24 hours door Greg Iles

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover 24 hours
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 1168 woorden
  • 12 juni 2009
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
12 keer beoordeeld

Boekcover 24 hours
Shadow
24 hours door Greg Iles
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekverslag

• Auteur: Greg Iles

• Titel: 24 hours

• Jaar eerste publicatie: 2000

• Aantal punten: 4

• 4 Belangrijkste karakters en hun onderlinge relaties:
1. Will: Dit is de man van Karen en samen hebben ze een dochtertje dat Abby heet. Abby wordt in de loop van het verhaal ontvoerd door Joe Hickey. Will is een anesthesist en moet op de dag van de ontvoering naar een presentatie voor een nieuw middel wat hij heeft uitgevonden. Tijdens de ontvoering wordt Will in het hotel van de presentatie gezelschap gehouden door Cheryl. Zij is de vrouw van Joe Hickey.

2. Karen: Zij is de man van Will en is er gesteld op haar dochtertje Abby. Het ging al een tijdje niet zo goed tussen Will en Karen omdat ze nog maar weinig gesprekken hadden. Ook moest Karen stoppen met haar studie. Ze wilde Dokter worden maar dit lukte dus niet. Will is het wel gelukt. Dit speelde ook een rol in de discussies die ze hadden.


3. Abby: Abby is de dochter van Karen en Will. Ze wordt ontvoerd door Huey (de neef van Joe Hickey) en is erg bang want ze weet niet wat er gaat gebeuren. Het is een slim meisje. Ze probeert te ontsnappen maar dit lukt niet. Ze wordt vrienden met haar ontvoerder. Hij heft het downsyndroom en is daarom ook nog een beetje kind. Abby slaagt er wel in Karen aan de telefoon te krijgen.

4. Joe: Hij is een fanatieke vrouwenliefhebber. Ook is hij de leider van de ontvoering. Hij staat met zijn vrouw (Cheryl) en zijn gehandicapte neef (Huey) in contact via de telefoon. Ze moeten om het half uur bellen anders gaat Abby er aan. Hij heeft de ontvoering mede opgericht omdat hij wraak wil nemen op Will. Hij verdenkt Wille ervan dat hij iets te maken heeft met de dood van zijn moeder. Ook wil hij Karen verkrachten maar dat lukt niet. Het doet sterk lijken dat Joe de ontvoering niet alleen doet om het geld. Wat hij wel zegt

• Perspectief: Het verhaal wordt verteld vanuit de alwetende vertelsituatie. Ook wordt het af en toe in de hij/zij vorm uitgedrukt. Het verhaal wordt verteld vanuit 3 plekken. Bij Abby, Will en Karen.

• Thema: Een ontvoerder ontvoert een dochter en de ouders proberen haar terug te krijgen.

• Geef in het kort aan wat het verband is tussen het begin en het einde van het boek (min. 40 woorden):
In het begin wordt besproken hoe een andere ontvoering tot een einde loopt. Ook Joe Hickey zit achter deze ontvoering. Hierna begint het verhaal van de ontvoering van Abby. Je komt steeds meer te weten over de personages en welke veranderingen ze doormaken. Aan het eind van het boek wordt verteld hoe de ontvoering eindigt.

