Komt een vrouw bij de dokter door Kluun

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 513 woorden
  • 14 november 2009
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
8 keer beoordeeld

Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor…

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter door  Kluun
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het beschrijven van de hoofdpersonen, opdracht vier

Stijn is een man van rond de 36 jaar oud. Er wordt niet veel verteld over hoe hij eruit ziet. Daarom ben ik maar naar www.kluun.nl/komteenvrouwbijdedokter gegaan om meer informatie over de hoofdpersonen te krijgen. Daar vertellen ze dat Stijn zich eigenlijk niks van mode aan trekt. Maar zijn vrouw wel, hij wordt dus ook gekleed door zijn vrouw(Carmen).
Stijn is in het begin een zelfverzekerde man. Hij heeft alles en is gelukkig. Ook is Stijn een hedonist (een levensgenieter):
“Ik ben een hedonist met een zware monofobie. Dat hedonistische vond Carmen prachtig- het schiep meteen een band” (pagina 15)
Ook is Stijn onbetrouwbaar. Hij gaat vaak vreemd, ook toen hij bij zijn vorige vriendin was. "De ene vent peutert in zijn neus, de andere gaat vreemd. Zoiets op die manier beschermde ze zichzelf emotioneel tegen het idee dat haar man ‘zijn pik met grote regelmaat in de kut van andere wijven steekt’”(pagina 15)
Aan het eind van het boek wordt Stijn minder zelfverzekerd. Hij trekt zich nu meer van mensen aan. “Ik heb Nora gebeld. De dag na het nieuws van Rodenbach. Alleen Roos weet ervan. Thuis heb ik het maar even onder de pet gehouden Carmen zou het idioot vinden dat ik mijn problemen niet gewoon bij een psycholoog neerleg zoals ze al zo vaak heeft voorgesteld, en wel bij iemand als Nora”(pagina 257)

Stijn heeft een vrouw (Carmen) hij is met haar getrouwd en heeft met haar een dochter, Luna. Stijn heeft samen met Frank een bedrijf: Merk in Uitvoering. Verder heeft Stijn later in het boek nog een vriendin waar hij een relatie mee heeft, Roos.
Carmen is de vrouw van Stijn. Ze heeft borstkanker en heeft maar een borst. Verder vindt Stijn haar er goed uit zien, zelfs “Wel een lekker ding om te zien”.
Carmen heeft het er moeilijk mee dat ze borstkanker heeft
“Nee dan moet ik er steeds aan denken dat ik dat kleine schatje niet eens zie opgroeien” (pagina 60)
Carmen is ook een echte zakenvrouw, ze is best een beetje bot en hard. “Een beetje de kunstenaar uithangen, maar wel een dikke kar willen rijden en een topsalaris willen verdienen”(pagina 19)
Carmen is aan het eind van het boek een beetje levensmoe doordat ze euthanasie laat plegen “we hebben alles al tegen elkaar gezegd. Toch hebben we zo meteen nog anderhalf uur samen voor de dokter komt. Alsof je op vakantie bent en dan het laatste uur moet wachten op de bus die je naar het vliegveld gaat brengen” (pagina 303)
Carmen is aan het begin van het boek een bruisende vrouw die vol leven zit. Maar als ze te horen krijgt dat ze borstkanker heeft, stort haar wereld in. Toch blijft ze vechten voor haarzelf, voor haar man en voor haar dochter Luna. Maar na een tijdje heeft het eigenlijk helemaal geen zin meer voor Carmen, de kanker is uitgezaaid en nu weet ze zeker dat ze dood.gaat. Carmen probeert zich hier zo goed mogelijk op voor te bereiden ook al is het soms moeilijk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Komt een vrouw bij de dokter door Kluun"