naar advies van Siobhan.

Hoofdstuk 107
Christopher verteld over zijn favoriete boek ; The Hound of the Baskervilles.

Hoofdstuk 109
Christopher laat zijn boek aan Siobhan zien. Hij verteld niet boos te zijn op zijn moeder.

Hoofdstuk 113
Christopher onthoud veel dingen goed van alles en iedereen. Zoals over zijn moeder met zwemmen of foto’s.

Hoofdstuk 127
Christopher kwam thuis van school en liet zijn geschreven boek op tafel liggen. Zijn vader kwam thuis en vond het boek. Hij werd boos op Christopher dat hij met mevrouw Alexander had gepraat over meneer Shears. Ze sloegen elkaar.

Hoofdstuk 131
Christopher legt uit waarom hij geel en bruin haat.

Hoofdstuk 137
Christophers vader zegt sorry, de dag erna gingen ze naar Twycross Zoo en alles werd weer goed.

Hoofdstuk 139
X

Hoofdstuk 149
Christopher ging naar school, Siobhan vroeg waarom hij een bult op zijn hoofd had. Ze ondervraagde hem. Zijn boek was nog steeds kwijt. Hij zocht overal en vond zijn boek in een box in zijn vaders kast. Ook vond hij enveloppen die mogelijk van zijn moeder komen. Hij verstopte het onder zijn matras en las het later. Het waren inderdaad brieven van zijn moeder uit 1997.

Hoofdstuk 151
X

Hoofdstuk 157
Christopher’s vader moest onverwacht weg en Christopher ging weer naar zijn vaders slaapkamer. Het waren 43 brieven die zijn moeder naar hem stuurde. Hij las er een paar. Zijn moeder schreef hem over haar nieuwe leven, herinneringen. Zijn vader kwam thuis en zag Christopher op zijn kamer zitten bij de brieven. Hij zei dat het hem speet.

Hoofdstuk 163
X

Hoofdstuk 167
Nadat Christopher in bad was geweest vertelde zijn vader nog iets schokkend ; hij had Wellington vermoord. In de nacht ging Christopher naar beneden om te kijken waar zijn vader was. Hij besloot naar buiten te gaan met Toby.

Hoofdstuk 173
X

Hoofdstuk 179
Christopher viel rond 3:47 in slaap. Hij sliep slecht. In de ochtend kwam zijn vader naar buiten en zocht naar Christopher. Later reed hij weg in de auto. Christopher besloot aan te bellen bij mevrouw Shears, ze deed niet open. Hij bedacht waar hij nu heen kon gaan. Zijn moeder was het beste idee. Hij bedacht om met de trein naar haar toe te gaan. Toen ging hij naar mevrouw Alexander om te vragen of zij voor Toby wilde zorgen. Dit vond ze niet zo’n goed idee. Christopher ging weer naar huis en pakte wat spullen in voor zijn reis naar zijn moeder. Hij ging naar Siobhan, zijn vader was bij school dus ging hij naar het treinstation.

Hoofdstuk 181
Christopher was op het treinstation, het benauwde hem dat er zoveel mensen waren en daarom kon hij niet goed nadenken over alle dingen die in zijn hoofd zaten. Toen Christopher aan het nadenken was stond er opeens een politieagent voor hem, hij stelde Christopher wat vragen en klonk wat bezorgd. De agent hielp hem met het kopen van een kaartje.

Hoofdstuk 193
Christopher zat in de trein en maakte een schema van de dag dat zijn moeder ‘overleed’.

Hoofdstuk 197
Christopher zat in de trein en opeens stond de agent daar, zijn vader was naar het politiebureau gegaan. De agent ging met Christopher mee naar het bureau.

Hoofdstuk 199
X

Hoofdstuk 211
Christopher verstopte zich voor de politieagent en besloot maar terug te gaan naar zijn stoel. Hij stapte uit de trein en wist niet waar hij precies zou zijn. De politieagent liep achter hem aan. Christopher ging naar de informatiebalie en vroeg hoe hij bij zijn moeder zou komen. Hij ging met de metro en voelde zich niet op zijn gemak omdat het zo druk was.

