Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Dolfje Weerwolfje door Paul van Loon

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Dolfje Weerwolfje
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 5 | 331 woorden
  • 19 januari 2012
  • 110 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
110 keer beoordeeld

Boekcover Dolfje Weerwolfje
Shadow
Dolfje Weerwolfje door Paul van Loon
Shadow
Beschrijving
Dolfje weerwolfje is een boek dat in 1996 geschreven werd door Paul van Loon. Het voorleesboek, met het formaat van is 23 centimeter hoog, en 15 centimeter breed, bestaat voornamelijk uit tekst en er zit af en toe een bladzijde met een plaatje tussen. In totaal bestaat het boek bestaat uit 141 bladzijdes. Het lettertype is Times New Roman 12. Het genre is avontuur, maar dan wel zo verteld dat het begrijpelijk is voor kinderen vanaf 6 jaar. Het boek is ook bedoeld voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar.

Samenvatting
De ouders van Dolfje zijn verdwenen toen Dolfje nog klein was. Hij woont nu bij de ouders van zijn vriendje Timmie. Timmie is de enige die weet dat Dolfje vanaf zijn zevende verjaardag drie nachten per maand in een weerwolf veranderd. Dolfje wordt ’s nachts in het bos aangesproken door een vreemde, oude man, die z’n gezicht niet laat zien, die Dolfje in het park verteld dat Dolfje niet de enige is die in een weerwolf kan veranderen.


De vervelende mevrouw Krijtjes, de buurvrouw van Dolfje en Timmie vermoedt dat er iets is met Dolfje en bestuit de OZDM (Opvangcentrum voor Zeldzame Dieren en Mensen) te bellen. Ze zegt dat ze dit doet omdat ze bang is voor Dolfje, maar eigenlijk doet ze dit alleen om Dolfje en Timmie te pesten, zodat Timmie weer alleen is, want Timmie wordt al gepest door een paar jongens en er is niemand die hem helpt.

Maar wie is nou eigenlijk die vreemde, oude man, die Dolfje in het park vertelde dat Dolfje niet de enige is die in een weerwolf kan veranderen? Dat blijkt uiteindelijk Dolfje’s opa te zijn, die ook in een weerwolf kan veranderen. Al snel ontdekt Dolfje dat het ook wel voordelig is om soms in een wolf te veranderen, vooral als hij erachter komt dat Timmie op het schoolplein regelmatig door andere kinderen wordt gepest. Dolfje bedenkt een manier om de pestkoppen flink aan het schrikken te maken en ze op deze manier terug te pakken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dolfje Weerwolfje door Paul van Loon"