A la poursuite de Luc Ifer door Katou

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover A la poursuite de Luc Ifer
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 581 woorden
  • 26 mei 2010
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 6
2 keer beoordeeld

Boekcover A la poursuite de Luc Ifer
Shadow
A la poursuite de Luc Ifer door  Katou
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie


Frans boekverslag
A la poursuite de Luc Ifer (de achtervolging van Luc Ifer) - Katou

Aantal bladzijden: 95

Hoofdstuk 1
Valentin, Yann, Leila, Morgane, Julien en Guillaume zijn een vriendengroep. Op een dag zien ze een vreemde man met een donkere bril aan de overkant van de weg staan. Morgane schijnt die man de kennen, hij heet meneer Ifer.

Hoofdstuk 2
De vriendgroep gaat naar Julien. Bij Julien thuis staan heel veel fietsen. Die vreemde man die ze hadden gezien zou telepathisch zijn en met geesten praten. Hij zou zelfs ’s avonds een donkere bril dragen. Yann verteld een verhaal. Dit verhaal gaat over een jongen die van zijn vriend had gestolen en agressief werd. Die jongen zou zo vreemd doen omdat hij werd beïnvloed door iemand. Er zouden vreemde dingen zijn gebeurt, huisdieren zouden zijn vermist.

Hoofdstuk 3
Ze willen meneer Ifer in de gaten gaan houden. Tijdens de wiskundeles word Yann betrapt met het sturen van briefjes naar zijn vrienden.

Hoofdstuk 4
Ze gaan die avond naar de kelder van een flat. Ze komen erachter dat de naam van Jean-Luc Ifer aan elkaar LUCIFER vormt. Dit is de naam van de duivel. In de kelder gaat ineens de deur open, maar de zes vrienden hebben zich verstopt. Het blijkt lucifer te zijn. Ze volgen hem.

Hoofdstuk 5
Ze raken hem op straat kwijt. De vrienden verdelen zich in twee groepen. De ene groep gaat links zoeken en de andere groep rechts. Yann, Valentin en morgane ontdekken hem in een dierenwinkel en gaan ook naar binnen. Ze weten hoe de auto van Lucifer eruit ziet.

Hoofdstuk 6
Morgane heeft allerlei dingen gekocht zoals een dweil, een fles zuur en twee autootjes. Leila vindt het maar een slecht idee. Het autootje schijnt een afleidingsmanoeuvre te zijn. Ze beginnen nu te twijfelen of Lucifer wel telepathisch is en of al die andere geruchten wel kloppen. Ze gaan Lucifer toch volgen omdat ze er niet zeker van zijn.

Hoofdstuk 7
Bij de lift wachten ze Lucifer op. Guillaume maakt even een praatje met Lucifer voordat hij de lift instapt. Valentin heeft een kat van vier jaar die slaapt in de kamer van zijn ouders. Ze zetten een discussie voort in het appartement van Valentin

Hoofdstuk 8
Ze willen de kat van Valentin vanaf het balkon op het balkon van Lucifer gooien. Zo kunnen ze aan de conciërge de sleutel vragen van het appartement van Lucifer. Ze gooien de kat dan ook op het balkon van Lucifer.

Hoofdstuk 9
Valentin en Yann gaan naar de conciërge. Yann en Valentin en madame Petiot (de concierge) gaan naar binnen. Ze vinden kleren van kinderen in een hutkoffer. Ze denken dat hij de lijken ergens anders naar toe brengt. Ze denken dat Lucifer satan is. Opeens roept de moeder van Valentin dat hij huiswerk moet maken, dus gaan ze maar weer.

Hoofdstuk 10
Morgane, Julien, Valentin en Guillaume willen de politie waarschuwen. Yann en Leila willen wachten tot Lucifer terugkomt. Ze gaan naar het huis van Valantin. Zijn moeder zegt dat meneer Ifer zijn twee kinderen uit Engeland aan hun wil voorstellen. Ze zijn allemaal verrast.

Epiloog
Valentin en de rest van de groep belt aan bij meneer Ifer. Ze begrijpen nu dat meneer Ifer spullen had staan in de kelder en dat hij bij de dierenwinkel keek naar een huisdier voor zijn kinderen. Zijn kinderen komen opeens ook binnen. Ze heten Alexandre en Julie. Meneer Ifer speelt contrabas in een orkest zegt Alexandre. Ze vriendengroep vertellen aan Julie en Alexandre dat meneer iIfer de bijnaam Lucifer heeft gekregen.



REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.