Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

C'est fini, Emma!

Isabelle Darras

2006

5.1 / 10
4e klas havo
  • Jennifer
  • Nederlands
  • 535 woorden
  • 18559 keer
    70 deze maand
  • 16 juli 2011

Gegevens
Titel: C’est fini, Emma!
Auteur: Isabelle Darras
Aantal bladzijdes: 32 (incl. woordenlijst)
Jaartal: 2009


Hoofdstuk 1 Lundi

Een paar vrienden/vriendinnen vragen of ze mee wil naar de bioscoop maar dat kan niet want de 20e is haar verjaardag. Hiervoor heeft ze al haar vrienden en vriendinnen uitgenodigd. Ook Fabiaen haar vriendje die de laatste paar dagen een beetje raar doet is uitgenodigd. Hij doet raar sinds hij Cécile heeft ontmoet. Als hij thuis is gaat hij naar zijn kamer en niemand mag binnenkomen en in het week-end is hij bij Nicolas voor wiskundebijles.

Hoofdstuk 2 Mardi

Emma zit in de muziekles en denkt na over Fabien. Na een tijdje gaat ze huilend de klas uit samen met Cécile. Ze praten met Nicolas over Fabien. Ze vinden allemaal dat Fabien de laatste tijd veel met Zoé omgaat.

Hoofstuk 3 Mercredi

Ze is samen met haar moeder boodschappen aan het doen voor haar feest. Maar moeder vraagt naar Fabien en wat er is. Maar Emma gaat er niet verder op in. Als Emma en haar moeder ‘s avonds alles klaar beginnen te maken voor het feest. Wordt er gebeld. Het het zoé. Valentin zegt dat Emma net weggaat en hangt op.

Hoofdstuk 4 Jeudi

Ze denken dat Fabien verliefd is op Zoé. En Cécile denkt dat haar broer (Fabien) slachteroffer is van afpersing. Emma denkt van niet, maar volgens de politie kan iedereen daar slachtoffer van worden. Voor school wacht Emma op Cécile achter de school. Thomas(de jongen waar Cécile een oogje op heeft) is er ook en geeft Emma een kus op de wang. Fabien komt langs gelopen en zegt:’Waarom heb je mij niet gezegt dat je met Thomas bent?’ Waarop ze antwoord:’Je kunt praten!’ Maar Emma heeft helemaal niet met Thomas.

Hoofdstuk 5 Vendredi

Emma heeft een mailtje gestuurd naar Fabien met daarin:
Hoi Fabian,
Ik ga niet met Thomas. Maar, jou, ga jij ook nog steeds met mij?
Emma

Maar ze krijgt niks terug..
De moeder van Emma heeft Zoé gezien met een andere jongen en ze leken erg verliefd. Volgens Emma gaat Zoé dus met twee jongens in de zelfde tijd. In de kantine wil Emma haar kans grijpen om met hem te praten. Maar ze durft het uiteindelijk niet. Als ze ‘s avonds thuis komt is iedereen blij haar te zien. Want ze was vermist. Iedereen was erg bezorgd. Maar ze was gewoon wandelen.

Hoofdstuk 6 Samedi

Het feest was gezellig. Maar iedereen ging vroeg weg. Na een tijdje, toen Emma alleen was, kwam Fabian. Dit had ze niet verwacht. Maar hij heeft een hele goede redden om zo vaak weg te zijn enz. Hij was bezig met een film voor haar. En daarin mag zij een rol spelen! Dus eind goed al goed

 

Eigen mening
Het verhaal is leuk en ook goed te volgen ook al weet je soms niet helemaal wat er staat. Ik heb een paar dingen op moeten zoeken in het woordenboek, maar kon de grote lijn van het verhaal wel redelijk volgen.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

9330

reacties

Samenvatting is slecht. Qua inhoud en qua spelling. Jammer! Maar toch wel leuk dat je het erop hebt gezet, aangezien er voor derest geen samenvattingen op het internet zijn over dit boek. Dus toch nog wel een bedankje waard!
door Eva (reageren) op 24 november 2011 om 19:05
Thnx, morgen toetsje, zou ik genoeg weten?
door JeBroer (reageren) op 16 januari 2012 om 19:13
Is dit wel de goede samenvatting? Ik heb een boekverslag nodig en dit is alles wat ik kan vinden op het internet.
door Clélie (reageren) op 1 februari 2012 om 14:31
Ik vind het een beetje jammer want veel namen kloppen niet in de tekst verderest wel bedankt!!!
door Matthijs (reageren) op 7 februari 2012 om 12:33
dank!
door ik. (reageren) op 14 februari 2012 om 18:14
Klopt geen flikker van
door Achmed bousegif (reageren) op 6 maart 2012 om 0:32
welke namen kloppen er niet dan?
door giovanni (reageren) op 11 maart 2012 om 20:57
wat een slechte samenvatting, te weinig per hoofdstuk.
door slechte samenvatting! (reageren) op 27 maart 2012 om 9:38
je kunt het boek beter lezen, is kei dun, heb je veeel meer aan!
door wat een slechte samenvatting!!! (reageren) op 27 maart 2012 om 9:40
deze samenvatting klopt helemaal niet. de namen kloppen niet en het eind klopt ook niet, het boek heeft een heel andere eind!
door weet ik niet (reageren) op 27 maart 2012 om 9:46
-er staat fabiaen, dat moet fabien zijn. -er staat ook dat fabien raar doet sinds hij Cécile heeft ontmoet, Cécile is zijn zus, dat moet Zoé zijn. -het einde is ook anders, iedereen gaat vroeg weg omdat fabien een feest voor Emma heeft georganiseerd in een café. wat wel klopt is dat Emma in Fabien's film mag spelen maar daar eindigt het niet helemaal mee.
door maritt (reageren) op 27 maart 2012 om 9:55
het verhaal klopt helemaal niet.... i kreeg een 3 voor de moeite... je verwart veel delen en namen.... (er kloppen een paar dingen maar die zijn er lastig tussenuit te vissen)... ik zal als ik jullie was gewoon het boek lezen... dat gaat even snel
door wist je dat? (reageren) op 26 april 2012 om 19:27
Wat moet je hier nou mee, je kan nog beter het boek zelf lezen want hier heb je totaaaal!!! niks aan.
door jan de man (reageren) op 7 juni 2012 om 21:31
@jan de man: dan lees je het toch zelf man ! Ga nie allemaal zo zeuren als je het niet goed vindt moet je niet op deze site gaan kijken !!!
door Janie (reageren) op 17 april 2015 om 15:59
Ik vroeg me af of er iemand is die het boek gelezen heeft die mij kan helpen? Ik moet een titelverklaring hebben van het boek, in welke tijd het verteld is (v.t./ t.t. ?), uit welk perspectief (1e persoon, 3e persoon of alwetende verteller?) en een beschrijving van de hoofdpersoon, Emma dus.. Alvast bedankt!
door Nicky (reageren) op 8 december 2012 om 20:40
Omg Noem je dit een verslag van iemand uit klas 4? Dit is echt zo slecht... De naam fabien is wel 20 keer anders geschreven. Spelling is slecht, Zinnen lopen niet goed door echt teleurstellend hoe dom mensen in klas 4 kunnen zijn...
door Esmée (reageren) op 25 september 2014 om 17:07

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

Nick in het Veld3e klas havo/vwo6.7
kyra kwakkenbos6.3
Shaarr 3e klas havo5.9
Jennifer 4e klas havo5.1
xPien 4e klas vwo3.5
Meer verslagen ›