Rendez - vous door Esther Verhoef

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Rendez - vous
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 338 woorden
  • 1 juli 2010
  • 52 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
52 keer beoordeeld

Boekcover Rendez - vous
Shadow
Rendez - vous door Esther Verhoef
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Esther Verhoef, Rendez vous, Amsterdam 2006

Korte samenvatting van de inhoud

Simone gaat samen met haar man Eric en haar 2 kinderen verhuizen naar Frankrijk om daar een chambres d’hôtes te beginnen. Als ze daar aankomen moet eerst nog het hele huis voor henzelf en voor de gasten verbouwd worden. Eric komt in de supermarkt Peter tegen die al een aantal jaar in Frankrijk woont en een eigen bouw bedrijf is begonnen. Peter gaat samen met zijn Franse mankrachten aan het werk bij het huis van Simone en Eric. In de tussentijd slapen Simone, Eric en de kinderen in een caravan omdat het huis niet bewoonbaar is.

Simone is al snel onder de indruk van 1 van de Franse mankrachten van Peter, Michel. Ze valt op zijn mooie lichaam. Het blijkt dat Michel hetzelfde voelt voor haar en al snel zit Simone in een web van leugens waar ze eigenlijk uit wil.

Tijdens een feestje bij Peter thuis worden Simone en Michel al zoenend betrapt door Peter. Al snel blijkt dat Peter er een foto van heeft gemaakt en hij begint met Simone te bedreigen. Ze moet hem iedere week 250euro betalen zodat hij niks tegen Eric zal zeggen.

Simone ontdekt steeds meer over Peters niet zuivere verleden doordat ze met andere Nederlanders aan de praat raakt die ook in Frankrijk zijn komen wonen. Zo blijkt dat Peter en al zijn mankrachten een crimineel verleden hebben.

Op een dag wordt Simone bijna verkracht door Peter en ze kan het allemaal niet meer aan dus besluit ze naar Michel te gaan en hem alles te vertellen wat ze weet over Peter.

Voordat ze er erg in heeft gaat Michel samen met een vriend naar Peter toe en vermoorden ze hem.

Simone wordt opgepakt als verdachte omdat haar portemonnee bij het lichaam was gevonden maar het bleek dat Michel die nog bij zich had.

Uiteindelijk hebben Michel en zijn vriend heb vermoordt omdat Peter hen vaak niet uitbetaalde en al het geld wat Eric aan Peter betaalde verdween in Peters eigen zak.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Rendez - vous door Esther Verhoef"