Komt een vrouw bij de dokter door Kluun

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 613 woorden
  • 13 september 2010
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
4 keer beoordeeld

Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor…

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter door  Kluun
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Komt een vrouw bij de dokter, Kluun


Vooraf
Ik had al veel over dit boek gehoord en iedereen vond het erg mooi. Mijn ouders hadden het boek al gelezen en vonden het heel erg mooi. Ik was heel erg benieuwd geworden naar het boek en daarom ben ik het ook gaan lezen.

Tijdens
Vanaf het begin vond ik het een mooi boek. Omdat je ziet wat kanker met het leven van een gezin kan doen. Het boek laat een verhaal zien dat bij heel veel gezinnen voorkomt en het boek laat de impact van kanker heel goed zien. Ik vond Stijn soms wel erg grof, omdat hij met zoveel vrouwen vreemd ging terwijl hij getrouwd was. Het einde van het boek vond ik heel ontroerend, omdat Carmen toen afscheid ging nemen van iedereen. Vooral het stuk waar ze afscheid neemt van haar dochtertje, Luna, vond ik heel erg mooi geschreven.

Achteraf
Ik vond het een heel mooi boek. Eigenlijk gaat het over iets wat steeds meer mensen meemaken en het laat een goed beeld zien wat kanker met het leven van mensen kan doen. Kluun laat met dit boek aan de mensen zien dat kanker het leven van een gezin veranderd en je wordt met je neus op de feiten gedrukt. Ik vond het wel heel apart dat Stijn een affaire had met Roos terwijl zijn vrouw op sterven ligt. Het boek vond ik zeer de moeite waard om te lezen en ik ben benieuwd naar het vervolg, De Weduwenaar. Ik vind dat Kluun heel goed laat zien wat er bij kanker allemaal komt kijken en hij neemt je echt mee in het boek waardoor het lijkt alsof je het zelf mee maakt. Ik raad het boek aan iedereen aan!

Vragenlijstje

- Welke problemen maakt de hoofdpersoon mee?
Bij Carmen, de vrouw van Stijn, wordt borstkanker ontdekt. De doktoren hebben de hoop dat Carmen kan genezen en ze ondergaat verschillende gemokuren en na een tijdje kan haar borst geamputeerd worden. Maar dan wordt er een uitzaaiing in de lever ontdekt. Ze moet andere gemokuren, deze kunnen haar niet beter maken, maar haar dood wel uitstellen. Na een paar weken slaan de gemokuren niet meer toe en is het wachten totdat het niet meer gaat. Na elf dagen in een ziekenbed gelegen te hebben, besluit Carmen om euthanasie te laten plegen. In de periode dat Carmen gemokuren ondergaat heeft Stijn een affaire met Roos, een vrouw die hij heeft ontmoet tijdens carnaval.

- Beschrijf de hoofdpersoon.
Stijn: Een jonge man met een goede baan, een vrouw, een kind en geld. Alles zit mee totdat bij zijn vrouw Carmen borstkanker wordt ontdekt. Stijn heeft het hier in het begin er moeilijk mee en weet niet goed hoe hij ermee moet omgaan. Hij steunt Carmen door dik en dun, maar achter haar rug om heeft hij affaires met verschillende vrouwen.

Carmen: Carmen is de vrouw van Stijn. Ook zij heeft alles mee in haar leven, totdat er borstkanker wordt ontdekt. Ze was al eerder een keer voor onderzoek in het ziekenhuis geweest, toen kwam eruit dat ze geen borstkanker heeft, een foute diagnose. Ze zet alles op alles om beter te worden, maar na een tijd wordt duidelijk dat het aflopende zaak is.

Luna: Luna is het dochtertje van Carmen en Stijn. Carmen vindt het heel erg moeilijk om Luna achter te laten, dus schrijft ze brieven die Luna kan lezen als ze later groot is. Luna is 3 jaar als haar moeder dood gaat.

Roos: Roos heeft een affaire met Stijn. Stijn doet er alles aan om haar een paar keer per week te zien, hierdoor lijdt hij een druk bestaan waarbij hij moet oppassen niet gezien te worden met Roos.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Komt een vrouw bij de dokter door Kluun"