Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Superstar
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 525 woorden
  • 27 december 2010
  • 58 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
58 keer beoordeeld

Boekcover Superstar
Shadow
Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Superstar
Dit boek bestaat uit een soort dagboek, en interviewen.

Samenvatting:
Stephanie is een meisje van 15 (bijna 16) en ze doet mee aan een casting van tv, een soort popstars-achtig iets, en het programma heet: ‘Superstar’. Ze zit nu bij de laatste 10 terwijl er wel 500 mensen meededen aan de auditie. Stephanie verandert heel erg door de mensen, ze word een commercieel product genoemd door haar ouders, en vrienden. Haar leven verandert, ze stopt met school, en ze moet op gegeven moment naar 2 mensen: Minnie en Greg die haar compleet willen veranderen, ze willen dat ze een tattoo of een piercing neemt, blauwe lenzen en haar bril weg, ze willen haar haar en kleding veranderen. Maar het meeste staat ze niet toe. Ze neemt lenzen, gewoon doorzichtige, en verandert haar haar een beetje en haar kleding. Ze had in het begin van het verhaal verkering met Mattieu maar ze maakte het uit, omdat het haar niet meer interesseerde wat hij allemaal te vertellen had, daar heeft ze wel een beetje spijt van omdat ze nog steeds verliefd op hem was. Stephanie moest trouwens ook haar naam veranderen, en Minnie en Greg verzonnen de naam: Lara Estéban. Ipv Stephanie Allard. Later zijn er nog maar 3 kandidaten over: Jimmy (daarmee had ze een gesprek gehad aan de bar), Morgan en Lara zelf. Daarna krijgt ze een beetje ruzie met haar ouders omdat ze moet afvallen, wat haar ouders niet goed vinden want ze vinden dat dit gedoe haar gezondheid niet mag bederven. Hierin zegt haar vader ook dat ze een commercieel product is in de ogen van Minnie en Greg. En dat ze haar helemaal niet interessant vinden. Nu begint ze toch wel te twijfelen aan zichzelf, of ze wel in dat wereldje past en zo. Ze belt Mattieu weer op om te vragen of hij meegaat naar de bioscoop. Maar Mattieu heeft daar geen zin in, omdat hij verliefd is op Stephanie, en niet op Lara. Hierdoor word ze erg gekwetst en begint ze nog meer te twijfelen. Daarna ontmoet ze een jongen: Nicolas in een muziekwinkel. Hij was ook beroemd geworden door een casting, en hij won. Hij werd beroemd en zo, maar hij bleef het niet en het was zwaar geworden, nu werkt hij in een muziekwinkel en is ie niet meer zo gelukkig. Hij vertelt haar dat ze vooral zichzelf moet blijven. Nu begint Lara na te denken en op de dag van de show net voor de finale word ze geïnterviewd door een presentator van het nieuws en vertelt ze dat ze stopt met de show, ze vertelt haar echte naam, en ze vertelt dat ze weer naar school gaat, maar niet naar een gewone school, naar een toneelschool. En dat ze het na haar school nog een keer gaat proberen. Daarna bedankt ze nog haar fans en haar ouders. En bedankt de presentator haar. Stephanie.

Mening:
Het was wel een leuk boekje, ik vond het soms wel lastig en heb dan in een woordenboek opgezocht. Het was leuk dat het een beetje met de showbizz te maken had en zo, en niet een saai onderwerp. Het was alleen wel een beetje voorspelbaar.

REACTIES

D.

D.

dit is een fijne samenvatting

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec"