Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Superstar

Anne-Marie Le Plouhinec

2010

7.7 / 10
3e klas vwo
  • tessa
  • Nederlands
  • 4393 woorden
  • 56036 keer
    520 deze maand
  • 16 februari 2010
1. Wie is de superster van morgen?

Van de 500 die er waren bij het begin van de casting, zijn er nu nog maar 10 over.
Leeftijd: tussen de 15 en 20 jaar. Hun passie: muziek. Hun droom: de volgende superster zijn. Maar wie zal slagen? Gedurende twee weken horen we op de radio de hit die ze samen hebben opgenomen tot het einde van de weg. Maar aanstaande zaterdag is de groep klaar! Tijdens de show ‘Superstar’ op M6 kan men bellen of een SMS sturen naar hun favoriete zanger(es). Vier van deze jonge zangers, zullen het verhaal ten einde brengen. Voor anderen, blijft de droom bestaan…

DJ Apollo, die de casting organiseert, is er zeker van dat het een groot moment op de televisie zal worden, met veel emotie: ‘Ze hebben als een gek gewerkt, om zo ver te komen, en ze zijn allemaal supergoed. Vier mensen vertrekken op zaterdag, dat zal zeer moeilijk zijn. Maar dat is de regel van het spel. Aan het eind alleen de beste – of betere – blijft: als je wilt winnen, moet je ook weten hoe het is om te verliezen.’ Dus mis het niet ‘Superstar’ zaterdag om 20.50 uur op M6!

2. Stéphanie’s dagboek

30 April

Het is super, het is geweldig, ik kan het haast niet geloven! Dat ben ik, op die foto op dat tijdschrift, ik, Stéphanie Allard, 15 jaar (binnenkort 16!), ik, één van de tien die nog over is. eerst zag ik het als een spel. Ik zei tegen mezelf: ‘Ga je gang, waarom niet? Het kan heel cool zijn.’ Maar toen, bij elke stap van de casting, ging het heel goed. Dus nu begin ik te dagdromen, misschien ben ik de nieuwe Superstar! Ik denk aan niets anders meer, ik wil nu echt slagen!
OK, ik weet het, er zijn er nog tien, en er zijn er twee of drie bij die heel goed kunnen zingen, maar, ik mag dromen, toch?
Eerst heb ik goed leren zingen. En, ik doe alles om te winnen. Ik stopte met school en nam zanglessen en nam zes maanden danslessen. Ik heb veel vooruitgang geboekt. Dus… waarom niet ik?
Anderen zeggen dat ik te jong ben, maar misschien zeggen ze dat omdat ze jaloers zijn? Zaterdag is de grote dag! Ik WIL winnen! Ik KAN winnen! Ik GA winnen!

3. Hoera, de ster!

Zondag, Stéphanie spreekt haar vrienden bij de Mac Donalds. Als ze aankomt juichen ze.

Elodie: Hallo, ster, en gefeliciteerd!
Stéphanie: Hé wacht, het is nog niet voorbij: er zijn nog vijf andere kandidaten!
Guillaume (William): Ja, maar jij bent de beste, het is zeker dat je gaat winnen.
Audrey: Ook wij verzonden Sms-berichten…
Elodie: En we hebben voor jou gestemd!
Stéphanie: Dankjewel, dat is leuk! Deze keer was ik echt bang, ik wil echt winnen.
Audrey: Is het niet moeilijk om te zingen op tv, alleen voor al die camera’s?
Stéphanie: Ja, het is vrij moeilijk. Vooral op het moment dat ze de resultaten aankondigen. Je staat op het podium met iedereen. Je wacht. Je zegt: ‘OK, ik heb goed gezongen, ik ben mijn tekst niet vergeten, dus alles is goed.’ Maar op hetzelfde moment ben je bang. Je hebt hoofdpijn, buikpijn. Maar dan, als je naam tevoorschijn komt op het scherm, dat is geweldig.

