Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik (zonder) liefde?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas tto vwo | 513 woorden
  • 20 juni 2009
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
7 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik (zonder) liefde?
Shadow
Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Ik heb het boek ‘Hoe overleef ik (zonder) liefde’ gelezen van Francine Oomen. Dit boek is in 2006 uitgegeven door uitgeverij Querido.

Ik heb dit boek gekozen omdat er veel over gepraat wordt en ik nog nooit een boek van Francine Oomen gelezen had. Het interesseerde me.

Dit verhaal gaat over Liefde. Rosa de hoofdrolspeelster van dit verhaal tobbelt daar nogal mee. Neuz haar vriendje is altijd ziek en ze ontmoet een andere jongen Jim waar ze veel mee optrekt. Als ze er dan ook nog eens achterkomt dat het gescheiden moeder op mannenjacht is raakt ze erg gestrest. Gelukkig heeft ze een vriend Jonas die homo is en haar veel tips geeft. Een poosje later krijgt haar vriendin Noa erge ruzie met haar ouders omdat haar neef het aanrand. Dan wordt ze uit huis gezet en ontdochterd. Ze is ook nog verliefd op een joodse jongen die Samuel heet en die van zijn ouders niet met haar om mag gaan. Later komt Rosa haar oude vriendin Sacha weer tegen die zich nogal vreemd gedraagt. Over al die dingen mailt ze weer met haar vriendin Ester die alles met haar vader bespreekt en haar hele goede adviezen geeft. Uiteindelijk gaat ze naar een disco die Pink Lagoon heet. Daar gaat ze samen met Jonas, Joya, Noa en Carmen naartoe. Maar het draait uit op een vechtpartij met de neef van Noa. Daarbij wordt Samuel bewusteloos geslagen en de rest heeft ook eigenlijk wel wat. Joya heeft alleen een bijzondere gave ze kan healen. Ze healt Sacha die een hersenschudding heeft en nog een paar mensen. Uiteindelijk komt het weer goed met Neuz en komen ze erachter dat Sacha een kind heeft. Ook geeft Rosa haar moeder toe dat ze wat heeft met de baas van Rosa. En besluiten ze om het kraakpand waarin Sacha woont op te knappen. Want Sacha heeft het al moeilijk genoeg met het verzorgen van een kind. Aangezien haar vriend was wegelopen en zij was wegelopen van haar ouders. Het verhaal speelt zich af in de Bijlmer.

Ik vond het een interessant boek omdat het realistisch is en daar houd ik van. Ook heeft het me de interesse in de andere boeken gewekt. Het is een echt boek voor kinderen van mijn leeftijd. Het boek was gewoon top!


De loop van het verhaal sprak me erg aan en ook de manier waarop het geschreven is. Erg modern. Ik vond het ook erg leuk dat de schrijfster de personen elk op een andere manier liet gedragen. Het heeft me niet erg aan het denken gezet maar het is wel leuk. De personen gaan ook echt voor me leven en ze maakt het goed mogelijk om je je in de personen te verplaatsen. Het verhaal is gewoon goed opgebouwd en dat maakt een verhaal meestal al snel goed. Het boek is echt een aanrader omdat je gewoon een boek van Francine gelezen moet hebben en dit boek gewoon echt een goed voorbeeld geeft over de manier waarom ze schrijft. Ik ga er nog veel meer van deze serie lezen. Zeker weten.

Einde.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik (zonder) liefde? door Francine Oomen"