Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nee! door Mirjam Mous

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Nee!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 601 woorden
  • 27 november 2009
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
37 keer beoordeeld

Boekcover Nee!
Shadow
Nee! door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1 Boek: NEE!
Auteur: Mirjam Mous
Jaar van eerste uitgave: 2007

2 Het boek dat ik heb gelezen heet NEE!. Het heet zo ,omdat Denise als ze verkering krijgt geen nee meer durft te zeggen. Ze laat alles toe. Ook de dingen die ze eigenlijk niet wil, zoals seks. Ze is bang dat als ze nee zegt haar vriend Benito haar een trutje vindt en hij het dan
uitmaakt.

3 Het verhaal speelt zich in deze tijd af. Er wordt vaak gemaild naar haar vriendinnen uit het door en door haar oude vriendinnen naar haar. Er komen mobieltjes in voor en ze gaan naar blingbling party's. Deze dingen zijn nog niet zo oud.

4 De vertelde tijd is vanaf de eerste schooldag op de nieuwe school van Denise. Denise ging naar deze school omdat haar ouders toen ze nog in het dorp woonde uit elkaar gingen. Haar vader boekte de eerste vlucht naar Barcelona en ging daar wonen. Haar moeder  moest werk hebben en vond dat in de stad. Toen verhuisde ze naar de stad en moest Denise naar een nieuwe school. Er wordt verteld tot de eerste dag op weer een nieuwe school. Ze ging hierheen omdat ze  een nieuwe start wilde maken.


5 Het verteltempo ligt laag. Alles wordt erg gedetailleerd verteld. Je kan goed met Denise meeleven. Haar gevoelens en gedachten worden goed beschreven. Er wordt in dit boek ook gebruik gemaakt van showing. Bij de verkrachting wordt alles erg gedetailleerd verteld.
Er komen in dit boek ook tijdsprongen voor. De belangrijke gebeurtenissen worden wel heel precies en gedetailleerd verteld, maar de onbelangrijke gebeurtenissen worden helemaal niet verteld.
Het verhaal wordt continu verteld. Er worden maar weinig tijdsprongen gemaakt en het is makkelijk te volgen.

6 Het verhaal wordt in een chronologische volgorde verteld. De gebeurtenissen worden verteld in de volgorde waarin de dingen zich afspelen. Hierdoor wordt het makkelijker om het verhaal te begrijpen. Er wordt gebruik gemaakt van terugverwijzingen. Denise denkt elke
keer terug aan toen ze nog in het dorp woonde en haar ouders nog samen waren. Aan de verkrachting denkt ze ook elke keer terug.

7 De ouders van Denise gaan scheiden. Haar vader gaat in Barcelona wonen. Denise en haar moeder verhuizen naar de stad. Denise moet naar een nieuwe school waar ze wordt uitgelachen. Er wordt ook over haar geroddeld. Ze ontmoet Lindy. Lindy doet wel aardig tegen haar en wordt haar vriendin.

8 Het verhaal heeft twee verhaallijnen. Het leven van Denise. De ouders van Denise gaan uit elkaar. De vader van Denise verhuist naar de stad en Denise en haar moeder verhuizen voor het werk van haar moeder naar de stad. Ze wil zich aanpassen aan de gewoonten in de
stad. Ze is vriendinnen met Lindy. Rik, Fernando, Marco en Benito zijn vier vrienden. Marco is het vriendje van Lindy en Benito is het vriendje van Denise.
Het leven van Benito. Benito is verliefd op Chanti. Hij werkt bij de videotheek en weet alles van films. Hij, Fernando, Rik en Marco zijn beste vrienden. Marco is het vriendje van Lindy. Rik wordt verliefd op Denise. Denise wordt verliefd op hem en hij gaat erin mee maar heeft andere plannen.
Deze twee verhaallijnen worden samengebracht omdat Lindy Denise meeneemt naar het huis van Rik. Daar is Benito ook altijd. Denise en Benito krijgen verkering.


9 Het boek heeft een open eind. Denise gaat naar een nieuwe school waar ze een meisje ontmoet. Denise neemt dit meisje na schooltijd mee naar huis. Het is een open eind omdat je niet weet of ze nu wel de goede vrienden kiest. Je weet ook niet of ze haar problemen kan
vergeten en opnieuw kan beginnen.

REACTIES

J.

J.

Wouw wat een goed boekverslag zeg!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Nee! door Mirjam Mous"