Karim: Voor de kandidaten die niet worden weggestemd misschien, maar voor de anderen…
Audrey: Ik vond de presentator supergemeen tegen de vier die afvielen.
Guillaume: Maar dat is precies wat mensen willen zien, waarom ze de show kijken: dramatische momenten, mensen die huilen… Er is geen ruimte voor iedereen in de wereld van de showbizz…
Stéphanie: Maar, stop. Wat weet jij van ‘de wereld van de showbizz’, zoals je het zegt? Ik vind het geweldig, deze wereld! Iedereen is aardig tegen mij en ik ontmoet iedere dag leuke jongens, super interessant.
Karim: Ik zie… Tussen de sterren, er is een Superman achter elke deur, zo?
Stéphanie: Nee, dat heb ik niet gezegd. Krijg er een plezier in! Je klinkt als Mathieu, daar! Ik praatte alleen met hem, omdat hij me wou begrijpen: Ik heb niks tegen jullie, jullie zijn mijn beste vrienden… Maar ik hou van mijn nieuwe leven!
Karim: Dus, ik hoop voor je dat je het einde haalt.
Audrey: En, wat ga je doen als je wint?
Stéphanie: Niet zo ernstig zijn. Ik ken veel mensen op tv. Ik kan op ze rekenen.
Guillaume: Ik vind je wel heel erg optimistisch!
Elodie: En hoeveel afleveringen moet je nog, tot het einde van de casting?
Stéphanie: Nog twee: over drie weken is de volgende aflevering, drie kandidaten moeten er nog uit. De drie anderen moeten terugkomen voor de grote finale in Juni, jullie gaan met me mee toch?
Karim: Maar natuurlijk! Wij zijn je fans, voor altijd… En je beste vrienden!


4. dagboek van Stéphanie

6 mei
Vandaag heb ik Mathieu gestild. Ik ben een beetje droevig, omdat ik nog verliefd op hem ben, maar tegelijkertijd, denk ik dat het de beste oplossing is. Ik heb een beetje het gevoel dat men leeft op twee verschillende planeten, hij en ik. Met deze casting, is mijn leven veel veranderd. Ik ken nu super interessante types, zij kennen sterren.
Dat vind ik supercool! Mathieu is echt aanbiddelijk, maar hij leeft nog in de wereld van de school. Hij spreekt met me over zijn makkers, over zijn [keukens] met de leraren, over dagelijkse trucjes die me niet interesseren. Bovendien is hij geloof ik een beetje jaloers op mijn nieuw leven. Wanneer ik hem mijn dagen en mijn samenkomsten vertel, van de keer, doet hij de mond. Natuurlijk begrijpt hij niet waarom [1e heb gestopt] hij denkt dat ik op iemand anders verliefd ben, en hij gelooft me niet wanneer ik hem zeg dat dat niet zo is. Hoe ik het hem moet uitleggen? Ik weet niet. Ik kan hem niet zeggen dat ik het te veel vind, het is precies dat. Dat is het leven, zoals men zegt. Gelukkig deze avond heb ik een zingcursus. gedurende twee uur ga ik aan wat anders denken.


5. Alles voor de blik


Enkele dagen later, in een van de kantoren van de casting. DJ Apollo laat Stéphanie in een stuk spelen waar er reeds twee personen zijn: een vrij jonge man met korte blonde haren, die een roze hemd draagt, en een vrouw van dertig of vijfendertig jaar, compleet in het zwart.

DJ Apollo: Daar komt mijn liefje, ik ga je voorstellen aan 2 belangrijke mensen voor jouw toekomst: Minnie en Greg. Je zult zien dat Minie & Greg van jouw een echte superster gaan maken.
Greg: Hallo ! Wat is jouw naam?
Stéphanie: Mijn naam is Stéphanie. Stéphanie Allard.
Greg: Ah, maar dat gaat echt niet! Hoor je dat, Minnie? Stéphanie Allard!
Minnie: Ja, daar moeten we iets anders voor verzinnen!
Stéphanie:???
Minnie: Maar eerst, de blik. Het eerste punt: de ogen. Jouw bril moet weg, om… Aah je ogen te zien, dat is beter.
Greg: Zeer goed zelfs, nu kun je haar ogen zien!
Stéphanie: Dat zal best, maar nu zie ik niks!
Greg: Maar dat doet niks, mijn kippetje: Je moet het anders zien!
Minnie: Greg, maak haar niet zenuwachtig. Het is geen probleem, zij kan best contactlenzen dragen.
Stéphanie: dat wil ik wel! Ik heb nog nooit lenzen gehad, maar ik zou ze wel willen proberen.
Greg: Oh, weet je Minnie? Ik heb een ge-ni-aal idee: blauwe contactlezen!
Minnie: Maar natuurlijk, ik vraag me af waarom ik daar niet zelf aan heb gedacht! Ik aanbid dit idee!
Stéphanie: Ah nee! Transparante lenzen, oké, maar geen blauw! Ik hou van mijn groene ogen. Iedereen zegt me dat ze mooi zijn.
Greg: Goed jij bent degene die ze inheeft, maar je hebt ongelijk! Geloof me, wij weten wat we doen! En nu: de haren?
Stéphanie: Is mijn haar niet goed?
Minnie: Dat hebben we niet gezegd. Maar je weet dat deze casting voor de tv is, niet voor de radio! Je uiterlijk is belangrijk, snap je? Jouw haar heeft een opvallende kleur nodig! Bovendien is het veel te krullerig.
Greg: Het is niet erg, mijn kipje! Zo meteen zal Minnie met jou langs Rinaldo gaan.
Stéphanie: Ik ben niet jouw kippetje! Bovendien is het super duur bij Rinaldo! Zoveel geld heb ik niet!
Minnie: Geen paniek, je hoeft het niet zelf te betalen! [Ça te va comme ça]? We gaan ook in Folly wat kleren kopen.
Stephanie: Nou dat vindt ik niet erg! Ik zal geen nee zeggen, vooral als het gratis is!
Greg: Goed! Derde punt: uh ... je hebt geen piercings, denk ik ...
Stephanie: Uh, ik herinner me dat ik 15 jaar ben. En als ik naar huis ga met een piercing, heb ik grote problemen met mijn ouders!
Greg: Goed! Oh jeetje ... Dit is dom, Dit is echt te dom! Eh ... een kleine tatoeage?
Stephanie: Wat? Alles behalve dat! Ik haat injecties, dus ... nee, dank u!
Minnie: Maar wat doen we nou hier? Jij bent ook nooit tevreden, jij!
Greg: Ja, inderdaad! Hou je hoofd cool, baby!
Stephanie: Ik ben niet ...
Minnie: niet op ingaan, hij noemt iedereen op die manier. Nou, kom met me mee naar de kapper. Over je nieuwe naam moet we nog even nadenken. Je zult zien dat we iets leuks verzinnen.


