Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Giftig! door Vera Van Renterghem

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Giftig!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 304 woorden
  • 18 maart 2010
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
22 keer beoordeeld

Boekcover Giftig!
Shadow
Giftig! door Vera Van Renterghem
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Giftig!
Auteur: Vera van Renterghem

Samenvatting:
Zita is een meisje van 14 jaar maar is ongeneeslijk ziek. De dokters vinden maar geen medische verklaring voor al de ziektes waarmee Zita te maken heeft.
Bovendien kan ze niet veel naar school gaan omdat ze door haar vele ziektes snel moe wordt. Dit leidt tot grote ergernis van al haar klasgenootjes want zij vinden Zita maar een magere, akelig virus.

Alleen Marie, haar beste vriendin, staat altijd klaar voor haar. Ook Zita’s broer, Cor, die altijd vol levenslust zit, steunt haar door dik en dun en snelt haar altijd te hulp.

Ze kan ook altijd rekenen op haar lieve, oude oma.
De mama van Zita is altijd zeer zorgzaam en lief, maar dat is niet altijd zo goed. Haar overdreven, enge zorgliefde draait uiteindelijk uit in iets gruwelijks.

Zita heeft altijd maar verschillende ziektes, elke dag opnieuw. Daarom moet ze veel naar het ziekenhuis. Haar oma begint vragen te stellen en verdenkt haar dochter ervan dat ze Zita opzettelijk ziek maakt. Wanneer haar mama hevige ruzie krijgt met haar oma, stort haar wereld nog dieper in. Zita mag haar grootmoeder niet meer bezoeken van haar mama. Die zegt dat haar oma dement is en daardoor erge dingen heeft verteld.

Maar wanneer Cor ook ziek begint te worden, begint Zita te denken dat haar oma wel eens gelijk zou kunnen hebben. Na een lange tijd ziet Zita het niet meer zitten en vertelt alles aan haar kunstleraar. Die zorgt ervoor dat haar mama opgenomen wordt omdat ze leidt aan het Münchhausen-by-proxy syndroom.

Dan wordt duidelijk waardoor Zita altijd ziek is, door de overdosis pillen dat ze moest slikken, het rattenvergif in haar melk, de bijtende producten in het bad en vooral doordat haar mama steeds op haar inpraatte en haar liet geloven dat ze ziek was.

REACTIES

V.

V.

Ik vind het een geweldig verslag.
Ik gebruik het voor mijn examens.
Dankje!!!! xx :)

13 jaar geleden

I.

I.

zo goed geschreven spijtig dat myn leraar zo slim is en als het te goed lykt voor my (kbn nl slecht in opstelle schrijve) het wel eens zou kunne opzoeke :((

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Giftig! door Vera Van Renterghem"