Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Ben jij wel eens (online) opgelicht? Of ben jij altijd goed weggekomen? Vertel het ons in deze vragenlijst en maak kans op een Bol.com-bon van 15 euro. Handig voor je sint- en kerstinkopen!

Twilight

Stephenie Meyer

2005

464

1 uit 5

6.3 / 10
2e klas vmbo/havo
  • anoniem
  • Nederlands
  • 566 woorden
  • 23704 keer
    26 deze maand
  • 28 mei 2009
Spannend, romantisch en niet weg te leggen: Twilight!

Stephenie Meyer heeft een geweldig boek geschreven. Twilight is het eerste deel van de Twilight saga. De Twilight saga bestaat uit nog drie boeken: New moon, Eclipse, en Breaking Dawn. Deel 5 komt dit jaar ook nog uit. De eerste 4 boeken zijn vanuit Bella geschreven, Deel 5 zal vanuit Edward worden geschreven. Twilight is ook filmt en is een hit! Twilight is genomineerd voor 6 MTV Movie Awards, namelijk de MTV Movie Award voor: Best movie, Best Kiss, Best fight, Best song for a movie, Kristen Stewart voor Best Female performance en Robert Pattinson en Taylor Lautner voor Break through performance Male. New Moon wordt nu ook verfilmd en komt dit najaar in de Bioscopen.

Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Bella is er absoluut van overtuigd dat Edward levensgevaarlijk is, maar ook dat ze onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem is. “Ik heb nooit echt nagedacht over hoe ik dood zou gaan, hoewel ik daar de laatste maanden redenen genoeg voor had. Maar zelfs al had ik dat gedaan, dan nog zou ik nooit bedacht hebben dat het zo zou gaan. Ik staarde met ingehouden adem naar de andere kant van de lange ruimte, in de donkere ogen van de jager, die vriendelijk terugblikte. Het was wel een goede manier om dood te gaan: in plaats van iemand anders, iemand van wie ik hield. Nobel, zelfs. Dat zou toch wat waard moeten zijn.”

Ik vond het boek heel leuk, omdat het een spannend en romantisch verhaal is. Ik vond de manier waarop het geschreven is geweldig, want het is zo mysterieus en maakt je nieuwsgierig naar de rest. Je moet gewoon telkens door lezen. De manier waarop Edward soms reageert, vond ik ook erg mooi. Hij is soms gemeen en hard, alsof hij zijn geen emoties heeft of ze niet wil laten zien, maar soms is hij ook erg romantisch en mysteries, wat ik mooi vind. En hij is vol liefde en is soms een beetje over bezorgd. Het perfecte boek voor mensen die van fantasie en liefdesverhalen houden. Het gevecht op het einde wordt erg mooi verteld en is ook erg spannend. En zo zijn er nog een paar spannende momenten. Twilight is eigenlijk erg veel zijdig. Twilight is ook een goed en mooi boek voor iemand die niet van vampiers houd, omdat ze hier in een compleet ander ‘licht’ worden gezet. Ze zijn niet allemaal die bloeddorstige nachtwezens zoals je gewend bent uit de horrorfilms, maar eigenlijk bloed mooie “normale” mensen als je ze zou zien en zijn eigenlijk best menselijk als je ze echt goed leert kennen.

Twilight is echt een geweldig verhaal en ook de andere delen zijn stuk voor stuk net zo geweldig! Liefde, spanning, vampiers voor ieder eigenlijk wel wat wils. Een geweldig verhaal geschreven door een geweldige auteur! Kom maar op met de rest!

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

7932

reacties

Dit lijkt meer op een samenvatting van de achterkant van een boek. In deze 'samenvatting 'schrijf je alleen over het begin. En hou je het laatste nog over alssof het een heel spannend stukkje is. Ik heb juist dat laatste stukje nodig. Groetjes, ik
door Lotte (reageren) op 4 november 2010 om 15:48
Thanks het heeft mij goed geholpe!! Trouwens da einde als ge da verklapt is het ook nie tof he ........ (aan die voor mij)
door Catherine Eeckhout (reageren) op 13 november 2010 om 15:35
Goede opbouwende kritiek hoor, je vond het leuk omdat het spannend en romantisch is en hoe is het dan geschreven? Het verhaal miste voor mij een echt plot, het ging alleen maar om over-emotionele karakters die niks bereiken
door Jan (reageren) op 13 december 2010 om 13:09
Ik vond het meer op een samenvatting lijken van een boek, maar twiligtht is mijn favoriete film en boek. Misschien kan je een hele boekverslag maken van alle delen en dan ook op een site zetten.
door Kayleigh (reageren) op 19 januari 2013 om 19:07

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Hoge waardering

Anouk zeker weten goedZeker Weten Goed
Robyn 2e klas havo7.8
Rebecca Redactie7.4
LiSanneCullen 2e klas havo/vwo7.6
Claudia 3e klas vwo7.4
anoniem2e klas tto vwo7.2
Meer verslagen ›