6. Jimmy en Lara

Op 15 mei Toen Stephanie haar zanglessen verliet, ontmoette ze Jimmy, een van de andere kandidaten.

Jimmy: Hé Stephanie, heb je vijf minuten? Ga je mee een glas cola drinken?
Stephanie: Ja, waarom niet? Maar vergeet niet dat mijn naam nu Lara Esteban is.
Jimmy: Ohja. Sorry, ik heb die naam nog niet gebruikt.
Stephanie: Ik ook niet, weet je! Dit is het idee van Minnie en Greg. Ze zeggen dat Stephanie niet een sterren naam is.
Jimmy: En wat vind jij er van?
Stephanie: Ja en nee ... ik vind het een beetje vreemd, maar als het mij kan helpen winnnen...
Jimmy: Je zult het snel genoef normaal vinden. Denk je dat Johnny Halliday ook zijn eigen naam gebruikt? Of ... Eminem of Madonna?
Stephanie: Of ... Jimmy Liberty?
Jimmy: Ah, hier ben ik teerachtige: ik heet echt zo. Mijn vader komt van Jamaica. Maar iedereen denkt dat het een pseudoniem is.
Stephanie: Dat is je naam? Dat is niet waar! Je hebt geluk zeg!
Jimmy: Maar jij ook! Nu heb je een echte sterrennaam. Wie heeft deze naam gekozen?
Stephanie: Greg en Minnie natuurlijk! Laat het me uitleggen: Allard, in de slang, dit geeft de naam ‘Lara’. En van ‘Stéphanie’ hebben ze een Spaanse naam gemaakt: Estebán. En voila!
Jimmy: Mooi, ik hou er van! het doet me denken aan het Caribisch gebied, dat ziet erg geweldig uit.
Stephanie: Nou hè! Mijn moeder gaat naar Dakar, en mijn vader komt uit Parijs. Maar het Caribisch gebied is niet naast de deur! Ik heb zelfs Spaans!
Jimmy: En dan? Je zingt goed, dat is wat telt.
Stephanie: Je zal wel gelijk hebben ... Maar vertel me Jimmy, hebben de andere kandidaten ook hun naam veranderd?
Jimmy: Nee, niet allemaal. Hassan Mansouri bijvoorbeeld, hij weigerde zijn naam te veranderen. En Morgan heet eigenlijk, Marie-Morgane Le Berre ... Met een naam als dat, kun je de muziek van Bretagne zingen! Sorry maar Ik moet gaan, ik heb een auditie in tien minuten. Ga ervoor Steph ... Uh .. Lara!
Stephanie: Jij ook, Jimmy! En dank je voor de cola.
7. Dagboek van Stephanie
Op 24 mei was er nog weer een kwalificatie, en Stephanie heeft gezongen en ze is geslaagd. Deze keer zijn er slechts drie kandidaten voor de finale: Jimmy Liberty, Morgan en ... Lara Esteban. Ze is heel gelukkig, maar ze heeft weinig tijd voor haarzelf: want er zijn veel dingen te doen als je een ster wilt zijn! Vanavond echter, vindt ze tijd om een paar regels in haar dagboek schrijven.

