Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Superstar
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 442 woorden
  • 8 december 2010
  • 72 keer beoordeeld
Cijfer 7
72 keer beoordeeld

Boekcover Superstar
Shadow
Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Titel: Superstar
Auteur: Anne-Marie Le Plouhinec

Samenvatting:
Stéphanie Allard doet mee aan een casting voor het programma 'Superstar'. Ze heeft een plek bij de laatste tien behaald, van de vijfhonderd die op het begin aan de casting meededen. Stéphanie wil heel graag winnen, ondanks dat ze nog maar vijftien is (bijna zestien). Haar vrienden zeggen haar dat het wereldje van de showbizz nog best zwaar kan zijn, maar Stéphanie vind het prachtig. Gelukkig blijven haar vrienden haar supporten en op haar stemmen. Stéphanie is verliefd op Mathieu, maar ze vind dat hun levens te veel verschillen. Ze is niet geïnteresseerd als hij verteld over zijn dagelijkse bezigheden op school en bovendien denkt ze dat hij jaloers is op haar nieuwe leven. Dat komt omdat hij haar de hele tijd afkapt als ze erover begint.

Later neemt DJ Apollo Stéphanie mee naar twee mensen: Minnie en Greg. Minni en Greg geven Stéphanie een complete make-over en veranderen haar naam ik Lara Estebán. Op vijftien mei, na haar zanglessen, ontmoet Stéphanie Jimmy. Jimmy is ook een van de kandidaten in 'Superstar'. Ze heeft een gesprek met hem over artiestennamen tijdens het drinken van een cola. Op vierentwintig mei was er nog een kwalificatie. Nu zijn er nog maar drie kandidaten over. Jimmy, Morgan en natuurlijk Lara. Stéphanie (of Lara) vind het vervelend dat er in de kranten zo veel onzin over haar wordt geschreven. Dat ze iets met Jimmy Liberty zou hebben, bijvoorbeeld. Op drie juni heeft Stéphanie een discussie met haar ouders na het avondeten. Greg heeft tegen Stéphanie gezegd dat de drie à vier pond af moet vallen, maar haar ouders zijn het daar niet mee eens. Haar vader zegt dat Greg en Minni haar alleen maar zien als commercieel product, omdat ze jong is. Ze zijn niet geïnteresseerd in haar, zegt hij.

Dan ineens twijfelt Stéphanie aan de wereld van de Showbizz. Ze voelt zich toch een commercieel product, zoals haar vader zei. Als ze Mathieu belt, verteld hij haar dat hij verliefd is op Stéphanie, en niet Lara Estebán. Hij hangt op zonder nog iets te zeggen. Dan ontmoet ze Nicolas Delage, alias Angelo, die haar verteld over beroemd zijn en beroemd blijven en hoe zwaar de showbizz kan zijn. Tijdens de finale onderbreekt Stéphanie de presentator en verteld ze haar echte naam. Ook stapt ze uit de race, om naar een theaterschool te kunnen gaan. Daar wil ze eerst een paar jaar heen voordat ze weer een carrière in de showbizz begint. Stéphanie bedankt als laatste alleen nog haar fans en haar ouders.

REACTIES

N.

N.

het laatste stukje uit je samenvatting klopt helaas niet. Ze onderbreekt de show niet, om te stoppen. Maar tijdens een intervieuw voor de show(wel op dezelfde dag).
Ik dacht dat je dit wel wilde weten, zodat je het kan verbeteren.

13 jaar geleden

E.

E.

wat voor soort genre is dit? x ps. een best wel goeie samenvatting hahah thanks!

11 jaar geleden

E.

E.

maar hebben Stephanie en Mathieu nou een relatie of niet?
voor de rest fijne samenvatting om te gebruiken thx!!

2 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec"