Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

A Blow to the Heart door Marcel Theroux

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover A Blow to the Heart
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 944 woorden
  • 31 oktober 2009
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
5 keer beoordeeld

Boekcover A Blow to the Heart
Shadow
A Blow to the Heart door Marcel Theroux
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Zakelijke Gegevens:
Schrijver: Marcel Theroux
Titel: A Blow to the Heart
Bibliografische gegevens:
Uitgever:
Faber and Faber Limited
Plaats van Uitgave: Londen
Druk: 7e druk
Jaar: 2006
Verschenen in: 1988
Aantal blz: 215
Leestijd: ± 8 uur
Uitgelezen op: zondag 25 oktober 2009

2. Verantwoording van Keuze & Verwachtingen
Ik heb niet echt een bron waaruit ik dit boek heb gehaald. Ik was in de mediatheek, want ik was een verslag voor een ander vak aan het maken, en toen dacht ik: Ik moet ook nog een boek voor Engels uitkiezen. Dus keek ik een beetje rond, en toen zag ik dit boek staan, had even de achterkant, en een stukje aan de binnenkant van de kaft gelezen, en het leek me wel wat. Dus toen heb ik die geleend, en die in de vakantie gelezen.
Ik wist niet zo heel erg goed wat ik van het boek moest verwachten. Ik hoopte vooral dat het een leuk boek zou zijn, dat een beetje makkelijk te volgen was. Eigenlijk pas toen ik het boek aan het lezen was, begreep ik het stukje in de kaft, en op de achterkant, en mijn “verwachtingen” zijn wat dat betreft uitgekomen. Ik had wel verwacht dat het een beetje vaag zou zijn. In het begin vond ik het ook een beetje vaag, en had ik niet het gevoel dat het verhaal ergens toe leed, maar naarmate ik verder in het verhaal kwam, werd alles me steeds duidelijker, en uiteindelijk is die verwachting dus niet helemaal uitgekomen.


3. Beoordeling
Ik vond het boek vooral meeslepend en zielig. Vooral aan het begin, als al op bladzijde 7 de man van Daisy (de hoofdpersoon) wordt vermoord. Ik vond het een heel indrukwekkend en verrassend boek. Een belangrijk aspect bijvoorbeeld in het boek is boksen. Boksen is nou niet de meest voor de handliggende sport om over te schrijven. Toch is het heel belangrijk in het boek, en eigenlijk is het ook de perfecte sport voor het verhaal. Dat vond ik erg leuk. Het verrassende was dus dat je een sport als boksen niet snel verwacht in een boek. Net zo min als dat er al iemand wordt vermoord in het eerste hoofdstuk. Of een dove bokser. Dat soort kleine dingen vond ik erg goed bedacht en dat maakte het boek heel interessant.
Ik vond sommige stukken wel moeilijk te begrijpen, omdat er dan veel Engelse woorden in stonden die ik niet kende en/of begreep. Maar de grote lijnen van het boek heb ik goed begrepen, en als ik bij de lastige stukken doorlas, kwam ik er ook wel weer uit.
Dit boek heeft me zeker aan het denk gezet, in die zin dat ik erover na ging denken wat ik zou doen als mijn man vermoord zou worden. Wat me ook liet denken was de dove boxer. Het maakte dat ik me realiseerde dat een handicap er niet altijd voor zorgt dat je niet alles meer kan doen. Dat sprak me erg aan. Eigenlijk sprak het boek me aan vanwege alle verrassende aspecten. Doordat er veel dingen gebeuren die je niet verwacht, blijft je aandacht bij het lezen, en dat vond ik erg leuk en fijn.

4. Korte Samenvatting
Het verhaal wordt verteld vanuit een alleswetende vertelsituatie. Grotendeels van het verhaal lees je alleen wat de hoofdpersoon doet, zegt en denkt, maar af en toe zit er een kort stukje met de gedachtes van een ander personage.
-Het verhaal speelt zich af in Londen. Het is niet helemaal duidelijk wanneer het zich afspeelt, naar mijn mening zou het zich prima in het heden af kunnen spelen. Daisy’s man, Stuart, wordt vermoord, en de moordenaar wordt niet veroordeeld. Een paar jaar later komt Daisy hem tegen als hij een bokser is. Via via wil Diasy wraak nemen op de man die haar grote liefde heeft doodgestoken.
-Daisy: Een rustige vrouw van begin 30. Ze is vrij introvert, en gepijnigd door de dood van haar man. In de loop van het verhaal wordt ze steeds wat opener.
Tate: Een man, enigszins in de war, en een beetje verjaard. Hij leeft voor het boksen, en is verliefd op Daisy. Hij wil maar één ding, en dat is Isaac trainen.
Isaac: Een dove bokser van 19. Hij is jong, maar vrij volwassen. Ondanks zijn handicap kan hij alles, en hij is zelfverzekerd, maar niet arrogant.
Joel Heath: Een bekende bokser, en tevens de moordenaar van Stuart, de man van Daisy. Hij is een arrogante jongen met slechte bedoelingen. Hij wil alleen maar vechten.

Ron Costello: De coach van Joel Heath. Het enige waar hij voor leeft is boksen en winnen. Hij is een harde man en is alleen maar bezig met zijn boksers.
-Het probleem van Daisy is dat ze wraak wil nemen op Joel Heath. Samen met Tate vindt ze een dove boxer genaamd Isaac Plum, die volgens Tate Joel Heath kan verslaan.

Thema: Verlies
Motieven:
Moord: Door de moord op Stuart, verliest Daisy haar man, en daarmee haar liefde
Boksen: Tate heeft met boxen met zijn boxers heel wat wedstrijden verloren.
Isaac: Op een gegeven moment tekent Isaac een contract bij Ron Costello. Daar verliezen Daisy en Tate Isaac.
Hoop: Op een gegeven moment gaat alles fout, en verliezen ze de hoop dat het nog goed komt.
-Het enige dat me opviel aan het taalgebruik was dat er nog vrij veel moeilijke woorden in zaten. Woorden die ik totaal niet kende. Verder was het naar mijn mening gewoon Engels.
-Het verband tussen titel en inhoud is moeilijk te leggen. Ik denk dat de schrijver voor deze titel heeft gekozen, omdat Daisy, vanwege de moord op haar man, wraak wil nemen op Joel Heath. Ik denk dat de wraak wordt gezien als “A Blow”. Alsof de moord ervoor zorgt dat de haat haar hart in word geblazen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.