2 juni
Oef! Wat een dag! Vandaag heb ik niet een minuut tijd gehad: twee interviews, fotoshoot en binnenkort heb ik een repetitie en opname! Bovendien zing ik het liedje anders dan de originele versie. Iedereen vertelt me dat het geweldig is en ze vinden het de hit van het jaar, maar ik niet echt. De muziek gaat, maar de tekst ...
Alleen in de nacht. Alleen in het leven. Ik wil een vriend ..
(Seule dans la nuit Seule dans la vie Je cherche un ami…)

Ik weet niet wie het geschreven heeft, maar ... het is slecht! Kan ik wel winnen met dit nummer? Ik weet het niet, maar als iedereen het zegt, moet het waar zijn. Het is gek, nu heb ik een beetje een leven van een ander. vanochtend, toen ik in de spiegel keek, kon ik mezelf niet eens herkennen. Normaal is het Laura Esteban die ik zie. In kranten praten ze over mij, maar het is vaak onzin. Gisteren bijvoorbeeld, een verslaggever zag me lopen door de straat met Jimmy Vrijheid (jimmy Liberty) en vandaag, vandaag lezen we in de krant: ‘Lara en Jimmy, grote liefde!’, ‘Lara heeft twee passies: Jimmy en muziek’, ‘Na de casting, willen ze samen zingen’ ... Niet belangrijk wie, echt! Ik weet dat publiciteit belangrijk is voor mij, maar soms ergert het me. Oké, maar wat doe ik zelf vanavond? Ik heb fantastische weken, maar ik ben niet gelukkig! Ben ik nou gek of wat? Nou, misschien is het omdat ik echt moe ben. Ik heb een goede nachtrust nodig, dat is alles. Alles is goed, het leven is mooi.


8 Een familie geschil
Op 3 juni, de avond bij de Allards. Het is het einde van de maaltijd.
Mevrouw Allard: Nou, Stéphanie, wil je wat chocoladetaart als dessert?
Stéphanie: Nee dank u, ik heb geen honger.
Mevrouw Allard: Maar het is je favoriete taart! En je hebt bijna niets gegeten vandaag! Weet je zeker dat alles goed is?
Stéphanie: Ja, geen probleem, het gaat ... maar ik wil niet alles eten ... ... en ik wordt dik, ik ben op dieet, hier!
Mevrouw Allard hoe? Maar waarom? Je bent te dik?
Stéphanie: Ja ... Nou, nee het is Greg ... hij zegt dat ik iets te rond ben.
Mevrouw Allard: Maar is hij gek of wat? En als je ziek wordt, is hij het die voor je zal zorgen, misschien?
Monsieur Allard: Denk je niet datje al genoeg hebt gedaan voor deze casting? Een nieuwe look, contactlenzen, OK. En als je wilt, je Lara Esteban gesprek is jouw probleem. Maar als je speelt met je gezondheid, dan zeg ik stop. Daar ben ik het niet mee eens!
Stéphanie: Maar ik speel niet met mijn gezondheid! Ik wil drie of vier pond verliezen, dat is alles.
Mevrouw Allard: En waar wil je die pond verliezen? Je hebt geen greintje!
Stéphanie: Laat me, mam! Ik probeer gewoon alles, dat is normaal, toch?
Mevrouw Allard: Oké, maar ik heb mijn eigen mening toch? Immers, ik ben je moeder!
Heer Allard: Luister, Stéphanie: je bent jong, je bent pas 15 jaar ...
Stephanie: Bijna 16!
Heer Allard: Als je dat wilt. Bijna 16. Nou op 16, is het niet altijd het probleem. Voor deze mensen, je bent een commercieel product. Ze willen je gebruiken om geld te verdienen, dat is alles. Maar ze zijn niet geïnteresseerd.
Stéphanie: Dat is niet waar! Ze kunnen mij helpen een ster te worden, en voor mij, dat is wat telt!
Mevrouw Allard: Maar, ik vindt: Als je goed zingt, maakt een pond meer of minder je carrière niet kapot!
Stéphanie: Ja, maar ...
Mevrouw Allard: Zie je wel! Dus, bent u zeker dat u geen taart wil?
Stéphanie: Goed ... maar een klein stukje, alsjeblieft.9 Dagboek van Stephanie

