Afgunst door Saskia Noort

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
Boekcover Afgunst
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 265 woorden
  • 28 september 2011
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
31 keer beoordeeld

Boekcover Afgunst
Shadow

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Alles wat ze deed en waar ze voor stond was in zijn ogen minderwaardig. Zij op haar beurt aanbad hem. Toen Susan eindelijk uit zijn schaduw durfde te treden door hun relatie te verbreken, &eac…

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Al…

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Alles wat ze deed en waar ze voor stond was in zijn ogen minderwaardig. Zij op haar beurt aanbad hem. Toen Susan eindelijk uit zijn schaduw durfde te treden door hun relatie te verbreken, én net als hij te gaan schrijven, was hij woedend. Afgunst is een kort verhaal van Saskia Noort.

Afgunst door Saskia Noort
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel boek: Afgunst

Over de auteur:
Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Ze heeft twee kinderen. Na haar havo, studeerde Saskia journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Sinds begin jaren negentig schreef Saskia Noort voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Eerder schreef ze columns voor VT Wonen en Playboy. Op dit moment schrijft ze samen met Jan Heemskerk haar maandelijkse column in het glossymagazine LINDA.

Genre: roman of novelle? Bij roman; wat voor soort roman.
Novelle


Thema:
Afgunst/Onvoering


Onderwerp:
Wat doet afgunst met iemand en de relatie tussen mensen?


Plaats:
Afgelegen boerderij met bossen in de omgeving.


Ruimte:
Een donkere schuur.


Tijd:
Nu in de herfst. Chronologisch. Één dag verteltijd.


Perspectief (ook wel vertelsituatie genoemd):
De meervoudige ik-vertelsituatie.


Opbouw (inclusief open of gesloten einde):
Inleidend begin, gesloten einde.

Verhaallijn: (één of meerdere?). Beschrijf dé gebeurtenis, hét probleem waar alles om draait bij de hoofdpersoon/hoofdpersonen.
Één verhaallijn, namelijk de ontvoering.

Beschrijving van de hoofdpersoon/ hoofdpersonen:
Susan: Merktas, hoge hakken, knalrode wikkeljurk, gestyled haar, streepjes blond, naturel opgemaakt. Ze is onzeker.


Ernst: Zwart moterjack, dik, inhammen boven zijn slapen, donker kort en stekelig haar. Hij is ziek (alvleesklierkanker). Hij is gespannen en heel bezitterig.

Mijn mening over dit boek:

Korte samenvatting (geef in ieder geval antwoord op de 5 W’s: Wie, wat, waarom, waar, wanneer).
Het is herfst, Susan word ontvoerd door Ernst. Hij wil wraak nemen omdat ze het succes van ernst zou hebben afgepakt. Ernst brengt haar naar een afgelegen schuur in een bebost gebied. Daar marteld hij haar. Susan weet te ontsnappen en Ernst gaat dood.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afgunst door Saskia Noort"