Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

100% Mila door Niki Smit

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover 100% Mila
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 1163 woorden
  • 6 december 2011
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 7
46 keer beoordeeld

Boekcover 100% Mila
Shadow
100% Mila door Niki Smit
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekverslag
Titel:100% Mila
Schrijver:Niki Smit
Opdrachten

1 Informatie over de schrijver:
Niki Smit is geboren op 6 juni 1975 in Rotterdam. Haar ouders hebben der vernoemd naar de Franse kunstenares Niki de Saint Phalle. Zelf vindt ze het ook leuke en vrolijke kunst dus ze is er trots op. Ze heeft vroeger de Havo gedaan op het Laurenscollege in Rotterdam en daarna HEAO Communicatie. Naast dat ze schrijver is volgt ze de opleiding scenarioschrijven voor film en televisie bij een Scriptschool in Amsterdam. Hiervoor was ze hoofdredacteur van een modewebsite en een website voor tieners geweest. Zelf hield ze vroeger ook al van boeken haar leukste kinderboek was ‘de kinderen van Bolderburen’ van Astrid Lindgren. En nog veel meer boeken van Astrid Lidgren. Ze heeft ook nog veel andere hobby’s zoals schrijven, mode, films, muziek, leuke dingen doen met haar vriendinnen, naar het strand, op vakantie gaan, in de zee liggen, hangen op een terrasje en lekkere broodjes eten en rommelen in haar huis. Ze gaat ook graag op vakantie vooral naar Parijs en New York. Haar lievelings kleur is roze en der lekkerste eten Pizza en citroentaart.

2 Verklaring titel:
De titel is gekozen omdat Niki wil dat ze 100% zich zelf moeten zijn en in haar boeken kan ze over de hoofdpersonende 100% zich zelf laten zien.


3 Hoofdpersonen:
Mila:
Mila is een meisje van dertien die een jaar naar haar vader gaat om daar verder te gaan met haar droom modeontwerper worden maar als ze daar is valt alles tegen. Haar Nederlandse vriendje maakt het uit, ze zijn niet onder de indruk van de kleren die Mila maakt en als ze een baantje wil bij Louis Vuitton krijgt ze haar schetsboek niet meer terug. Toch komt uit eindelijk alles goed.

Nino:
Mila ontmoet Nino voor het eerst in het hotel van Mila’s vader. Ze kunnen het al gelijk goed met elkaar vinden en reizen samen door Parijs. Hij zegt tegen Mila dat hij graag beroemde zanger wil worden maar dat is hij eigenlijk al. Als Nino weer weg gaat schrijft hij zelfs een liedje over haar en als Mila een modeshow heeft treed hij weer op met het liedje over Mila.

De drie vriendinnen van Mila:
Eerst willen ze niks te maken hebben met Mila maar nu ze weten dat ze Nino kent ineens wel. Ze houden van de gekste spellen en dragen de mafste kleding. Maar daar doet Mila maar gewoon aan mee en uiteindelijk vindt ze het ook wel leuk met ze. En ze helpen Mila bij al haar problemen.

Marc:
Marc is de baas van Louis Vuitton en is heel gek. Als Mila hem een brief stuurt met haar schetsblok met ontwerpen krijgt ze hem niet meer terug. Dus gaat ze naar hem toe dat lukt niet heel makkelijk, maar uiteindelijk is Marc helemaal gek van haar en mag ze de leukste opdracht doen.

De vader van Mila:
Mila’s vader heeft een eigen hotel en is altijd heel druk en dat vind Mila meestal niet leuk. Toch probeert hij vaak Mila te troosten en uiteindelijk helpt hij haar met de modeshow.

4 Karaktereigenschappen hoofdpersoon:
zie punt 3.


5 Welke karaktereigenschap zou jij willen hebben en waarom:
die van Mila want ik vindt haar lief omschreven en ik houd ook van ontwerpen.

6 Welke eigenschap zou je niet willen hebben en waarom:
Geen want ik vind iedereen erg leuk en sympathiek overkomen.

8 Hoeveel bladzijden heeft het boek:
119

9 Wat vind je van de omslag:
Ik vind dat het boek een erg leuke en vrolijke kaft heeft maar ik deenk dat dat komt omdat ik deze manier van tekenen erg leuk vind.

