Twilight door Stephenie Meyer

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Twilight
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo/havo | 1185 woorden
  • 24 november 2011
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
26 keer beoordeeld

Boekcover Twilight
Shadow

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined t…

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, …

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret.

What Bella doesn’t realize is that the closer she gets to him, the more she is putting herself and those around her at risk. And it might be too late to turn back...

Twilight door Stephenie Meyer
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

 



Twilight door Stephenie Meyer



ISBN: 978-90-475-1005-5

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum



Eerste persoonlijke reactie:

Dit boek heb ik gekozen omdat het iets in mijn genre is. Ik heb het al ontelbaar vaak gelezen en het is gewoon echt een aanrader voor iedere vampier liefhebber. Ik ben zelf een fanpire, dat is een fan van vampieren. Het is een roman met tegelijkertijd veel spanning en actie erin. Dat is het typerende(kenmerkende) van Twilight en dat spreekt me dan ook heel erg aan.



Samenvatting:

Bella Swan verhuist van het zonnige Florida naar het regenachtige Forks. Hier gaat ze bij haar vader wonen. Haar vader, genaamd Charlie, is een politie agent. Ze gaat naar school in Forks. Het is ene High School. Ze leert daar nieuwe vrienden kennen. Jessica, Mike, Angela en Eric. Mike ziet Bella wel zitten, dit zorgt voor een hoop irritatie bij Edward en Bella. Op Bella’s eerste dag van haar nieuwe school ziet Bella een paar bijzondere mensen de kantine(aula) inlopen. Jessica zegt wie ze zijn. Het zijn de Cullens. Emmett Cullen en Rosalie Hale. Jasper Hale en Alice Cullen en dan nog als laatste Edward Cullen. Ze zijn de geadopteerde kinderen van dokter Carlisle Cullen en zijn vrouw Esme Cullen. Bella zit bij biologie naast Edward. Ze denkt dat hij haar niet mag omdat hij haar probeert te mijden. Hij zit zo ver als mogelijk is van haar af en dat merkt zij duidelijk. Ze snapt er niet echt iets van. Ze vind hem uiteindelijk heel erg interessant. Hij blijft een week weg. Een week na de eerste biologieles zitten ze dan alsnog weer naast elkaar. Edward begint met Bella te praten. Hij stelt zichzelf voor en hij gaat een paar dingen aan Bella vragen. Later zit Bella in de kantine met Jessica te praten en zit Edward alleen aan een tafel. Hij kijkt naar Bella, als ze terugkijkt gebaart hij dat ze bij hem moet gaan zitten. Dat doet ze. Hij gaat haar vragen stellen. Ze voelt zich wel op haar gemak. Hij vraagt haar over van alles en zij verteld hem dan ook alles. Nu is er een kleine tijdsprong. Bella is met Jessica en Angela naar Port Angeles om jurken te gaan halen voor het schoolfeest. Bella voelt zich nogal ongemakkelijk en gaat even naar een boekwinkel. Ze heeft op het internet geprobeerd informatie te vinden over de Cullens. Onderweg terug van de boekwinkel naar Angela en Jessica wordt Bella achtervolgd en opgedreven door een stel vervelende mannen. Die zijn duidelijk verkeerde dingen met haar van plan. Op het moment dat Bella denkt dat het mis gaat komt er opeens een auto uit het niets de hoek om gescheurd. Edward zit in de auto. Hij zegt dat ze moet instappen.

