Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
Boekcover Echte mannen eten geen kaas
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 319 woorden
  • 23 oktober 2009
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
22 keer beoordeeld

Boekcover Echte mannen eten geen kaas
Shadow

Tot haar eerste dag op de middelbare school is Maria een heel normaal meisje van twaalf. Ze woont met haar moeder en haar zus in een stad in het oosten van Nederland en wil wel wat meer spanning in haar leven. Of stoer zijn, zoals dat groepje jongens dat rondhangt op het parkeerterrein van de school. Hoe zou het zijn als een van die jongens haar vriendje was? Maria's …

Tot haar eerste dag op de middelbare school is Maria een heel normaal meisje van twaalf. Ze woont met haar moeder en haar zus in een stad in het oosten van Nederland en wil wel wat…

Tot haar eerste dag op de middelbare school is Maria een heel normaal meisje van twaalf. Ze woont met haar moeder en haar zus in een stad in het oosten van Nederland en wil wel wat meer spanning in haar leven. Of stoer zijn, zoals dat groepje jongens dat rondhangt op het parkeerterrein van de school. Hoe zou het zijn als een van die jongens haar vriendje was? Maria's fantasie lijkt werkelijkheid te worden: een van hen, Manou, spreekt haar aan. Wat ze niet weet, is dat Manou een loverboy is. 

Zes jaar later schrijft Maria dit bloedstollende verslag van haar jaren met Manou. De jongens die haar haar normale jeugd hebben ontnomen en die de meeste mensen kennen als 'loverboys', waren voor haar pooiers, drugs-, wapen- en mensenhandelaars. Geweld, (groeps)verkrachtingen, handel in meisjes, drugssmokkel: Maria heeft veel meegemaakt en gezien en er een authentiek en onthullend verhaal over geschreven. Openhartig vertelt ze over haar tegenstrijdige gevoelens voor Manou en haar strijd om aan hem te ontkomen: fysiek, maar vooral mentaal. Wat Maria heeft meegemaakt is schokkend; hoe ze erop terugkijkt is buitengewoon ontroerend.

Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1 titel.
Echte mannen eten geen kaas.

2 schrijfster.
Maria mosterd.

3 uitleg titel.
Ze word door jongens gebruikt die ook egt niet bang zijn voor iets of iemand.

4 onder titel.
Vier jaar in handen van een loverboy.

5 genre.
Roman

6 thema.
Loverboys

7 tijd.
4 jaar

8 plaats.
Maria verteld in haar verhaal geen plaatsen. (De plaatsen worden verteld in ik stond laats voor een poppenkraam geschreven door de moeder van Maria, Lucie mosterd. De plaatsen zijn Kampen, Zwolle & Rotterdam.)

9 Personen.
A, Maria Mosterd

B, Lucie Mosterd, zusje, politie, mensen van de inrichting, manou en alle andere loverboys.

10 Het boek in een zin.
Maria word 4 jaar lang gebruikt door Manou en vele andere loverboys.

11 samenvatting.
Maria gaat voor het eerst naar de middelbare school. Ze zag daar een groep jongens staan en dacht als een van hun nou is mijn vriend is. Zo leek haar leven een stuk leuker te zijn. Tot dat haar droom uit kwam een van kun werd haar vriend genaamd Manou. Manou is een loverboy. Zo laat ze Maria ook voor hem werken. De familie van Maria weer er niks van. Maria bedacht ook altijd smoesjes. Maria moest met jongens naar bed om geld te verdienen. Maria werd helemaal beïnvloed door manou. Ze kon zelf niet meer denken. Zo erg dat ze er aan gewend bleef. Ze vond het dood normaal om met andere jongens voor geld naar bed ging. Voor de pijn gebruikte ze altijd drugs zodat ze er niks van merkten.

12 Beoordeling.
Ik vind het boek erg spannend. Het is namelijk ook een waar gebeurd verhaal. Het boek heeft geen moeilijke woorden. Aan het einde van het boek is er een onvoorspelbaar einde. Het verhaal loopt anders dan jij denkt omdat je niet weet hoe dat leven is. Het boek is ook niet erg vrolijk. Het is een somber boek. Het is namelijk geen fijn idee dat je vier jaar lang in handen bent van een loverboy.




REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd"