Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Boy 7

Mirjam Mous

2009

284

6.0 / 10
2e klas havo/vwo
  • anoniem
  • Nederlands
  • 1065 woorden
  • 13664 keer
    23 deze maand
  • 13 januari 2011


Een jongen komt bij op een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet wie hij is, hoe hij daar is terechtgekomen en wat hij daar doet. Vlakbij hem vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Als hij het alarmnummer wil intoetsen ziet hij dat hij een voicemail bericht heeft ontvangen. Als h ij het bericht afluistert hoort hij zijn eigen stem: 'wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie'.

Hij hoort een auto aankomen en mag meeliften met een vrouw die Lara heet. Hij vertelt maar dat hij hier is afgezet en dat hij op zoek is naar zijn ouders, en dat de rest een lang verhaal is. Als Lara vraagt hoe hij heet, kijkt hij naar een merkje op zijn tas waarop staat: Boy 7. Boy Seven zegt hij. Samen gaan ze naar het bed and breakfast van Lara 's tante. Als hij daar in de spiegel kijkt, schrikt hij zich een ongeluk. Hij herkent zichzelf helemaal niet, maar toch heeft hij iets vertrouwds. Wie hij nou echt is en waar hij vandaan komt, weet hij niet. De volgende dag gaat hij op onderzoek uit. Hij mag met Lara meerijden in een vrachtwagen naar Flatstaff. Lara moet daar iets afleveren, en hij kan daar zijn zoektocht beginnen. Op de bestellijst van de Pizza Hut vond hij namelijk een adres in Flatstaff. Eenmaal in de Pizza Hut wordt hij opeens herkend door een serveerster. Ze zegt dat ze hem en Lara hier al vaker heeft gezien, maar volgens Lara heeft ze zich gewoon vergist.

Een dag later vindt hij nog iets in het zijvakje van zijn tas: een sleutel. Na zonder succes alle banken in Flatstaff langs te zijn geweest met Lara (met de smoes dat zijn ouders waar hij zogenaamd naar op zoek is, de sleutel hadden achtergelaten), komt hij er opeens achter dat dit een sleuteltje van een kluisje bij een bowlingbaan kan zijn. Hij vergelijkt het nummer van het voicemailbericht met die van een bowlingbaan en het klopt. De volgende ochtend gaat hij daar met Lara heen. Als hij het juiste kluisje heeft opgezocht opent hij het. Het kluisje bevat een notebook en een USB-stick. Even denkt hij dat Lara de USB-stick in haar zak laat glijden, maar de USB-stick is nog gewoon in het kluisje. Als hij even later op zijn kamer zit, opent hij eerst het notebook. En daarin staat informatie die van alles duidelijk maakt. Het wordt hem duidelijk dat zijn plan- wat dat dan ook mocht zijn- geslaagd is. Het hele raadsel van wie hij is en hoe hij op die kale vlakte terecht was gekomen, staat in het notebook.

Hij blijkt een hacker te zijn die een aantal cijfers van zichzelf heeft verhoogd door in te breken in het computersysteem van school. Als straf is hij in een soort inrichting opgenomen waar kinderen heen moeten die iets hebben begaan. In die inrichting, Coöperation X, worden de jongens Boys genoemd. Hij dus Boy 7. Langzamerhand komt hij samen met zijn kamergenoot Louis erachter dat het niet goed is wat er allemaal in dat gebouw gebeurt. De andere Boys worden plotseling heel braaf en doen alles wat de ‘witpakken’ (zo noemen ze de mensen die daar werken) zeggen. Louis en hij weten een manier te vinden om ‘s nachts uit hun kamer te komen. Zo ontdekken ze een veel dingen die er gedaan worden met de Boys. Elke boy word op een nacht uit zijn cel gehaald en hij ondergaat dan een soort van operatie waarbij er een chip in hem wordt geplaatst. Die chip zorgt ervoor dat je alles doet wat de witpakken zeggen en dat je alles van een bepaalde periode vergeet. Uiteindelijk gebeurt die operatie ook bij Louis en hem, maar doordat ze alles opschreven in het stiekem meegesmokkelde notebook, weet hij nu wat er werkelijk is gebeurd. De witpakken hersenspoelen niet alleen de Boys, ze laten ze ook illegale opdrachten uitvoeren. Na een opdracht drukken ze op een knop en is de boy alles vergeten. Maar Louis en hij zijn daar achter gekomen doordat ze bij zo’n opdracht een opnamerecordertje in hun zak stopten zodat ze achteraf konden horen wat er was gebeurd. Ze weten dat ze deze illegale praktijken naar buiten moeten brengen. De eerste keer ontsnappen lukt niet, maar de tweede keer weet Sam het notebook en de stick met informatie tijdens een uitstapje bowlen met de witpakken, naar buiten te brengen. Hier stopt het verhaal in het notebook.

Eenmaal klaar met lezen, komen Lara en een andere man genaamd Jones, de kamer binnen. Hij weet ze te overmeesteren. Het blijkt dat Lara ook in het complot zit. Ze had echt de USB-stick in haar zak laten glijden. En ze was dus echt eerder met Sam in de Pizza Hut geweest. Maar Sam was zo slim geweest om op het moment dat hij de stick en het notebook ging opbergen, de echte stick met belangrijke informatie in het notebook op te bergen. Maar als hij aan het praten is met Lara, pakt Jones zijn mobieltje en stuurt een signaal naar het grijze gebouw waar alle boys zitten, zodat het over 90 minuten wordt opgeblazen. Sam komt meteen in actie en rijdt naar het grijze gebouw. Hij wordt achternagezeten, maar weet zijn belagers af te schudden door de chip zelf van zijn oor te snijden. Vanaf dat moment weet hij alles weer. Niet alleen de geschreven dingen in het notebook, maar ook wat voor een goede band hij had met Louis, en hoe hij probeerde te ontsnappen. Hij werd achterhaald. Maar omdat de witpakken weten dat hij iets naar buiten had gebracht lieten ze hem achter op de hete, kale grasvlakte. Zo konden ze hem volgen en kijken waar hij de USB-stick heeft verstopt. Hij gooit de chip op een auto en de achtervolgers gaan achter die auto aan in plaats van hem.

Als hij bij het gebouw aankomt ontploft het. Hij schreeuwt het uit en valt flauw. Maar als hij bijkomt ziet hij de andere Boys om zich heen. Hij is dolgelukkig dat iedereen nog leeft. Er was sprake van een bommelding en het gebouw was een uur geleden al ontruimd. Eenmaal in het ziekenhuis wordt bij iedereen de chip weggehaald, de leden van de coöperation worden opgepakt en Sam ziet zijn familie weer. Alles komt goed.Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

5142

reacties

goed geresenceerd!
door julia (reageren) op 15 januari 2011 om 19:56
heeyyy heel erg bedankt voor deze samenvatting alleen bij die stick klopt het nie
door matthijs (reageren) op 23 januari 2011 om 14:34
supergoede samenvatting!!!!
door anoniem (reageren) op 2 februari 2011 om 16:26
echt goed
door remco (reageren) op 10 mei 2011 om 19:42
goeie samenvatting
door veerle (reageren) op 14 juni 2011 om 20:01
woow, super dankuu x
door sterre (reageren) op 16 oktober 2011 om 17:49
Ik vind het een beetje een kopie van een ander boekverslag wat hier op scholieren.com is :-| Maar verder is het wel een goed boekverslag.
door Yassin (reageren) op 5 november 2011 om 14:49
het is alleen maar een samenvatting, en het lijkt erg op de achterflap van het boek maar voorderest is het een goed boekverslag
door snoepje 2 (reageren) op 13 november 2011 om 9:55
thnx man echt helemaal toppie
door mimi (reageren) op 21 december 2011 om 17:44
Leuke samenvatting, ik had misschien erbij gezet dat Lara ook een chip had...
door Laura (reageren) op 21 december 2011 om 18:01
Waauw, facking goed maanh =) thankyouuuu x
door Amber (reageren) op 28 januari 2012 om 14:34
WOJOOW CHILLE TEXT MAN
door ASFDFA (reageren) op 13 maart 2012 om 19:39
goede samenvatting, eerste stuk lijkt op achterkant maar het is moeilijk om daar iets anders van te maken.
door Iemand (reageren) op 6 mei 2012 om 15:00
heb er veel aan gehad!
door nathalie (reageren) op 20 mei 2012 om 17:12
Goeie tekst =)
door wasd (reageren) op 31 mei 2012 om 22:58
goed boek- goed verslag! en Lara had toch ook een chip in haar nek? (dat lees je in de laatste regel van het boek) Zij werd dus waarschijnlijk gedwongen mee te doen met het complot!! Misschien wilde ze het wel niet...
door hallo (reageren) op 10 juni 2012 om 18:30
thx! heb er veel aan gehad
door windowbooster (reageren) op 21 juni 2012 om 19:59
ik vond het niet egt een samenvatting het was een beetje lang. x mij
door mij (reageren) op 19 oktober 2012 om 11:09
Ik vond dat er teveel details in stond en hij was een beetje te lang. maar toch bedankt voor het leesplezier.
door adriëne (reageren) op 19 oktober 2012 om 11:24
Mooi geschreven en het klopt precies.
door Iemand zonder naam (reageren) op 29 oktober 2012 om 22:09
Ik vind deze samenvatting niet zo goed, want hij is overgeschreven van een andere samenvatting op deze site. Dus volgende keer zelf wat creativer zijn. Maar verder de samenvatting zelf is wel redelijk.
door No1InTheWorld (reageren) op 7 februari 2013 om 17:29
Klopt niet helemaal, Lara is geen vrouw maar een meid hé.
door Robin Luyckx (reageren) op 13 april 2013 om 15:48
nice
door ilikeudaily (reageren) op 16 maart 2014 om 11:08
misschien kun je hem een beetje veranderen, er zitten veel onnodige details in en sommige dingen kloppen niet. De rest is top
door zoe (reageren) op 7 januari 2015 om 19:23

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Hoge waardering

Vivian zeker weten goedZeker Weten Goed
Stijn Mostert 3e klas vwo7.1
Immanuel Bendahan2e klas havo/vwo7.7
Sarah 7.4
Ruben 2e klas vwo6.5
Jorik Velthuis2e klas tto havo/vwo6.5
Meer verslagen ›