6 juni

Over een week is mijn verjaardag. 16! Vrijdag, 13 ... Voor mij is het een geluksdag. In ieder geval, zal ik een mega feest geven! Het enige probleem is dat ik niet weet wie ik ga uitnodigen. Natuurlijk heb ik veel vrienden en vriendinnen nu... Maar het is moeilijk om mijn echte vrienden te herkennen. Wie is het die echt van me houdt, voor mezelf? Wie was het die alleen maar wil zeggen dat hij een ster kent? ... Niet makkelijk om te onderscheiden. En de jonge cast? Er zijn meisjes die ik graag mag, en ook twee of drie leuke jongens, maar ze hebben al verloren, dus misschien willen ze geen feest met mij. Er zijn ook Jimmy en Morgan, maar ik wil niet dat ze nu uit te nodigen, twee weken voor de grote avond! Bovendien, Jimmy, ik vind hem wel cool, maar Morgan ... Hij blijft slechte dingen over mij aan alle journalisten vertellen! Anders schrijven zij niets belangrijks. Het is mogelijk, de andere dag een journalist vroeg me over mijn ongelukkige jeugd in de sloppenwijken van Maracaibo! Grappig genoeg, ik ook weet waar het is! Twee dagen later, toen sprak ik met Minnie, zij was het die me dit vertelde, een verslaggever inbegrepen. Nadat ze vertelde me: 'Ik weet het, het is niet echt, maar hij wil lezers.’ Misschien, maar het is toch mijn leven!
Papa heeft toch gelijk over de mensen van de casting, ik ben een commercieel product ... Soms zijn ze met me praten als een ding, niet als een persoon. Gelukkig zal het spoedig ophouden, want ik ben ziek van dit alles! In het begin vond ik de hele wereld geweldig op tv, maar nu heb ik maar een idee: zingen, te winnen en word de Superstar! En daarna? Daarna weet ik niet. Ik hoop dat ze me laten zingen en mijn leven laten leven zoals ik dat wil. Ik hoop dat ... maar ik heb twijfels!
Vanavond, ik voel me erg alleen. Ik wil Mathieu bellen ...

10 Een telefoontje
Even later

Mathieu: Hallo?
Stéphanie: Hallo, Mathieu, Stéphanie.
Mathieu: Ah, jij bent het ... En ... Wat wil je?
Stéphanie: Nou, ik wil naar de bioscoop vanavond, en ik dacht ... Nou ... Misschien wil je met me mee?
Mathieu: Nou, dat is nieuw, de Madame Esteban weet niet met wie ze de avond door moet brengen! En waar hangen al je vrienden dan uit? En je fans? Wil je niet naar de films met hen? Zij verwachten dat!
Stéphanie: Oh, de fans, weet je ... Elke dag sturen ze me tien brieven van liefde en heel veel e-mails, maar uiteindelijk kennen ze mij niet. Met jou, het is een ander ding: je weet wie ik ben, en ik hoef niet altijd de rol van een superster te spelen. Ik kan je alles vertellen, je begrijpt me ...
Mathieu: Nee, wat bedoel je, Steph? Dat is voorbij. Je hebt genoeg erge dingen gedaan, dus nu, wees aardig, laat me met rust, wil je?
Stéphanie: Kijk, Mathieu, ik weet dat ik gemeen ben geweest, maar ... Nou, ik heb er spijt van gekregen en ik zou je graag weer eens zien. Bent je het met me eens?
Mathieu: Sorry, maar nee, ik ben verliefd op Stéphanie, niet Lara. Oké, ciao!
Stéphanie: Maar ... Maar ... Wacht, Ik ben Stéphanie! Jouw Steph! Hoor je me? Hallo? ... Hallo? Mathieu? Dit kan niet waar zijn ... hij heeft opgehangen!

11 Bijeenkomst bij FNAC

Het is 17 juni, nog vier dagen, en dan is de finale! Stéphanie moet denken aan iets anders: het loopt de FNAC, horloge nieuwe CD. Nicolas, een jonge verkoper, komt te zien.

