Komt een vrouw bij de dokter door Kluun

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1411 woorden
  • 10 november 2010
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
8 keer beoordeeld

Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor…

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter door  Kluun
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Inhoudsopgave.
Titel Bladzijde
Inhoudsopgave 1
Inleiding 2
Gegevens van het boek 2
Personages 2
Biografie van de schrijver 3
Inhoud 5 en 6
Eigen mening 7
Slot 7

Inleiding.
Ik heb dit boek gekozen omdat ik het een heel bijzonder boek vind en het heel veel indruk op me gemaakt heeft. Ik heb ook de verfilming van dit boek gezien, daarna ben ik het boek gaan lezen.

Dit boek laat je zien dat niet alles in je leven gebeurt om een reden en dat iedereen fouten maakt in zijn of haar leven.

Er kan in een keer iets gebeuren, waardoor je hele leven omslaat.

Daar gaat dit boek eigenlijk over.

Gegevens van het boek.
Titel: Komt een vrouw bij de dokter
Auteur: Kluun (Raymond van de Klundert)
Uitgeverij: Podium b.v. Uitgeverij
Jaar van uitgave: oktober 2007
Eerste druk: oktober 2003
Plaats van eerste uitgave: Amsterdam

Personages.
Hoofdpersonen:
Stijn en Carmen.

Stijn is een man die zich moeilijk aan een relatie kan vasthouden, want hij gaat vreemd terwijl hij thuis een zieke vrouw heeft liggen. Hij kan ook niet met de problemen van zijn vrouw omgaan en ook omdat ze door haar borstkanker een borst heeft verloren vind Stijn het lastig om haar zo te zien en haar ook te zien lijden.

Carmen is een zorgzaam vrouw, ze heeft een dochter samen met Stijn, en zij denkt dat ze een gelukkig stel zijn. Ze komt er later achter dat Stijn een aantal keren is vreemdgegaan maar dat snapt ze dan ook wel.

Verder is het dochtertje (Luna) van Stijn en Carmen een belangrijke personage in het boek maar ook de familie en vrienden van Stijn en Carmen.

Biografie van Raymond van de Klundert.
Raymond van de Klundert (Kluun) is geboren op 17 april 1964 in Tilburg.

Hij was marketingman. Hij werkte vijftien jaar bij bedrijven als de Gouden Gids, Neckermann, Time Warner en reclamebureau DDB. Vervolgens startte hij zijn eigen marketingbureau, Project X.

In 2001 verloor hij zijn vrouw op 36-jarige leeftijd aan kanker. Kluun gaf zich een halfjaar over aan het nachtleven van Amsterdam en Ibiza, tot hij twijfels kreeg over zijn manier van leven.

Hij verkocht zijn marketingbureau en vertrok met dochter Eva (toen 3) naar Australië.

Toen begon hij zijn verhaal op papier te schrijven.

Na anderhalf jaar schrijven bood uitgeverij Podium hem een contract aan voor zijn debuutroman Komt Een Vrouw Bij de Dokter, die oktober 2003 uitkwam. Het boek is het best verkochte Nederlandse romandebuut van de afgelopen jaren, met nu al 50.000 exemplaren.

Ook is er nu een film van gemaakt!

Tegenwoordig woont Kluun samen met zijn vrouw Nathalie en zijn dochters Eva (7) en Roos (1) in Amsterdam.

De volgende boeken heeft Kluun geschreven:
• Komt een vrouw bij de dokter (2003)
• Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! (2004)
• De weduwnaar (2006)
• Memoires van een marketingsoldaat (2008) Hertog Jan Grand Prestige bier
• Klunen (2008)
• Van Leven ga je dood (2008)
• God is gek (2009)

Inhoud.
Het boek gaat over Carmen en Stijn. Een jong en hip pasgetrouwd stelletje, samen hebben ze een dochtertje, Luna (1 jaar). Ze zijn heel gelukkig. Beiden hebben ze een eigen bedrijf, ze leven zonder geldproblemen in het bruisende Amsterdam en ze hebben leuke vrienden.

Alles gaat goed.. totdat er bij Carmen wordt borstkanker geconstateerd.

Carmen heeft zelfs een hele grote tumor in haar borst zitten.

Dit nieuws komt als een grote schok, het is niet te bevatten.

Hoe gelukkig hij ook is met Carmen, hij heeft altijd een drang om vreemd te gaan.

Dat doet hij dan ook wekelijks. Met collega’s, vriendinnen (ook bevriend met Carmen) en met allerlei onbekende dames die hij tijdens het uitgaan ontmoet.

Hij gaat wel elke keer weer mee met Carmen naar de ziekenhuisbezoeken en thuis is hij lief voor haar.

Met Carmen gaat het steeds slechter, ze stopt op een gegeven moment ook met werken. Ze vindt het heel fijn dat Stijn zo goed voor haar zorgt, maar ze heeft een dubbel gevoel omdat ze het niet fijn vind dat hij zo vaak weg is.

