Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Piercings & parels door Maren Stoffels

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Piercings & parels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 334 woorden
  • 5 december 2011
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
33 keer beoordeeld

Boekcover Piercings & parels
Shadow
Piercings & parels door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Opdracht 1
• De auteur van dit boek is Maren Stoffels.
• De titel van het boek is Piercings & Parels , er is geen ondertitel bij dit boek.
• De uitgever is Leopold , Amsterdam.
• Het jaar van uitgave en de druk is 2006 en tweede druk (eerste druk: 2006).
• ISBN: 978 90 4989 4284

Opdracht 2
Verschillende dingen de boel op z’n kop. Roosmarijn wilt maar niet zeggen op wie ze verliefd is, Tygo zit steeds te praten over hun toekomst, terwijl Sofie niks voelt voor hem maar niet weet hoe ze het uit moet maken en haar vriendin Floor wordt opgenomen in het ziekenhuis met anorexia.

Opdracht 3
Sophie en Roosmarijn zijn beste vriendinnen, maar totaal verschillende mensen. En dat word ook benadrukt met de titel(Piercings, ruig en parels, niet-ruig).


Opdracht 4
Dit boek is non-fictie, want is nog nooit gebeurt.

Opdracht 5
Dit boek is realistisch, want het kan echt gebeuren.

Opdracht 6
Blz. 38 t/m 43 is mij het beste bij gebleven, omdat we die in de klas hadden na gespeeld. “Bella houdt de deur uitnodigend open…” bleef mij het beste bij, omdat die heel vaak overgedaan moest worden gedaan. “Sorry, maar ik had veel huiswerk.”Deze zin bleef mij ook bij, omdat die me aan mezelf lieten denken.” Soms kun je ook zo lekker afreageren op je ouders.”Deze zin bleef mij ook bij, omdat ik dat ook wel zou kunnen doen.

Opdracht 7
Roosmarijn, want het lijkt me moeilijk om lesbisch te zijn.

Opdracht 8
Ik vind het kaft van het boek erg leuk omdat het een foto is en je ziet waar het boek over gaat. Er staan 2 onderlichamen van 2 meisjes op die heel verschillend gekleed zijn: het eerste meisje heeft een netpanty, een rok en hakschoenen aan terwijl het tweede meisje een streepjesmaillot, spijkerbroek en gymschoenen aan heeft. Ook de accessoires zijn erg verschillend: meisje 1 heeft een cello in haar handen en een parelarmband om haar pols en meisje 2 heeft een basgitaar omhangen. Het kaft is erg kleurrijk en aansprekend.

Opdracht 9
Omdat het moest.


Opdracht 10
Welke personen komen er in dit verhaal voor?

REACTIES

H.

H.

het is een erg mooi boek en ik bindt het ook erg leuk..... ook omdat ik op zo´n moment in diegene zijn/haar schoenen sta als ik lees..... ik heb met sommige gegevens ook heel veel hulp gehad thnxx :>>>

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Piercings & parels door Maren Stoffels"