Nicolas: Je bent Lara Esteban, toch? Hoi!
Stéphanie: Ja, dat ben ik. Hoe herkende je me?
Nicolas: Het is niet moeilijk: we zien je op tv, ze praten over je, op de radio, in de kranten... Ik heb het gelezen, ook: ‘Veranderend leven’, ‘De nacht op page’, ‘Amoureux d'Amélie’, zegt dat niets voor je?
Stéphanie: wacht... Oh, verdomme, wat is zijn naam ook alweer? Antonio? Nee, Angelo! Dat is het! Het was Angelo die zong al die hits!
Nicolas: Ja, Angelo, alias Nicolas Delage. Dat ben ik.
Stéphanie: Jij? Oh, excuseer me, ik heb je niet herkend. Omdat .. je bent erg veranderd, denk ik!
Nicolas: Ja, nou... Nee, ik veranderde drie jaar geleden, steeds Angelo. Nu ben ik een nieuwe ik.
Stéphanie: En waarom je gestopt?
Nicolas: Zeer goede vraag! Zie je, het is vrij eenvoudig om beroemd te worden. Maar het is heel moeilijk om beroemd te blijven. Ik zong voor een casting, zoals jij. Ik won, en voor een paar maanden van mijn leven was het fantastisch: Ik had concerten, nam een cd op , werd uitgenodigd op alle Tv-zenders, ik had zelfs mijn show op M6 ... de droom, wat dan ook!
Stéphanie: En toen?
Nicolas: Toen waren er allemaal nieuwe Tv-sterren, en iedereen was Angelo vergeten. Het ging erg snel, weet je ... Ik zeg het niet om je bang te maken, maar ... Kijk uit als het valt, het doet echt pijn, kan ik je zeggen!
Stéphanie: En nu? Heb je altijd pijn?
Nicolas: Soms... Ik probeer het te vergeten, maar het is niet gemakkelijk! Ik maak nog steeds een beetje muziek, voor de lol met goede vrienden.
Stéphanie: En je verkoopt nu registers op Asda...
Nicolas: We hebben een leven, toch? En ik wil dit werk. Het is een goede oplossing om in contact te blijven met de muziek. Ik help mensen te kiezen wat te kopen, wanneer ze niet weten hoe. Op dit moment is niet moeilijk: ze willen allemaal je nieuwste CD!
Stéphanie: Nou, ik vindt dat goed nieuws!
Nicolas: Ja, het werkt goed voor je. Ik weet zeker dat je deze casting gaat winnen. Maar blijf jezelf, Lara! Angelo won ook. En nu ... In feite, wat is je echte naam? Ik denk dat het niet Lara is?
Stéphanie: Nee, ik ben Stéphanie Allard ... Maar ik moet zeggen dat er momenten zijn, dat ik echt niet weet wie ik ben ...
Nicolas: Wil je mijn advies? Probeer jezelf te blijven. Het is zeer belangrijk! En als je iemand wil spreken die de situatie kent, kom maar langs!
Stephanie: Okay! Dank je, Angelo!
Nicolas: Nee, nee, Angelo, het is voorbij, klaar: Ik ben Nicolas, begrepen?
Stéphanie: Dank u, Nicolas!
Nicolas: Kom op, hallo, Stephanie!

12 Dagboek van Stephanie

20 juni

Het is grappig, morgen is de laatste dag van dit leven. De dag waarop ik zes maanden heb gewacht. Ik droomde van dit moment, dag en nacht, ik werkte als een gek om er te komen ... Nou, het is gek, maar ik wil niet naar de finale. Ik voel me leeg, ik ben ziek van alles en iedereen. Ik heb de indruk dat dit niet mijn plek is. Sinds ik Nicolas ontmoette, afgelopen dinsdag, heb ik veel vragen. Ik wil niet eindigen zoals hij, hij heeft al zijn dromen verloren ...
Ik weet nu dat er slechts één oplossing is. Alles is zeer duidelijk in mijn hoofd.

13 Vaarwel, Lara ...

Op 21 juni is Stéphanie te gast bij de tv-nieuws presentator, Jean-Pierre Langlade (JPL). Hij wil haar vragen hoe ze zich voelt, enkele uren voor de finale.

JPL: Hallo en welkom op onze show, Lara Esteban! Alle kijkers zullen ...
Stéphanie: Neem me niet kwalijk, maar ... Vindt je het erg om me Stéphanie te noemen?
JPL: Wat? Maar ... Maar waarom?
Stéphanie: Omdat het mijn naam is. Lara is dit meisje dat alles deed, zes maanden lang, om vanavond de finale te bereiken.
JPL: Wat bedoel je? Vertel het ons, je bent niet erg duidelijk!
Stéphanie: Nou, ik zal niet deelnemen aan de finale.
JPL: Dat is een verrassing! Al dit werk, al deze inspanningen, allemaal voor niets?
Stéphanie: Ik denk van niet! Deze zes maanden heb ik veel geleerd!
JPL: Ja, je hebt een enorme vooruitgang geboekt ...
Stéphanie: Nee, ik bedoel, ik begrijp nu veel dingen: Ten eerste, ik weet nu dat ik talent heb, maar ik weet ook dat het niet genoeg om te slagen. Ik moet nog hard werken om mijn werk goed te leren.
JPL: Natuurlijk, maar dat kun je na die tijd doen!
Stéphanie: Ja. Maar deze casting is niet de juiste oplossing voor mij. Ik wil een ster zijn, zeker, ja, een ster, maar niet een vallende ster.
JPL: En... Wat je nu doen?
Stéphanie: Ik ga naar school en mijn huiswerk doen.
JPL: Oh, je wil je school afmaken? Zeer goed idee!
Stéphanie: Nee, nee. Het college, docenten, cursussen in wiskunde en Frans ... dat alles, het is allemaal voorbij! Ik kan niet echt voorstellen meer in een klaslokaal, zoals voorheen!
JPL: Maar dan ...
Stéphanie: Ik bedoel, een toneelschool, waar je leert zingen, dansen en acteren. Mijn ouders vinden het, net als ik, een goed idee. Het is duur, maar na drie of vier jaar, hebben we een echte baan. Er zijn zeer goede scholen in de Verenigde Staten, Engeland, Nederland ... Ik weet nog niet waar ik heen ga.
JPL: En je bent er zeker van dat je geen spijt zult krijgen van je beslissing?
Stéphanie: Oh nee! Ik heb goed nagedacht! Ik weet het zeker!
JPL: Toch is iedereen het erover eens, dit is je grote kans. Voor de andere twee kandidaten is zeer goed nieuws!
Stéphanie: Het is mogelijk, ja ... In ieder geval wens ik ze veel geluk. En... Ik wil mijn fans bedanken die me hebben geholpen deze zes maanden, op me hebben gestemd en me hebben gesteund: Jullie zijn geweldig! En ik wil ook mijn ouders bedanken, dat ze me steunden toen ik deelnam aan deze casting. Dat is het! Bedankt allemaal!
JPL: Wij zijn het die jou bedanken! Dus vaarwel, Lara Esteban, en binnenkort ... Stéphanie!