10 Samenvatting van het boek (200 woorden):
De dertienjarige Mila gaat een jaar bij haar vader in het hotel in Parijs wonen. Ze gaat bij haar vader, wonen om haar droom waar te maken: modeontwerpster worden! Mila is dol op tekenen en is heel goed in ontwerpen. In Parijs heeft ze genoeg inspiratie! Toch is Mila ongelukkig, ze mist haar vriendinnen in Nederland en haar vriendje Bas. En Mila's hippe looks maken geen indruk op haar nieuwe klasgenoten. Ze houdt uiteindelijk geen zelfvertrouwen meer over wanneer haar Nederlandse vriendje Bas het uitmaakt. Maar dan komt Nino het hotel binnen. Mila en Nino toeren een dag door Parijs en spreken af hun dromen waar te maken:

Nino wil muzikant worden en Mila wil een baantje bij Louis Vuitton. Maar al snel blijkt dat Nino's droom allang uitgekomen is: hij is de zanger van een bekend rockbandje. Als Mila's klasgenoten ontdekken dat ze Nino kent, wil iedereen haar beste vriend of vriendin wel worden. Ze wordt dan ook bevriend met de drie meest apparte meisjes van de school. Eerst deden ze altijd heel stom tegen haar maar nu niet meer. Ze willen alles over haar en Nino weten. Nino heeft zelfs een liedje over Mila geschreven. Mila probeert opnieuw contact met Nino te krijgen. Maar ze krijgt hem niet te spreken. Ondertussen is ze druk bezig haar eigen droom waar te maken ze maakt de mooiste ontwerpen en stuurt die op naar Louis Vuitton maar na een paar weken heeft ze haar boek nog niet terug en besluit er naartoe te gaan maar als ze daar is doet iedereen net of ze niet bestaat behalve de mevrouw achter de kassa die zorgt voor een kopje koffie, een dienblad, en een schortje en zo komt Mila toch nog binnen bij de baas van Louis Vuitton: Marc en uiteindelijk mag ze kleding ontwerpen voor de beste modellen. Zelfs bij de grootste modeshow ter wereld mag ze helpen. Na de show is er een optreden van Nino met zijn liedje over haar. En Mila is weer helemaal blij.


11 Schrijf een brief aan de hoofdpersoon en *vertel wat je van het boek vindt en *stel 4 vragen:
Ik kwam er niet aan uit dus ik heb besloten om de opdrachten appart te doen.

Ik vond het en heel leuk boek. Ik had het boek gekocht omdat ik al bijna alle andere 100% boeken had gelezen en die erg leuk vond dus wilde ik deze ook lezen. Ik vond het ook leuk om meer te weten te komen over Parijs want daar ben ik zelf nog nooit geweest en in het boek las je daar veel over. Ik vond de plaatjes van Hezzie ook heel leuk. Dat wil ik zelf ook nog een keer proberen. Ook stonden er achter in het boek testjes en weetjes over Parijs dat vond ik ook erg leuk. Maar het verhaal zelf vond ik het leukst.

Hallo Mila,

Ik had een paar vraagjes omdat wij allebei van ontwerpen houden leek het mij leuk om samen een keer iets te ontwerpen als je tijd hebt natuurlijk, wat vind je ervan?
En wat zullen we dan ontwerpen kleding of tassen? Of allebei? Mij lijkt het leuk om het allebei te doen ik stuur je wel een paar ontwerpen.Ik kijk er in iedergeval erg naar uit om samen iets te doen, Ik hoop jij ook!
Hoor ik snel wat van je?

Groetjes en liefs van,
Lola

REACTIES

M.

M.

Hee, Is er misschien niet meer ( Samenvatting) Ik moet namelijk een boekbespreking doen en ik denk dat ik dat niet ga hallen, Alleen met jou hulp dan :)

Dankjewel Xxx.

12 jaar geleden

D.

D.

is dit niet het zelfde als dat andere verslag:S

12 jaar geleden

S.

S.

haal alles eruit wat er in zit zuivelpak.nl

7 jaar geleden

I.

I.

wil je ook iets over de uitgever zeggen?!

6 jaar geleden

I.

I.

goed gedaan hoor, de tips staan al bij de rea's.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "100% Mila door Niki Smit"