Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Joël door Carry Slee

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Joël
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1216 woorden
  • 17 oktober 2011
  • 187 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
187 keer beoordeeld

Boekcover Joël
Shadow
Joël door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Titel: Joël
Schrijfster:
Carry Slee
Genre: Roman

Hoofdpersoon:
Eva: Eva is de beste vriendin van Luna tot ze overlijd, ze woont in Utrecht in een studentenhuis samen met Fleur, Luna en Natalie ze studeert psychologie. Ze trekt zich alles erg aan en verdenkt Remco dan ook voor de dood van Luna daarom gaat ze ook naar Derek Ogilvie voor bewijs! Ze heeft een relatie met Bart. Aan het eind van het boek gaat ze met een aantal studenten een wereldreis maken

Bijpersonen:
Fleur: Fleur woont in ook in het studentenhuis met de andere 4 meiden, ze studeert journalistiek, eigenlijk weet ik niet zoveel van haar tot we de brieven krijgen van het onbekende jongetje, zij gaat ook naar Afrika om de dood van Luna te verwerken.

Luna: Luna is de beste vriendin van Eva en studeert ook psychologie maar meer om met Eva naar school te kunnen, in het verhaal ontdek je ook dat zei lesbisch was. Zij valt uit het raam en overlijd ter plekken.

Natalie: Natalie die ook in Utrecht woont en studeert is een grote steun voor Eva na het overlijden van Luna, als ze naar een concert gaat en daar Jim ontmoet is ze op slag verliefd en gaat dan ook met hem mee naar LA waar ze uiteindelijk langer blijft dan verwacht.

Remco: Remco is tot vlak voor haar dood het vriendje van Luna, hij hoopt ook erg dat het weer goed komt tussen hen!. Door zijn onbetrouwbare gedrag is hij volgen Eva ook erg verdacht, uiteindelijk blijkt dat niet waar te zijn en vertrekt naar Londen om zijn verdriet te verwerken.


Perspectief:
Het boek is geschreven vanuit meerdere personen, ook worden er wel stukjes geschreven vanuit Fleur en Nathalie alleen het grootste gedeelte wordt vanuit Eva vertelt maar er komen ook stukjes in voor uit het verleden en die persoon is tot het einde onbekend.



Waar speelt het zich af:
Het verhaal speelt zich het grootste gedeelte af in Utrecht dat lees je vooral omdat de meiden daar studeren, ook wordt er in de stukjes van de onbekende persoon vertelt over een klein dorpje, Natalie gaat ook een tijdje met Jim mee naar Amerika.


Sfeer:
De sfeer in het boek begint erg verdrietig doordat het begint met de dood van Luna, iedereen moet het verwerken en doet dat op ze eigen manier als je denkt dat het wat beter gaat komen er brieven van een onbekend persoon te voorschijn later blijken deze van Fleur te zijn en dat zorgt ook weer voor spanning in het boek.



Tijd:
Er wordt niet aangegeven hoelang het boek precies duurt maar als je het leest weet je wel dat het in deze tijd afspeelt.


Hoelang:
De tijd zal denk ik een aantal weken tot 2/3 maanden duren, hoelang het duurt zou ik niet weten want dat kan je niet lezen wel weet je dat het niet 2 weken of een paar dagen duurt.


Cronologische:
Ja het verhaal wordt chronologisch vertelt want er is een duidelijk begin en eind aangegeven in het boek, want aan het begin overlijd Luna in het boek en moeten de meiden hun leven weer oppakken en zo is er aan het eind van het boek, dat alle meiden weg gaan uit hun studentenhuis.



Flashbacks:

Er komen wel wat flashbacks in voor want zo zijn er stukjes die schuin gedrukt zijn en die zijn geschreven door een persoon die in het laatste hoofdstuk onthult wordt.



Belangrijkste probleem:
A: Het belangrijkste probleem in het boek is dat Joël vroeger in het verkeerde lichaam is geboren: in een meisjes lichaam!

B: Eigenlijk weet je helemaal niet wat het probleem in het verhaal is tot de brieven van de toen nog onbekende persoon tevoorschijn kwam dat verhaal ontwikkelt zich steeds veder in het boek en tot het einde weet je niet wie dat is het blijkt dat Fleur vroeger een jongetje was wat in het verkeerde lichaam is geboren.


Verloop van het boek: Het einde van het boek verloopt eigenlijk totaal onverwachts, er werden wel steeds stukjes over het verleden vertelt wat steeds meer naar de tijd van nu ging wat een onbekend persoon was maar dat werd op het laatst vertelt ook wordt er vertelt wie de dood van Luna op ze geweten had en dat is ook iets wat je totaal niet zou denken, dus eigenlijk is het een Gesloten eind maar wil je weten hoe het veder gaat.


Titelverklaring: De titel Joël is tot het eind totaal onbekend, later blijkt dit de naam van 1 van de meisjes uit het boek te zijn toen ze nog een jongen was.

Samenvating : Ik raad dit boek zeker aan omdat het onderwerp zeer aangrijpend is en het niet vaak voorkomt, je vanaf het begin echt in het verhaal zit en het echt een heel leuk boek is!