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

4818

reacties

er staat hierin dit verhaal, ... café (?), maar dat moet zijn publiciteit. In het verhaal staat namelijk pub. Dit betekent zowel café, als ook een afkorting van publiciteit.
door kirsten (reageren) op 28 april 2010 om 17:03
aaah chill, heb over een paar weken een toets, en dit helpt er zeker bij!
door delicious (reageren) op 18 december 2010 om 12:28
Jij bent gewoon GEWELDIG!!! xx.
door Sharfaa (reageren) op 2 januari 2011 om 16:44
Wat is de genre?
door hoi (reageren) op 4 januari 2011 om 16:13
Zeker goed dit! Superbedankt! Hoef ik het boek niet eens voor te snappen,,, :$ Groetjes Nina.
door Nina (reageren) op 15 februari 2011 om 18:57
Heel goed!! Nu snap ik het boekje helemaal~bedankt
door lisa (reageren) op 9 april 2011 om 16:52
oke dit is dus echt super goed!!! en heb ik ook echt nodiig super bedankt xx
door anissssa (reageren) op 10 april 2011 om 19:49
dankje had ik echt nodig vooral omdat ik een boekverslag hierover moet maken
door PFEW (reageren) op 12 april 2011 om 15:59
Jij bent een held! :P Dankzij jou begrijp ik het, tanks man
door Onne (reageren) op 24 mei 2011 om 21:52
jij bent gewoon zo baas dat je deze vertaling hebt weten te fixen.
door sytze (reageren) op 9 juni 2011 om 17:48
ik zit in de tweede en ik moet ook dit boekje lezen :O echt heel erg bedankt nu begrijp ik het!
door lllaa (reageren) op 9 oktober 2011 om 14:03
supersupersuper bedankt! moet dit boekje lezen voor school en verslag erover maken, maar snapte er helemaal nix van. nu gelukkig wel! je bent topp :d xx
door mroosje13 (reageren) op 19 oktober 2011 om 16:32
Dit is geen samenvatting maar een , niet eens goede, vertaling. Daar help je scholieren niet mee.
door juf (reageren) op 4 december 2011 om 19:30
@juf: juffie je hebt ongelijk hier heb je zeker wel profijt van.
door Pim (reageren) op 6 februari 2014 om 13:02
@juf: ik ben er niet mee eens. het is een super goede vertaling, ook al heeft het de nodige foutjes. ik denk dat de scholieren er juist veel aan zullen hebben. goed gedaan tessa! 😉👍
door meester (reageren) op 27 maart 2014 om 19:18
ik vindt het een heel goed samenvaating xx
door juf (laag) (reageren) op 11 januari 2012 om 11:39
HEEL ERG BEDANKT
door Amy (reageren) op 8 mei 2012 om 17:15
hoe heet die hit die opgenomen werd en die 2 weken op de radio te horen waS?
door kirsten (reageren) op 15 mei 2012 om 19:25
@kirsten: Jusqu'au bout de la route
door Kim (reageren) op 23 april 2014 om 18:52
Ik heb ook de titel van de hitsong nodig! en Juf heeft gelijk!!
door Sjoukkke (reageren) op 15 mei 2012 om 21:50
welk kleur haar en ogen heeft Lara Esteban?? belangrijk : ik heb namelijk morgen toets en ik kan het nergens vinden :$
door floor (reageren) op 3 juni 2012 om 16:19
weet iemand wat voor soort genre dit is? xx alvast bedankt enne echt een top samenvatting!!
door iris (reageren) op 3 juni 2012 om 16:28
Heb zelf dit ook moeten maken had ongeveer 20 bladzijdes verslag. Genre = Franse taal, letterkunde en cultuur. Bron : http://www.vanstockum.nl/boeken/taal-letterkunde/franse-taal-letterkunde-en-cultuur/fr/stephanie-superstar!-le-plouhinec-anne-marie-9783125918573/
door Bram (reageren) op 28 juni 2012 om 21:45
