Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nee! door Mirjam Mous

Beoordeling 1.6
Foto van een scholier
Boekcover Nee!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas tto vwo | 727 woorden
  • 18 oktober 2011
  • 83 keer beoordeeld
Cijfer 1.6
83 keer beoordeeld

Boekcover Nee!
Shadow
Nee! door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Auteur: Mirjam Mous
Titel : NEE!
Uitgeverij : Van Holkema & Warendorf
Aantal pagina’s: 159

Kaft beschrijving: De benen van Denise en Benito, Mark, Fernando en Rik.

De hoofdpersoon is Denise, een aardig maar een beetje een verlegen en dorps meisje. Anneloes is Denise’s beste vriendin. Lindy is de nieuwe vriendin van Denise, die alles durft. Benito is de stoere jongen met de grote mond en de filmfanaat, die het vriendje van Denise wordt. Marco is het vriendje van Lindy, die samen naar het bed delen. Marco, Rik, Benito en Fernando zijn vier hele goede vrienden, die alles delen, en ook hun vriendinnen, wat misschien iets teveel is.

Denise is verhuisd van het dorp naar de stad, en moet ook een nieuwe school zoeken. Als Lindy naar haar toekomt, dan klikt het meteen. Na school gaat Denise samen met Lindy naar het appartement van Rik, dat Riks place wordt genoemd. Het is Denise al snel duidelijk dat Lindy en Marco samen naar bed gaan, en ze vindt dat een beetje ver gaan voor iemand uit de derde klas, maar ze zegt er verder niks over. Rik vindt Denise wel een leuk meisje, en slaat zijn arm om haar heen, maar Denise slaat zijn arm van zich af, en probeert Rik te negeren. Ze vindt Benito daarentegen heel erg aardig lijken, en ze wordt al snel verliefd op hem.

Als er een buurtfeest is, gaat Denise samen met Lindy en Marco, Benito, Rik en Fernando erheen. Denise komt erachter dat schuren heel normaal is in de stad, en laat zo blijken dat ze Benito leuk vindt. Benito snapt de hint, en vraagt haar mee naar buiten, en daarna mee naar Riks place. Benito wil met Denise naar bed, maar Denise zelf weet nog niet of ze er wel klaar voor is, maar Benito haalt haar over.

De week erna is er weer een buurtfeest, en gaat Denise er weer heen met Lindy. Ze vraagt aan haar moeder of ze bij Lindy mag blijven slapen, zodat ze langer kunnen blijven op het buurtfeest. Op het buurtfeest ziet Denise Benito met een ander meisje zoenen, en ze probeert haar verdriet weg te drinken met alcohol. Rik neemt Denise mee naar zijn flat, als hij merkt dat ze wel erg dronken is. Hij probeert haar het bed in te krijgen, wat lukt. Toen Benito hoorde dat Denise bij Rik was, ging hij ook naar Rik. De volgende dag wordt ze wakker, en ziet ze de vier jongens in de kamer zitten. Dan begint Benito met haar te vrijen, maar ze wil niet. Ze stribbelt zo tegen, dat Marco en Rik haar vast houden, en zij mogen haar dan om de buurt verkrachten. Fernando wil niet, hij heeft de indruk dat ze echt niet wil, wat ook zo is. Denise doet haar best om los te komen, maar het lukt haar niet. Uiteindelijk laten ze haar vrij, en vlucht ze naar huis toe. Haar moeder begint vragen te stellen, en ze loopt weg. Ze belt haar vriendin Anneloes, die meteen komt. Denise legt uit dat ze verkracht is, en Anneloes vertelt het aan haar moeder. Met zijn drieën gaan ze aangifte doen. De jongens worden verhoord en bekennen, en krijgen een straftaak.

Ik vond het een leuk boek, en het onderwerp sprak me wel aan. Zelf heb ik zoiets nog nooit gehoord. Ik vind wel dat Denise erg naïef is, om zomaar Benito te vertrouwen, want hij ziet er met zijn dreadlocks niet erg betrouwbaar uit, lijkt mij. Ze ziet ook niet in, dat de jongens gewoon wat meiden pakken voor hun eigen genot, en laten ze daarna stikken. Ik vind het ook nog een erg leerzaam boek, wat zo leer je dat je niet iedereen altijd moet vertrouwen, en wat de gevolgen zijn als je dat wel doet.

De schrijfstijl vond ik erg prettig, het werd alleen af en toe te gedetailleerd verteld. Hierdoor kun je je wel goed inleven in Denise. Toen Anneloes naar Denise kwam, vond ik dat erg lief van Anneloes, maar je kunt het ook anders opvatten. Want het kan er ook heel afgeraffeld uitzien, als de schrijver opeens beslist het probleem zo op te lossen. Ik vond ook dat het boek je erg meesleepte in het verhaal, en ik heb het boek ook in 2 keer uitgelezen, omdat het er gewoon om vraagt om snel uitgelezen te worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Nee! door Mirjam Mous"