Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Jesse, Ballewal-Tsji door Harm de Jonge

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Jesse, Ballewal-Tsji
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 267 woorden
  • 11 maart 2011
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
53 keer beoordeeld

Boekcover Jesse, Ballewal-Tsji
Shadow
Jesse, Ballewal-Tsji door Harm de Jonge
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boek: Jesse ballewal-tsji
Auteur: harm de jonge uitgegeven door malmberg, den Bosch

De schrijver, harm de jonge, is geboren op 3 mei 1939. hij woont in de bevervallei in Groningen. Zijn hobby’s zijn: lezen, schrijven, knutselen in het huis en fotograferen.

Hei werd geboren op een schip, zijn ouders voeren vracht over de rivieren. Hij kreeg eerst thuis les en toen moest hij naar school. Hij moest bij een heel streng pleeg gezin. Hij heeft taal en letterkunde gestudeerd.

Het verhaal gaat over een jongen genaamd rogger hij is bijna overal bang voor, die in een oorlog leeft. Hij ontmoet een jongen genaamd jesse hij is nergens bang voor. Hij blijkt op het einde van het verhaal een meisje te zijn. Hij woont in het zwarte oost. Dat is een plek waar zigeuners woonden maar dat was helemaal plat gebombadeert met brandbommen. Jesse woont hier in een soort kelder. Hij verteld allemaal mooie verhalen over een eiland dat marrakas heet maar niet echt bestaat. Hij verteld over waggelkippen en wolfspinnen en vulkaan korrels Hij denkt dat zijn ouders daar heen zijn gegaan maar ze zijn in werkelijkheid met de trijn afgevoerd. Jesse denkt dat zijn vader terug komt met zijn verjaardag maar dat is niet zo. Jesse saboteerd de wagens van de soldaten door banden lek te steken dat is heel gevaarlijk. Hij wil een hele grote aanval voorbereiden, door een vuurbom te gooien op het soldaten huis.

Het verhaal is in niet chronologische volgorde. en de spanningsboog loopt van het begin tot het eind van het verhaal. Ik vind het een leuk boek omdat het erg goed geschreven is.

REACTIES

H.

H.

Wow dit is wel heel slecht..

11 jaar geleden

T.

T.

klopt

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Jesse, Ballewal-Tsji door Harm de Jonge"