Kleur ogen ; Groen met bril -> Blauw en contactlenzen. Haar ; Blond , krullend -> gestijld en blond. -> = Naar verandering
door Bram (reageren) op 28 juni 2012 om 21:47
echt een goede samenvatting, dankjeee
door charlot (reageren) op 2 juli 2012 om 14:09
het is een slechte vertaling maar wel super handig.
door lol (reageren) op 19 oktober 2012 om 8:08
HELDHELDHELD morgen tentamen en moet dit boekje lezen dankjewel!
door hoixo (reageren) op 4 november 2012 om 23:47
Tnx bro!
door Gsgshxybwh (reageren) op 19 januari 2013 om 12:48
Sommige zinnen zijn heel slecht vertaald en je Nederlands is soms ook helemaal niet goed, zoals 'Ik vindt'
door Oddodenpl (reageren) op 17 maart 2013 om 19:50
@Oddodenpl: Dat is het ergste wat je kon vinden?
door Tommulmul (reageren) op 17 maart 2014 om 20:01
ik vindt het helemaal mietters
door lars tielemans (reageren) op 22 mei 2013 om 8:55
Super bedankt voor deze samenvatting, ik heb er erg veel aan gehad en heb hierdoor mijn werk goed af kunnen krijgen! bedankt
door jesse wonder (reageren) op 23 mei 2013 om 8:45
je bent echt geweldig! snapte niets van het boek, naja in het frans dan! Nu ga ik zekers een 10 scoren!
door girly (reageren) op 11 november 2013 om 21:01
geweldig! door jou hoef ik dat hele boek niet te lezen om vragen te beantwoorden!
door david (reageren) op 20 april 2014 om 17:59
Je bent GEWELDIG!!
door nadine (reageren) op 28 juni 2014 om 18:46
Love this nu ben ik van Frans af
door Geert wilders (reageren) op 6 januari 2015 om 21:24
chilll 15 minuten ipv 15 uur
door nigguh (reageren) op 8 januari 2015 om 22:10
aaah super bedankt, ik ben echt hopeloos in Frans dus ik kwam er echt niet uit met het lezen van het boekje. Ga jouw vertaling zeker doorlezen en dan kan ik het daarna altijd nog met vriendinnen vergelijken die het boekje wel hebben gelezen hahaha
door Elise (reageren) op 10 januari 2015 om 13:37
Heeeel nice! Thanks!
door s (reageren) op 5 maart 2015 om 21:26
merci!
door Baardaap (reageren) op 18 maart 2015 om 15:08
Ik vind dat dit een hele fijne samenvatting is en dat ik echt van sterren hout XD. Ik maakte deze spellingsfout om aandacht te krijgen Xxx Loverbitch
door Een geheime aanbidder (reageren) op 10 juni 2015 om 11:13
thanks, nu snap ik het verhaal veel beter en kan ik die toets beter maken!
door Mandy Van doorn (reageren) op 28 oktober 2015 om 16:14
Je hebt me zo erg geholpen. Ik moet morgen een verslag maken in de les en het is al tien uur en ik had het boek nog niet gelezen😳. Je bent echt mn reddende engel
door Abcdef (reageren) op 18 november 2015 om 22:03
Er staat hierin [keukens] maar achterin het boekje staat een woordenlijst en daarin staat dat het 'conflict' is
door Azera (reageren) op 9 januari 2017 om 17:40
Wanneer je over 1 uur toetsweek hebt en je krijgt voor Frans een toets met vragen in het Nederlands die je moet beantwoorden in het Nederland. Dit is gewoon perfect. Degene die dit heeft gemaakt is echt een legend.
door Legend (reageren) op 21 juni 2017 om 8:55
dankje nu weet ik tenminste waar het boek over gaat!
door Janna (reageren) op 5 januari 2018 om 18:27

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

tessa 3e klas vwo7.7
Laura 4e klas havo7.3
Eva 3e klas vwo6.5
Quirina 3e klas vwo6.1
Hannah W3e klas vwo5.8
Meer verslagen ›