Samenvatting (min. 600 woorden):
Type deze op de achterkant van dit blad
Will is de man van Karen en samen hebben ze een dochtertje dat Abby heet. Will is nog jong en is een succesvolle dokter van beroep. Dan moet Will naar een conferentie. Hij gaat er heen met zijn vliegtuig. Als zijn gezin thuis komt van het wegbrengen van Will gaat Abby naar haar kamer. Als Karen haar dochter roept krijgt ze geen antwoord. Op eens staat er een vreemde man in haar huis. Het is Joe Hickey. Hij vertelt Karen dat Abby is meegenomen door een van zijn handlangers. Ook vertelt hij Karen dat de ontvoering 24 uur zal duren. Als Karen zich netjes aan de regels houd zou alles goed komen met Abby. Ondertussen is Will gearriveerd in zijn hotel. Hij houdt zijn toespraak voor de andere dokters en wil dan terug gaan naar zijn hotelkamer. Dan ontmoet hij een bijzonder mooie vrouw. Het is Cheryl Hickey. Ze vraagt of ze even mag bellen bij Will omdat ze haar kamerpasje is vergeten. Ze kan haar hotelkamer dus niet in. Dit vindt Will niet goed maar hij loopt wel even mee naar een telefoon in de hal. Dan blijkt dat de vrouw niet te vertrouwen is. Ze trekt haar pistool en commandeert Will dat hij terug moet gaan naar zijn hotelkamer. Als ze daar zijn aangekomen wordt ook Will ingelicht over de kidnapping van zijn dochtertje. De ergste nachtmerrie van een vader en moeder is uitgekomen. Will probeert een telefoon te bemachtigen maar dit lukt niet. Hij is zo bang dat Abby iets overkomt. Hij komt er ook achter dat de drie ontvoerders (Joe, Cheryl en de ontvoerder van Abby) met elkaar in contact staan via de telefoon. Als ze elkaar niet om het half uur bellen wordt Abby vermoord.
Karen weet toch even bij Abby te komen omdat Abby diabetes heeft. Hier heeft Joe geen rekening mee gehouden. Als Karen Abby haar inenting geeft zegt de moeder tegen haar dochter dat ze de telefoon van haar ontvoerder moet afpakken als ze de kans krijgt. De ontvoerder van Abby is Huey. Hij is de gehandicapte neef van Joe Hickey. Als Abby de telefoon bemachtigd heeft probeert ze de politie te bellen. Dit lukt niet dus belt Abby maar naar huis. Ondertussen heeft Will hele gesprekken met Cheryl gehad. Ze had verteld dat ze mishandeld werd door haar man en dat ze eigenlijk helemaal niet mee wilde werken aan de ontvoering. Cheryl heeft dus maar besloten om aan de kant van Will en Karen te staan.

Joe wilde Karen gaan verkrachten maar dit lukt niet omdat Karen Joe verwond aan zijn been met een scalpel. Ze weet ook meteen zijn pistool te bemachtigen. Ze vraagt aan Joe waar haar dochter is maar Joe wil niet antwoorden. Will belt de politie maar dan krijgt Joe de macht weer over zijn pistool. Dan commandeert hij Will dat hij het losgeld moe halen wat Joe wilde hebben. In de bank ontmoet hij de politieagent die uitlegt dat Joe een gevaarlijke crimineel is en dat dit lang niet zijn eerste ontvoering was. Als Will later weer gebeld wordt door Joe die hem verteld dat hij terug moet gaan naar zijn kamer bedenkt hij een heel slim plan. Hij laat al zijn telefoontjes die naar hotelkamer gaan overschakelen naar de telefoon van Cheryl. Omdat Cheryl nu aan de kant van Will staat denkt Will dat ze nog in de hotelkamer zijn. Will weet via Cheryl nu ongeveer de locatie van zijn dochtertje. Hij gaat er met zijn vliegtuig heen. Dan is Huey met Abby in zijn auto weggereden. Joe vliegt vlak naast de auto en probeert op de autobaan te landen. Huey is ondertussen tegen een rots gereden. Gelukkig is Abby niet gewond. Als Will en Abby weer samen zijn komt Joe er met Karen aan. Zij waren ook met een auto vertrokken. Karen was in haar buik geschoten door Joe omdat ze de auto wilde overnemen. Joe had Will in zijn been geschoten. Toen werd Huey boos op Joe omdat hij Abby kwaad wilde doen. Hij viel Joe aan. Toen pakte Karen een pistool en wilde Cheryl neerschieten die het geld wilde pakken dat Will had meegenomen. Will hield zijn vrouw tegen. Toen ging de familie naar het ziekenhuis alles was voorbij en Abby was veilig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.