Ze weet wel dat hij vreemdgaat, hij heeft haar dat aan het begin van hun relatie verteld.

Ze hebben er nadien niet meer over gepraat, met het gevolg dat ze niet weet hoe erg het eigenlijk is, hoeveel andere vrouwen het daadwerkelijk zijn. Diep van binnen heeft ze natuurlijk haar twijfels en vermoedens, maar ze lijkt het niet te willen weten.

Als Stijn een keer met carnaval in Breda is met vrienden, is hij heel blij als hij Roos ziet. Hij vindt haar supermooi, en heeft haar al eerder ontmoet in Breda met carnaval.

In Breda gebeurt er niets, maar als ze later in Amsterdam een afspraakje maken heeft hij wel ‘beet’. Deze afspraak leidt tot meerdere, en die afspraakjes leiden tot een heuse verhouding. Dat is nieuw voor Stijn, zo ver is het nooit gekomen met zijn scharrels.

Hij houdt echt van Roos.

Ze krijgen een hectische affaire, hij maakt elk vrij moment op de dag vrij voor haar, rijdt naar haar toe en ze sms’en en bellen veel.

Ondertussen heeft Carmen al haar borst moeten laten amputeren en ze is kaal, het gaat steeds slechter. Soms heeft ze goede momenten, maar ze word erg snel moe en begint eng mager te worden. De kanker heeft zich nu ook uitgezaaid in andere organen. Tussen Stijn en jaar gaat het niet erg goed.

Stijn vind haar niet echt meer aantrekkelijk door de borst amputatie.

Door de verhouding met Roos komt Stijn nog veel vaker te laat en het is voor Carmen erg moeilijk. Stijn heeft het opgebiecht, dat hij zo ontzettend veel vreemdgaat, maar hij kan haar niet over Roos vertellen.

Er gaat ruim een jaar voorbij voor ze het moment bereiken dat het zo slecht gaat met Carmen dat ze het opgeeft. Ze wil euthanasie.

Het is een emotioneel besluit, maar het staat vast.

Het is ook een opluchting, voor Stijn, haar moeder en hun vrienden, want hoe erg dat ook lijkt, het is voor hen allen erg zwaar geweest. Om Carmen telkens maar weer te helpen bij het overgeven, haar te zien pijnlijden en haar te wassen.

Carmen heeft er vrede mee, dat de dood er aan komt. Nu dit vast staat, begint Carmen weer op te bloeien. Want Stijn en zij doen allemaal leuke dingen, drinken en eten, alles “voor het laatst”. Carmen gaat roken en ze gaan samen op vakantie naar Barcelona. Ze zijn gelukkig samen, en met Luna. Ze beginnen Luna er ook op voor te bereiden dat mama er binnenkort niet meer zal zijn. Carmen schrijft een dagboek voor haar, voor later, en Stijn maakt samen met de anderen een film. Al hun vrienden komen om de beurt langs om afscheid te nemen van Carmen, ieder doet dat op zijn manier. Iedereen heeft het er moeilijk mee en ondanks dat het een zware tijd is ‘geweest’ voor iedereen is het nu ook erg mooi hoe veel liefde er is.

Ondertussen heeft Stijn al een keer de relatie met Roos beëindigt, maar hij kon toch echt niet zonder haar. Nu Carmen bijna doodgaat, heeft hij zijn verhouding even stilgezet.

Roos en Stijn zien elkaar niet, maar sms’en alleen nog.

Stijn en Carmen zijn hechter dan ooit, ze zijn proberen te genieten van het laatste beetje leven dat Carmen nog heeft te leven.

Alle vrienden hebben al afscheid genomen van Carmen.

Uiteindelijk is toch het moment daar, het gaat weer slechter met haar en dan pleegt ze het allesbeslissende telefoontje en maakt een afspraak met de dokter die bij haar euthanasie zal gaan plegen.

Nu het zo ver is, begint Stijn bang te worden. Hij heeft nog nooit iemand zien sterven.

De dokter komt en Carmen krijgt euthanasie. Na haar laatste woorden: “Nee hoor, ik ben er nog!” ademt Carmen haar laatste adem uit en sterft ze.


Eigen Mening.
Ik vond het een heel mooi boek om te lezen en als je de film hebt gezien heb je ook een beeld over hoe Stijn en Carmen er nou uit zien.

Ik vind dat Kluun dit heel mooi heeft geschreven en je kunt ook echt merken dat hij zijn ziel en zaligheid in het boek heeft gelegd.

Het is belangrijk dat mensen weten dat het leven in een keer om kan slaan, hoe mooi het ook lijkt.

Ook is het belangrijk dat je weet dat je van het leven moet genieten, zolang het er nog is!

Slot.
Dit was mijn boekverslag over het boek Komt een vrouw bij de dokter van Kluun.

Hopelijk was het interessant om te lezen, is het verhaal te begrijpen en kun je je in het verhaal verplaatsen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Komt een vrouw bij de dokter door Kluun"