Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Valsspeler door Koen D'Haene

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Valsspeler
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo | 868 woorden
  • 31 oktober 2011
  • 61 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
61 keer beoordeeld

Boekcover Valsspeler
Shadow
Valsspeler door Koen D'Haene
Shadow
Vals Speler
Schrijver: Koen d’Haene Belgie: in Wommelgem

Het boek gaat over Jens hij vertelt wat er gebeurt op school Het woord vals spelen en vals speler woord vaak gebruikt in het boek. Als je van romantische dingen houd is dit boek ook heel erg leuk. Genre: het is een beetje eigentijds verhaal en een beetje liefdesverhaal het zit er allebei een beetje in.

Dikte: 1 ½ cm Delen: 11 Blz.: 5 t/m 152


Auteur:
Koen d’Haene is geboren op 14 februari 1964 in Wevelgem in België.

Daar werd hij leraar Nederlands, omdat hij boeken lezen erg leuk vond. Later werd hij assistent-dienstleider in de openbare bibliotheek van Wevelgem. Sinds 2000 is hij een Belgische schrijver. Hij heeft nu nog maar 3 boeken geschreven: De hel in New York, De oversteek, en Valsspeler(het boek waar dit verslag over gaat). Hij is 2 keer bekroond voor zijn boeken: De hel in New York' kreeg de derde prijs van de Kinder- en Jeugdjury in Limburg 2001 en 'De oversteek' werd genomineerd voor de Kleine Cervantes (jeugdliteratuurprijs van de stad Gent) en voor de prijs van de Kinder- en Jeugdjury Limburg (2002).


Samenvatting:
Er is op school een groep kinderen die iedereen pest, ook Jens wordt het slachtoffer van de groep. De leider van die groep is Stan Somers. Dat is een jongen die altijd wel een smoes kan bedenken om uit de problemen te blijven. De meeste kinderen volgen hem ook, vooral uit angst. Ook Jens heeft er een hekel aan om achter Stan aan te lopen. Maar hij durft niks te doen tegen hem. Als Jens dan ook nog verliefd wordt op Hella, wordt het helemaal ingewikkeld. Want ook Stan is op haar verliefd. Er is een jongen die in opstand durft te komen tegen Stan. Dat is Pieter. Helaas moet Pieter dat bezuren. Pieter raakt gewond en moet thuis blijven. Als Jens daarna ook het slachtoffer van Stan wordt, opent dat zijn ogen. Met de hulp van Pieter zorgt hij ervoor dat Stan van school gestuurd wordt.
Bron: http://www.scholieren.com/boekverslagen/24384


Het verhaal:
Het boek begint op een maandag. Zo als elke dag gooien Stan & zijn bende eikels naar kinderen die langs fietsen. Jens doet er niet aan mee en gooit expres de eikels mis. Opeens komt kittekat eraan, Ze stoppen gelijk met gooien. Bij de les van Bogaert gaan Stan en zijn bende expres vragen stellen zodat ze de grammatica niet hoeven te maken.
Ze stellen vragen over de derdewereldactie. Zo kwam er een kamaroen project tot stand. De vader van Jens mag met het project meehelpen.
Eigelijk wil Jens dat helemaal niet.
Pieter is de enigste in Jens klas die niet bang is voor Stan.
Pieter Had Stan een keer voor schut gezet.
Dat pikte Stan natuurlijk niet... Gelijk de volgende dag lag hij op de grond. Stan vezon een leugen om geen straf te krijgen.
Jens heeft ook een relatie met Hella gekregen. Daar kan Stan somers niet tegen. Hij nam Jens te grazen en nu durft Hella niet meer met Jens om te gaan omdat ze bang is voor Stan.
Op een dag was Stan ziek. Niks te vrezen dus voor Jens. Jens mocht een uur eerder weg vanwegen het Kameroen project.

Terwijl hij het schoolplein af wil fietsen ziet hij Somers staan.
Stan wou zijn aantekeningen over schrijfen. Tegen zijn zin in gaf hij zijn schrift aan Stan. Stan schrijft het over...Hij pakt vuur en wil zijn schrift verbranden. Jens probeert hem af tepakken maar dat lukt niet hij werd gevloert. Later kwam een leraar naar buiten die de aantekeningen van Jens ziet liggen. De leraar verdenkt hem van het aansteken van vuur. De volgende dag moest hij naar de directeur. Hij werd naar huis gestuurd. Zijn ouders waren erg teleurgestelt.
De volgende dag wou de directeur dat hij weer naar school moest komen. In het kamertje van de directeur ziet hij Pieter en Stan zitten.
Ze zijn erachter gekomen dat Jens het niet gedaan had. Stan Somers werd verwijderd van school.
Die dag ging Hella naar Jens huis om haar exuses aan te bieden.
Ze wil Jens weer terug....


Personen
Jens Verschelde - Hoofd persoon in dit boek. Vertelt het verhaal.
Hella - Het vriendinnetje van Jens.
Stan Somers - De leider van de bende met pestkoppen.
Meneer Bogaert - leerkracht op school. Leider van het Kamaroen project.
Pieter - klasgenoot van Jens. Die totaal niet bang is voor Stan.
Meneer Verschelde - Vader van Jens. Helper van het Kamaroen project.


Verhaal speelt zich af:
Het meest op school. Maar ook soms buitenschool. En op het strandje.
Het verhaal speelt zich rond deze tijd af.



Bedoeling van de schrijver:
De schrijver wilt duidelijk maken wat pesten kan aanrichten.
En wat daardoor kan gebeuren.


Mening
A. Dit onderwerp waardeer ik met een 8. Omdat pesten best erg is.
B. De manier van vertellen en taalgebruik geef ik een 4. Omdat ik sommige dingen echt te ver vind gaan. Bijv. Het stukje over die nattedroom (blz 74)
C. Het thema en de bedoeling van de schrijver geef ik een 7. Omdat ik het best belangrijk vind. Maar niet heel belangrijk dus van mij niet hoger dan een 7.
D. De karakter tekening van de personen geef ik een 6. Omdat ik heel veel figuren iets te overdreven vind.

REACTIES

E.

E.

Ik vind het een mooi boek MAAR het word ook door jongere kinderen gelezen van een jaar of 10 en ouder! Ik vind het niet slecht maar het deel waarin er een soort seks in voorkomt en sperma vind ik niet kunnen voor deze leeftijd! Alsnog vind ik het een mooi boek en ik weet zeker dat ik het nog eens lees!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Valsspeler door Koen D'Haene"