Dat doet ze. Edward gaat met haar uit eten omdat Angela en Jessica dat al hadden gedaan. Edward beloofd Bella terug te brengen. Dat wordt heel erg gezellig. Edward neemt Bella mee naar het bos. Daar zegt Bella dat ze weet wat hij is. Hij beveelt haar om het te zeggen. Hardop. Een vampier. Edward wordt even boos, maar hij houdt wel van Bella, dus dat is snel over. Hij legt haar uit dat zijn familie geen mensenbloed drinken, maar dierenbloed. Hij legt uit dat hij kan gedachten lezen, behalve die van Bella, hij snapt zelf niet waarom. Alice kan de toekomst zien, Jasper kan emoties beïnvloeden en Carlisle heeft een hele goede zelfbeheersing en kan daardoor dus ook in het ziekenhuis werken. Ze krijgen een relatie. Charlie weet er dan ook van. Uiteindelijk nodigt Edward Bella uit voor een honkbalwedstrijd van zijn familie. Het is dus een extreem potje honkbal. Dan komen er opeens 3 andere vampieren het weiland op, James, Laurent en Victoria. Deze vampieren drinken wel mensenbloed. Bella wordt direct in bescherming genomen. Er komt een jacht op Bella. James is een spoorzoeker en kan dus normaal iedereen vinden, maar Bella niet. Ze vluchten naar Florida en proberen op die manier James te ontlopen. James komt echter bij het huis van Bella’s moeder en aangezien Bella daar naar toe had gebeld, weet James dus het nummer van Bella. Hij belt weer en Bella komt aan de telefoon. Hij laat haar wegglippen om dus zo bij hem te komen. Het lukt hem bijna om haar te vermoorden, alleen dan komt Edward. Hij gaat met hem vechten. De rest van de familie arriveert ook al snel. Edward moet naar Bella toe, Jasper en Emmett maken het karwei af door James verder te vermoorden. Edward komt bij Bella en dan blijkt dat James haar heeft gebeten. Als het gif er niet snel wordt uitgezogen, gaat ze in een vampier veranderen. Dat wil Edward absoluut niet, hij twijfelt even en uiteindelijk doet hij het. Hij zuigt het gif uit haar lichaam. Bella heeft morfine ingespoten gekregen en met de laatste kracht die ze heeft bedankt ze Edward nog. Dan wordt ze wakker in het ziekenhuis. Ze heeft allemaal verband om zich heen. Edward is bij haar. Hij verteld haar wat er is gebeurt, ze heeft een gebroken been, een schedelfractuur en veel schaaf en snij wonden.

Bella’s moeder komt binnen en Edward ligt ‘te slapen’. Bella’s moeder zegt dat Phil(haar nieuwe vriend) een baan heeft in Jacksonville. Het is daar zonnig en heel erg fijn. Bella wil niet mee. Ze wil in Forks blijven wonen, bij Charlie, bij Edward. Dat snapt haar moeder niet, maar ze accepteert het wel. Ze wordt gebeld en gaat weer weg en Edward staat weer naast haar. Hij begrijpt niet waarom ze niet naar Jacksonville wil. Ze zegt dat ze hem te veel zal missen. Hij vindt het niet leuk maar hij houdt ook van haar. Dus hij zegt haar dat hij niet zal weggaan, tenzij ze het vraagt. Hij beloofd het niet, dat zit Bella dwars, maar iets is beter als niets.



Bespreking van een verhaal aspect; Personages

Bella; een van de hoofdpersonen van het verhaal. Het boek wordt vanuit haar perspectief verteld. Ze heeft iets waardoor niemand haar geestelijk kan raken of pijn doen met een gave(dit geld dus voor de vampiers).

Edward; een van de hoofdpersonen van het verhaal. Hij is smoorverliefd op Bella en is een vampier. Hij vind zichzelf masochistisch en vind het vervelend dat hij zo verliefd op Bella is, want hij wil haar geen pijn doen.

Alice; de ‘zus’ van Edward. Ze kan in de toekomst kijken en ziet zo dus ook hoe ze uiteindelijk Bella weer kunnen vinden(haar gave is lichamelijk, niet geestelijk)

James; een spoorzoeker. Hij kan mensen of vampieren heel erg gemakkelijk opsporen en vangen. Hij ziet het leven als een spel.

Victoria; de vriendin van James. Ze heeft de gave om in iedere positie te kunnen vluchten. Ze helpt James en vind het dan dus ook echt vreselijk dat hij dood is.

Emmett; de ‘broer’ van Edward.

Jasper; de andere ‘broer’ van Edward.

Carlisle; de adoptievader van Edward en de andere Cullens behalve Esme.

Esme; de vrouw van Carlisle. De adoptiemoeder van de Cullens behalve Carlisle.

Charlie; Bella’s vader.

Renee; Bella’s moeder.



Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden


Twilight door Stephenie Meyer



ISBN: 978-90-475-1005-5

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum



Eerste persoonlijke reactie:

Dit boek heb ik gekozen omdat het iets in mijn genre is. Ik heb het al ontelbaar vaak gelezen en het is gewoon echt een aanrader voor iedere vampier liefhebber. Ik ben zelf een fanpire, dat is een fan van vampieren. Het is een roman met tegelijkertijd veel spanning en actie erin. Dat is het typerende(kenmerkende) van Twilight en dat spreekt me dan ook heel erg aan.



Samenvatting:

Bella Swan verhuist van het zonnige Florida naar het regenachtige Forks. Hier gaat ze bij haar vader wonen. Haar vader, genaamd Charlie, is een politie agent. Ze gaat naar school in Forks. Het is ene High School. Ze leert daar nieuwe vrienden kennen. Jessica, Mike, Angela en Eric. Mike ziet Bella wel zitten, dit zorgt voor een hoop irritatie bij Edward en Bella. Op Bella’s eerste dag van haar nieuwe school ziet Bella een paar bijzondere mensen de kantine(aula) inlopen. Jessica zegt wie ze zijn. Het zijn de Cullens. Emmett Cullen en Rosalie Hale. Jasper Hale en Alice Cullen en dan nog als laatste Edward Cullen. Ze zijn de geadopteerde kinderen van dokter Carlisle Cullen en zijn vrouw Esme Cullen. Bella zit bij biologie naast Edward. Ze denkt dat hij haar niet mag omdat hij haar probeert te mijden. Hij zit zo ver als mogelijk is van haar af en dat merkt zij duidelijk. Ze snapt er niet echt iets van. Ze vind hem uiteindelijk heel erg interessant. Hij blijft een week weg. Een week na de eerste biologieles zitten ze dan alsnog weer naast elkaar. Edward begint met Bella te praten. Hij stelt zichzelf voor en hij gaat een paar dingen aan Bella vragen. Later zit Bella in de kantine met Jessica te praten en zit Edward alleen aan een tafel. Hij kijkt naar Bella, als ze terugkijkt gebaart hij dat ze bij hem moet gaan zitten. Dat doet ze. Hij gaat haar vragen stellen. Ze voelt zich wel op haar gemak. Hij vraagt haar over van alles en zij verteld hem dan ook alles. Nu is er een kleine tijdsprong. Bella is met Jessica en Angela naar Port Angeles om jurken te gaan halen voor het schoolfeest. Bella voelt zich nogal ongemakkelijk en gaat even naar een boekwinkel. Ze heeft op het internet geprobeerd informatie te vinden over de Cullens. Onderweg terug van de boekwinkel naar Angela en Jessica wordt Bella achtervolgd en opgedreven door een stel vervelende mannen. Die zijn duidelijk verkeerde dingen met haar van plan. Op het moment dat Bella denkt dat het mis gaat komt er opeens een auto uit het niets de hoek om gescheurd. Edward zit in de auto. Hij zegt dat ze moet instappen.

Dat doet ze. Edward gaat met haar uit eten omdat Angela en Jessica dat al hadden gedaan. Edward beloofd Bella terug te brengen. Dat wordt heel erg gezellig. Edward neemt Bella mee naar het bos. Daar zegt Bella dat ze weet wat hij is. Hij beveelt haar om het te zeggen. Hardop. Een vampier. Edward wordt even boos, maar hij houdt wel van Bella, dus dat is snel over. Hij legt haar uit dat zijn familie geen mensenbloed drinken, maar dierenbloed. Hij legt uit dat hij kan gedachten lezen, behalve die van Bella, hij snapt zelf niet waarom. Alice kan de toekomst zien, Jasper kan emoties beïnvloeden en Carlisle heeft een hele goede zelfbeheersing en kan daardoor dus ook in het ziekenhuis werken. Ze krijgen een relatie. Charlie weet er dan ook van. Uiteindelijk nodigt Edward Bella uit voor een honkbalwedstrijd van zijn familie. Het is dus een extreem potje honkbal. Dan komen er opeens 3 andere vampieren het weiland op, James, Laurent en Victoria. Deze vampieren drinken wel mensenbloed. Bella wordt direct in bescherming genomen. Er komt een jacht op Bella. James is een spoorzoeker en kan dus normaal iedereen vinden, maar Bella niet. Ze vluchten naar Florida en proberen op die manier James te ontlopen. James komt echter bij het huis van Bella’s moeder en aangezien Bella daar naar toe had gebeld, weet James dus het nummer van Bella. Hij belt weer en Bella komt aan de telefoon. Hij laat haar wegglippen om dus zo bij hem te komen. Het lukt hem bijna om haar te vermoorden, alleen dan komt Edward. Hij gaat met hem vechten. De rest van de familie arriveert ook al snel. Edward moet naar Bella toe, Jasper en Emmett maken het karwei af door James verder te vermoorden. Edward komt bij Bella en dan blijkt dat James haar heeft gebeten. Als het gif er niet snel wordt uitgezogen, gaat ze in een vampier veranderen. Dat wil Edward absoluut niet, hij twijfelt even en uiteindelijk doet hij het. Hij zuigt het gif uit haar lichaam. Bella heeft morfine ingespoten gekregen en met de laatste kracht die ze heeft bedankt ze Edward nog. Dan wordt ze wakker in het ziekenhuis. Ze heeft allemaal verband om zich heen. Edward is bij haar. Hij verteld haar wat er is gebeurt, ze heeft een gebroken been, een schedelfractuur en veel schaaf en snij wonden.

