Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Back

Dirk Bracke

2008

6.4 / 10
1e klas vmbo
 • Kelly De Jonge
 • Nederlands
 • 536 woorden
 • 10528 keer
  63 deze maand
 • 31 januari 2010

Het verhaal

Na de groepsverkrachting is Mavela er van overtuigd dat dit zo niet meer verder kan. Verboden liefdes worden keihard gestraft en dat heeft ze nu meer als ooit begrepen. Meisjes gaan nu eenmaal niet om met jongens die tot een andere bende behoren en al zeker niet als ze een andere huidskleur hebben. Mavela keert terug naar The Black Bronx. Maar met één doel voor ogen: wraak. Ze zal wraak nemen op wat X,CMM, Alonzo en zelfs haar neef Notourious haar hebben aangedaan. Ook Justelle, het liefje van X zal ze niet besparen. Met opgegeven hoofd, doen alsof ze spijt heeft van haar daden keert ze terug naar the black bronx waar ze terug wordt opgenomen in de groep. Ook Marwan keert terug naar de 1080’ers maar niet met het zelfde doel voor ogen als Mavela. Hij wil terug het respect krijgen van de bende, hij wil er terug bijhoren.


Bij the black bronx gaat het van kwaad naar erger. X wil niet meer aanzien worden als een gewone straatbende, hij wil dat iedereen hun kent, dat mensen bang worden als hij met zijn bende op straat komt. Hij wil bekend worden tot buiten de wijken van Brussel. Het geweld, de diefstallen en vergeldingen worden grimmiger. De politie zit hen op de hielen. Mavela beseft steeds meer dat ze in de straatbende van X niet op haar plaats zit. Ze beseft dat het verkeerd is wat ze doen. En ze blijft Marwan missen … Sinds de groepsverkrachting heeft ze niets meer van Marwan gehoord. Ze vraagt zich af wat er met hem zou gebeurd zijn. Zij kan geen contact met hem opnemen omdat the black bronx haar mobieltje hebben ingenomen. Marwan kan ook Mavela niet bereiken omdat ook de 1080’ers zijn gsm hebben ingenomen. Zo zijn beide bendes zeker dat ze geen contact meer met elkaar kunnen nemen. Marwan geeft zijn hoop niet op en gaat langs bij Daphne. Hij hoopt via haar Mavela te kunnen bereiken en geeft haar zijn nieuwe gsm nummer. Een tijd later denkt ook Mavela in de zelfde weg als Marwan en gaat langs bij Daphne. Zo kan ze Marwan bereiken op zijn nieuw nummer. In het grootste geheim spreken ze weer met elkaar af. Deze keer zijn ze extra voorzichtig en wachten ze elkaar op aan het station in Gent en nemen ze zelfs allebei een andere trein.
Mavela blijft niet langer bij de pakken zitten en gaat op in haar wraakplan. Ze vertelt haar verhaal op het politiekantoor. Van de bendeoorlog met the black panthers tot de groepsverkrachtingen. Mavela wil echter dat de politie niet meteen in actie schiet. Ze wil het juiste moment afwachten. Er moet eerst iets gebeuren waardoor Mavela zekerheid heeft dat de leden van the black bronx in de gevangenis komen te zitten voor een lange tijd.
En dat juiste moment is er wanneer X de bendeleider van the black panthers vermoord. Mavela verraadt the black bronx bij de politie en ze komen allemaal in de gevangenis te zitten. Met hulp van de politie keert Mavela terug naar haar ouders. Samen met haar ouders en Marwan verhuizen ze naar een onbekend adres in het buitenland. Weg van Brussel, weg van alle straatbendes.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

8465

reacties

het is echt goed ik gebruik dit zeker als voorbeeld
door grisela kaca (reageren) op 10 juni 2015 om 20:23

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

Kelly De Jonge 1e klas vmbo6.4
matteo 4e klas aso4.5
Meer verslagen ›

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
 • Snitchen bij ouders
 • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
 • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
 • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?