Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Back door Dirk Bracke

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Back
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 540 woorden
  • 31 januari 2010
  • 165 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
165 keer beoordeeld

Boekcover Back
Shadow

Na die ene vreselijke nacht keert Mavela met opgeheven hoofd terug naar The Black Bronx. Of lijkt dat alleen maar zo? Meisjes gaan nu eenmaal niet om met jongens die tot een andere bende behoren. Verboden liefdes worden keihard afgestraft, dat heeft Mavela nu heel goed begrepen.

The Black Bronx is en blijft haar 'thuis'. Maar het gaat van kwaad tot erger. E…

Na die ene vreselijke nacht keert Mavela met opgeheven hoofd terug naar The Black Bronx. Of lijkt dat alleen maar zo? Meisjes gaan nu eenmaal niet om met jongens die tot een andere…

Na die ene vreselijke nacht keert Mavela met opgeheven hoofd terug naar The Black Bronx. Of lijkt dat alleen maar zo? Meisjes gaan nu eenmaal niet om met jongens die tot een andere bende behoren. Verboden liefdes worden keihard afgestraft, dat heeft Mavela nu heel goed begrepen.

The Black Bronx is en blijft haar 'thuis'. Maar het gaat van kwaad tot erger. Een bendeoorlog met de rivaliserende The Black Panthers lijkt onafwendbaar. Het geweld, de diefstallen en vergeldingen worden grimmiger. De politie zit hen op de hielen. Mavela beseft steeds meer dat ze in de straatbende van X niet op haar plaats zit. En ze blijft Marwan missen... Maar hun liefde is een afgesloten hoofdstuk: ondenkbaar en gevaarlijk!

Back door Dirk Bracke
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Het verhaal

Na de groepsverkrachting is Mavela er van overtuigd dat dit zo niet meer verder kan. Verboden liefdes worden keihard gestraft en dat heeft ze nu meer als ooit begrepen. Meisjes gaan nu eenmaal niet om met jongens die tot een andere bende behoren en al zeker niet als ze een andere huidskleur hebben. Mavela keert terug naar The Black Bronx. Maar met één doel voor ogen: wraak. Ze zal wraak nemen op wat X,CMM, Alonzo en zelfs haar neef Notourious haar hebben aangedaan. Ook Justelle, het liefje van X zal ze niet besparen. Met opgegeven hoofd, doen alsof ze spijt heeft van haar daden keert ze terug naar the black bronx waar ze terug wordt opgenomen in de groep. Ook Marwan keert terug naar de 1080’ers maar niet met het zelfde doel voor ogen als Mavela. Hij wil terug het respect krijgen van de bende, hij wil er terug bijhoren.
Bij the black bronx gaat het van kwaad naar erger. X wil niet meer aanzien worden als een gewone straatbende, hij wil dat iedereen hun kent, dat mensen bang worden als hij met zijn bende op straat komt. Hij wil bekend worden tot buiten de wijken van Brussel. Het geweld, de diefstallen en vergeldingen worden grimmiger. De politie zit hen op de hielen. Mavela beseft steeds meer dat ze in de straatbende van X niet op haar plaats zit. Ze beseft dat het verkeerd is wat ze doen. En ze blijft Marwan missen … Sinds de groepsverkrachting heeft ze niets meer van Marwan gehoord. Ze vraagt zich af wat er met hem zou gebeurd zijn. Zij kan geen contact met hem opnemen omdat the black bronx haar mobieltje hebben ingenomen. Marwan kan ook Mavela niet bereiken omdat ook de 1080’ers zijn gsm hebben ingenomen. Zo zijn beide bendes zeker dat ze geen contact meer met elkaar kunnen nemen. Marwan geeft zijn hoop niet op en gaat langs bij Daphne. Hij hoopt via haar Mavela te kunnen bereiken en geeft haar zijn nieuwe gsm nummer. Een tijd later denkt ook Mavela in de zelfde weg als Marwan en gaat langs bij Daphne. Zo kan ze Marwan bereiken op zijn nieuw nummer. In het grootste geheim spreken ze weer met elkaar af. Deze keer zijn ze extra voorzichtig en wachten ze elkaar op aan het station in Gent en nemen ze zelfs allebei een andere trein.
Mavela blijft niet langer bij de pakken zitten en gaat op in haar wraakplan. Ze vertelt haar verhaal op het politiekantoor. Van de bendeoorlog met the black panthers tot de groepsverkrachtingen. Mavela wil echter dat de politie niet meteen in actie schiet. Ze wil het juiste moment afwachten. Er moet eerst iets gebeuren waardoor Mavela zekerheid heeft dat de leden van the black bronx in de gevangenis komen te zitten voor een lange tijd.
En dat juiste moment is er wanneer X de bendeleider van the black panthers vermoord. Mavela verraadt the black bronx bij de politie en ze komen allemaal in de gevangenis te zitten. Met hulp van de politie keert Mavela terug naar haar ouders. Samen met haar ouders en Marwan verhuizen ze naar een onbekend adres in het buitenland. Weg van Brussel, weg van alle straatbendes.

REACTIES

G.

G.

het is echt goed ik gebruik dit zeker als voorbeeld

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Back door Dirk Bracke"