Hoofdstuk 223
Christopher zag een advertentie op het treinstation over Maleisië, hij vertelde daar meer over.

Hoofdstuk 227
Christopher was ‘in slaap’ gevallen en was Toby kwijt geraakt. Hij keek overal en zag Toby bij de rails. Hij liep naar Toby toe maar een man hield hem tegen. De man duwde Christopher van de rails en Christopher begon te schreeuwen. Een vrouw kon hem redden. Christopher stapte de trein in en stapte even later bij het goede station uit. Hij kocht een kaart voor de route naar zijn moeders huis. Daar kwam hij aan en zag zijn moeder bij de flat staan. Ze knuffelde hem maar dat vond hij niet zo fijn. Later praatten ze met elkaar over hoe Christopher bij zijn moeder gekomen was, zijn moeder was verbaasd dat zijn vader had verteld dat zijn moeder ‘dood’ was.

Hoofdstuk 229
Christopher had een droom dat hij als enige op de wereld overbleef.

Hoofdstuk 233
De volgende ochtend gingen Christopher en zijn moeder naar de winkels om dingen voor Christopher te kopen. Christopher vertelde aan zijn moeder dat hij terug wilde naar Swindon om zijn wiskunde examen te maken.
Het was maandag avond en mr. Shears kwam op Christophers kamer en werd boos op hem. Zijn moeder kwam erbij en haalde mr. Shears weg. De volgende morgen gingen ze met de auto terug naar Swindon, Christopher was weer thuis en zijn vader en moeder maakte ruzie. De volgende morgen gingen Christopher en zijn moeder naar school en praatten met Siobhan, zij vroeg of Christopher echt het wiskunde examen wilde maken. Hij wist zeker dat hij het wilde maken. De dag erna kwam mr. Shears met een grote doos vol spullen van zijn moeder. Zijn moeder zei tegen hem dat hij nooit meer terug moest komen. Zijn moeder kreeg een baan bij het tuincentrum en verhuisde naar een kamer. Christopher trok bij haar in. Christophers rat overleed, hij was al erg oud ; 2 jaar en 7 maanden. Christophers vader wilde het goed maken tussen hem en Christopher en had een hond als verassing voor hem. De hond moest wel bij zijn vader blijven omdat bij zijn moeder geen plek was. Christopher slaagde voor zijn Maths A Level.

-
Christopher noemde zijn hond Sandy. Volgend jaar wil Christopher zijn Further Maths A Level halen. Daarna wil hij naar de universiteit in een andere stad. Ook wil hij scheikundige worden. Hij denkt dat hij dit kan omdat; hij alleen naar London is geweest, hij uitzocht wie Wellington vermoorde, zijn moeder terug vond, hij braaf was en een boek schreef!

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

4750

reacties

Jammer dat je niet van alle hoofdstukken een kleine samenvatting hebt gemaakt. Dit is namelijk niet moeilijker dan bij de rest. Voor de rest had je wat vollediger kunnen zijn, dus iets langer had gemogen. Maar ondanks dit, heb je het toch goed gedaan
door Annie (reageren) op 13 januari 2013 om 20:18
Je maakt echt enorm veel fouten in je werkwoordspelling en woordkeuze.
door hannes (reageren) op 4 oktober 2014 om 11:02
Zijn vader heet Ed.
door Stan (reageren) op 16 november 2014 om 14:12
@Stan: jou vader heet ed boef
door the wizard (reageren) op 8 maart 2017 om 20:13
Je hebt me een stuk of 5 uur van mijn leven bespaard, dankjewel.
door Hidde (reageren) op 4 oktober 2017 om 13:18

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Hoge waardering

Jessica zeker weten goedZeker Weten Goed
anoniem6e klas vwo7.5
anoniem5e klas havo7.1
Sonja 6e klas vwo7.1
anoniem3e klas vwo6.9
anoniem5e klas vwo6.8
Meer verslagen ›

Why I This BOOK

Blogger Merel over The curious incident of the dog in the night-time