Als broer en zus door René Appel

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Als broer en zus
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 510 woorden
  • 26 januari 2011
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
37 keer beoordeeld

Boekcover Als broer en zus
Shadow
Als broer en zus door René Appel
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie


Het boek gaat over 2 neven genaamd Lex en Fred. Lex en Fred zijn goed bevriend met elkaar.

Fred is getrouwd met Marja en heeft een dochter genaamd Kelly. Maar bij de relatie tussen Fred & Marja verloopt ook niet geweldig. Fred is altijd vaag, en afstandelijk van Marja. En als er iets is gebeurd, wordt hij vaak boos als er vragen volgen. Lex heeft een relatie met Sylvia. De relatie tussen Lex en Sylvia verloopt niet goed, Sylvia heeft sinds kort ontslag genomen en gaat vaak uit en komt midden in de nacht thuis. Als op een dag Sylvia een lekke band krijgt komt Fred toevallig Sylvia tegen en geeft haar een lift, maar die lift blijkt langer te duren dan gedacht Fred bracht Sylvia naar de duinen, het strand daar startte een geheime relatie met Fred en Sylvia. Ze praatten over van alles en kwamen pas laat thuis. Lex & Marja ontwijken de vragen waar Fred & Sylvia zijn geweest. Maar zijn eigenlijk wel ongerust en nieuwsgierig. Zo gaat de geheime relatie tussen Fred en Sylvia steeds dieper op in en ze bellen elkaar op en spreken af. Lex begint al te vermoeden dat Sylvia vreemdgaat als ze op een van de keren met een piercing in haar wenkbrauw terugkomt. Lex wordt woedend hij vindt het niet mooi en beveelt haar de piercing weg te halen, maar Sylvia weigert dan krijgt Sylvia een klap van Lex en omgekeerd ook. Sylvia is het zat en loopt weg van huis. Sinds die dag is Sylvia niet meer terug gekomen. Lex is bezorgd en belt Marja op. Marja merkt ook dat Fred de laatste tijd vaak met Sylvia optrekt maar ontkent van niet. Na 4 dagen besluit Lex om Sylvia als vermist op te geven. Meteen vindt de politie dat verdacht maar zegt nog niks. Enkele dagen later belt de politie Lex op Sylvia is vermoord ze is bij het strand gevonden. Meteen wordt er een onderzoek gesteld. Lex wordt ondervraagd waar hij was en dan blijkt dat Lex ook kort is vreemdgegaan met Yvonne een collega van Lex die bij de elektronicawinkel werkt. Dezelfde avond waarop Sylvia is vermoord wordt Fred’s auto gesloten.

Hij doet meteen aangifte bij de politie. Uiteindelijk krijgt de politie de dader te pakken het is Fred. De auto van Fred was helemaal niet gestolen hij had de auto laten verkopen door Jimmy. Jimmy is een collega van Fred hij werkt bij een tweedehands autozaak. Fred heeft Sylvia bij de duinen, het strand vermoord, hij heeft Sylvia’s mobieltje in de zee gegooid. Wanneer de rechercheurs hem ondervragen verspreekt hij zich dat er geen mobieltje was. Maar de rechercheurs hebben het nooit over een mobieltje gehad en zo is hij in zijn eigen val gelopen.



Mijn mening:

Ik vond het verhaal spannend. Ik had wel gedacht dat Lex of Marja achter de relatie van Fred & Marja zou achterkomen. Ik was benieuwd waar Sylvia was en waarom ze was verdwenen, maar toen het bleek dat Sylvia was vermoord was het al voorspelbaar dat Fred de moordenaar was.



REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Als broer en zus door René Appel"