17: Het boek gaat over Eva die aan het begin haar beste vriendin Luna verliest doordat zei uit het raam valt, hoe dat gebeurt blijft eigenlijk tot het einde een raadsel voor iedereen ze heeft het er erg moeilijk mee haar vriendje Bart probeert der dan ook wel te steunen maar doordat Eva al snel Remco het ex vriendje van Luna verdenkt komen er steeds meer ruzies tussen hun. Remco is ook verdacht omdat hij liegt over waarneer die Luna voor het laatst heeft gesprokken en over waar hij was tijdens de moord. Natalie gaat al snel naar een concert waar ze Jim ontmoet 1 van de band leden daarmee duikt ze na een rondleiding door utrecht ook het bed mee in, het blijft niet bij 1 keer en ze is smoor verliefd nadat ze een prijs heeft gewonnen gaat ze ook met hem mee naar LA waar ze langer blijft dan verwacht darvoor gaat ze nog even mee met Eva naar Derek Ogilvie daar gaan ze op aanraden van Arthur een studiegenoot van Eva heen als snel voelt hij de aanwezigheid van Luna en weet dat ze niet allen was tijdens haar val. Fleur wil weg van de plek waar het allemaal is gebeurt en gaat dan ook naar Afrika. Eva krijg brieven van het nieuwe meisje die in de kamer van Luna komt wonen die heeft ze daar onder een losse plank gevonden Eva is nieuwsgierig en begint te lezen, in die brieven wordt er geschreven over een jongetje die in een zeer gelovig dorp in Zeeland woont als snel heeft die jongen door dat die anders is dan de andere jongens op latere leeftijd ontdekt die dat die veel liever een meisje is en dus een genderkind is, ze ouders accepteren hem daarom niet en hij gaat bij Kim een meisje die hem helpt wonen. Met haar gaat hij alle stappen door om een geslachtsoperatie te ondergaan en hormonen te slikken, hij gaat in Utrecht wonen en neemt een meisjes naam aan: Fleur! Dit is Fleur die in het studentenhuis bij Eva woont en op de dag van de dood van Luna had Fleur een gesprek met Luna zei vertelde dat ze verliefd was op Fleur daardoor wou zei haar grote geheim ook onthult hullen en vertelde tegen Luna dat ze vroeger een jongetje was daar reageerde ze op met dat ze dus al die tijd verliefd was op een omgebouwde doordat Fleur dit niet kon hebben gaf ze Luna een duw, het ging per ongeluk maar ze heeft het niet overleeft!



REACTIES

L.

L.

Hee Hallo;)
Er staan echt heel erg veel typfoutjes in. Verder niet erg fzo;) Wel cool verhaal'x
X Lena;)

12 jaar geleden

A.

A.

Echt supergoed!

12 jaar geleden

..

..

Super, precies de info die ik nodig heb :D

12 jaar geleden

N.

N.

supergoed!
dit moet ik allenmaal hebben!
en de typfoutjes die haal ik er wel uit ;)
xx

12 jaar geleden

M.

M.

Veel info dat ik kan gebruiken. Dankjewel

11 jaar geleden

S.

S.

Super handig dit! Hier ga ik een goed cijfer me halen, dat is zeker!

11 jaar geleden

I.

I.

gaat het er bij een boekverslag niet om dat je de clue niet verklapt, nu heb je dat wel gedaan...

11 jaar geleden

L.

L.

Tja... Ik heb het boek ook gelezen en naast de typfouten staat er ook info in geheel de verkeerde context, een onlogisch geheel. als ik docent was geweest en ik kreeg dit voor mijn neus was het een dikke onvoldoende geworden.

11 jaar geleden

F.

F.

Woow super goed verslag! Ik moet me boekbespreking houden over Joel, dus de typfouten maken voor mij niet uit :) Super bedankt!

11 jaar geleden

E.

E.

Heey, leuk verslag heb je gemaakt. Maar ik zie ook best veel typfoutjes en verkeerde zinsbouw. Soms maak je van 6 zinnen 1 zin. Ook vaak wel rare zinnen maar voor de rest wel goed hoor. Groetjes!

11 jaar geleden

A.

A.

Dankjewel voor het verslag had ik echt nodig!

10 jaar geleden

G.

G.

goed verhaal

10 jaar geleden

H.

H.

Super goed boekverslag! Ik heb er wat informatie uitgehaald voor mijn eigen boekverslag, vooral de samenvatting vond ik heel duidelijk. :)

10 jaar geleden

A.

A.

Heeft degene die dit heeft gemaakt soms dyslexie? Er staan onwijs veel typfouten in, graag in het vervolg aangeven aub.

10 jaar geleden

S.

S.

super verslag! op de spel foutjes na :)

9 jaar geleden

I.

I.

super fijn :D want ik moest een verslag maken en daar heb ik nu een 8 voor door dit :D trouwens let op je typefouten ;) voor de rest super goed gedaan :D

8 jaar geleden

..

..

Joël is geboren als jongen niet als meisje

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Joël door Carry Slee"