Bella’s moeder komt binnen en Edward ligt ‘te slapen’. Bella’s moeder zegt dat Phil(haar nieuwe vriend) een baan heeft in Jacksonville. Het is daar zonnig en heel erg fijn. Bella wil niet mee. Ze wil in Forks blijven wonen, bij Charlie, bij Edward. Dat snapt haar moeder niet, maar ze accepteert het wel. Ze wordt gebeld en gaat weer weg en Edward staat weer naast haar. Hij begrijpt niet waarom ze niet naar Jacksonville wil. Ze zegt dat ze hem te veel zal missen. Hij vindt het niet leuk maar hij houdt ook van haar. Dus hij zegt haar dat hij niet zal weggaan, tenzij ze het vraagt. Hij beloofd het niet, dat zit Bella dwars, maar iets is beter als niets.



Bespreking van een verhaal aspect; Personages

Bella; een van de hoofdpersonen van het verhaal. Het boek wordt vanuit haar perspectief verteld. Ze heeft iets waardoor niemand haar geestelijk kan raken of pijn doen met een gave(dit geld dus voor de vampiers).

Edward; een van de hoofdpersonen van het verhaal. Hij is smoorverliefd op Bella en is een vampier. Hij vind zichzelf masochistisch en vind het vervelend dat hij zo verliefd op Bella is, want hij wil haar geen pijn doen.

Alice; de ‘zus’ van Edward. Ze kan in de toekomst kijken en ziet zo dus ook hoe ze uiteindelijk Bella weer kunnen vinden(haar gave is lichamelijk, niet geestelijk)

James; een spoorzoeker. Hij kan mensen of vampieren heel erg gemakkelijk opsporen en vangen. Hij ziet het leven als een spel.

Victoria; de vriendin van James. Ze heeft de gave om in iedere positie te kunnen vluchten. Ze helpt James en vind het dan dus ook echt vreselijk dat hij dood is.

Emmett; de ‘broer’ van Edward.

Jasper; de andere ‘broer’ van Edward.

Carlisle; de adoptievader van Edward en de andere Cullens behalve Esme.

Esme; de vrouw van Carlisle. De adoptiemoeder van de Cullens behalve Carlisle.

Charlie; Bella’s vader.

Renee; Bella’s moeder.



REACTIES

J.

J.

ik hou zelf ook veel van twilight en deze samenvatting vind ik goed.

12 jaar geleden

K.

K.

jij hebt een van de beste boekverslagen van twilight echt super goed meid.
xxx kimberly <3

12 jaar geleden

B.

B.

Het is een heel goed verslag!!! alleen ben Rosalie vergetn bij de hoofdpersonen! xx

11 jaar geleden

B.

B.

Er zitten een paar fouten in, zoals dat Bella niet uit Florida komt maar uit Arizona, later verhuizen Phil en Renee naar Jacksonville dat ligt in Florida. Alice gave is overigens niet lichamelijk het werkt met beelden en beïnvloed niemands lichaam.

Voor de rest echt goed, beter dan andere verslagen :)

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Twilight door Stephenie Meyer"