Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

100% Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 889 woorden
  • 21 november 2011
  • 77 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
77 keer beoordeeld

Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
100% Timboektoe door Carry Slee
Shadow
~Gegevens van het boek
Het boek dat ik heb gelezen heet 100% Timboektoe en is geschreven door Carry Slee. 100% Timboektoe is het tweede deel van de timboektoe serie. De uitgeverij is Prometheus. Van de Timboektoe serie is ook een film gemaakt. De regisseur is Dave schram.

~Samenvatting
De ouders van Kars en Isa hebben een camping in Frankrijk, deze zomervakantie komen hun vrienden op de camping. Als de vader van Kars en Isa merkt dat er geld is gestolen neemt de spanning toe, iemand van hun vrienden moet het gedaan hebben. Kars, de zus van Isa, beschuldigt Romeo ervan omdat hij een gloed nieuwe camera heeft gekocht. Maar dan komt één van de vrienden van Kars en Isa: Jules erachter dat zijn vader, een alcoholist, het geld mee heeft genomen. Jules wil niet dat zijn vader opgepakt word door de politie, dus zegt hij dat hij het geld gestolen heeft. Iedereen is verbaast, maar oma gelooft niet dat Jules het geld heeft gestolen, zoiets zou Jules nooit doen.

Ondertussen heeft Isa’s vriendje Justin met een ander gezoend toen hij dronken was. Alex (een vervelende jongen op de camping) heeft Justin de drank gegeven en had hem daarna met een meisje laten zoenen. Dus ook voor Isa is de vakantie helemaal verpest. Om Justin jaloers te maken, probeert ze de veel oudere Kylian te versieren. Maar Kylian gaat daar helemaal niet op in Terwijl Justin nog steeds verliefd op Isa is, en Isa diep van binnen ook op hem En dan is er natuurlijk ook nog de barbecueparty voor de camping en daar moet ook alles voor geregeld worden. Kylian heeft al een mooie plek gevonden voor de party: een eiland in de rivier die langs de camping stroomt.


Ondertussen is Oma er al achter gekomen dat Jules vader het geld heeft gestolen, samen proberen ze er van alles aan te doen. Ook Isa is ergens achter gekomen: Kylian heeft al een vriend! Isa is nu helemaal in de war, ze gaat maar helpen met de barbecueparty. Iedereen is ermee bezig, het eiland versieren, een vlot bouwen, jongeren uitnodigen, maar Jules en Oma gaan naar Jules vader toe om te praten. Ze spreken samen af dat Jules’ vader naar een afkickkliniek gaat voor alcohollisten.

En dan is het zover: De avond van de barbecueparty! Iedereen van de camping is erbij en er zijn verder ook veel anderen op af gekomen. Ook Justin en Isa, Romeo regelt de muziek. Hij zet een langzaam nummer op en al gauw praten Justin en Isa met elkaar en is het weer goed tussen hen. Ook Kylian is er met zijn nieuwe vriend.

~Hoofdpersonen en bijpersonen
• Isa: zij is de dochter van de eigenaar van de camping. Ze is een aardig persoon. Haar probleem is dat Justin( haar vriend ) met een ander zoent.
• Kars: broer van Isa. Hij heeft verkering met Annabel. Zijn probleem is dat er geld is gestolen op de camping.
• Jules: zijn voet is gebroken dus hij loopt op krukken, zijn vader is alcoholist. Probleem: vader heeft het geld gestolen, Jules wil dit oplossen.
• Nona: zij is de vriendin van Jules. Ze is een beetje verlegen. Probleem: ze wil Jules helpen maar weet niet wat er allemaal aan de hand is. Zij is in
• Kylian: hij is ouder en houd zich bezig met de activiteiten die op de camping word georganiseerd. Hij is in het verhaal meer een bijpersoon.
• Ad: hij is de eigenaar van de camping en vader van Kars en Isa
• Oma: is oma van Kars en Isa en helpt het liefst iedereen. Ze heeft een aardig karakter
• Alex: hij zorgt voor een vervelende sfeer op de camping, hij plaagt en beschuldigt iedereen overal van.
• Romeo: vriend van Kars hij word in het begin van het verhaal ervan beschuldigt dat hij het geld van de camping heeft gestolen


~Waar het verhaal zich afspeelt.
Het verhaal speelt zich af op camping Timboektoe in Frankrijk. De tijd word in het verhaal niet echt vertelt, maar het moet wel een beetje in deze tijd zijn want er komen computers en mobiele telefoons in voor.

~Wat is de bedoeling van het verhaal.
Ik denk dat Carry Slee jongeren een beetje wil vertellen over de gevaren van alcohol. Want in het verhaal is niet iedereen te vertrouwen vooral door alcohol gaat er veel mis zo komt het dat de vader van Jules vreemde dingen daardoor gaat doen. En ook Justin komt in aanraking met alcohol, hij zoent terwijl hij dronken was met een ander. Maar ik denk dat Carry Slee vooral iets wil vertellen over de vriendschappen die de hoofdpersonen hebben met elkaar. Want er komen ruzies in het verhaal voor maar ook verkeringen en gewoon de familiebanden. En Carry Slee verteld ook over: dat de familiebanden niet bij iedereen heel “gewoon”is. Zoals bij Jules, zijn vader is alcoholist en zijn moeder is overleden.

~Nawoord
Ik vond het een leuk boek om te lezen, het verhaal werd vlot verteld.
Ook was het boek heel afwisselend: er kwamen spannende stukken in voor
maar ook grappige en romantische stukken.

Ik heb dit boek gekozen omdat ik deel 1 ook al had gelezen,
en andere boeken van Carry Slee. Ik vind dat de boeken van Carry Slee
je altijd wel nieuwsgierig maken daardoor wil je het boek uitlezen.

Dit boek vond ik ook best wel leerzaam, door de gebeurtenissen. Voor
sommigen is dit herkenbaar.

REACTIES

U.

U.

leuk werkstuk veel werk van gehad zeker. ook een hele mooie samenvatting, heb ik veel aan gehad. Bedankt! xxx Uria

12 jaar geleden

M.

M.

bedankt dat je dit op internet heb gezet want anders moest ik dat boek ook lezen en ik lees niet zo snel en het moest binnen 2 weken dus jha en ik ben lui hahahaha

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "100% Timboektoe door Carry Slee"