Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pizzamaffia door Khalid Boudou

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Pizzamaffia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 451 woorden
  • 31 maart 2009
  • 274 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
274 keer beoordeeld

Boekcover Pizzamaffia
Shadow

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en…

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, …

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizzaoorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs zijn liefje Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Khalids werk om bekend staat.

Pizzamaffia door Khalid Boudou
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A
Titel: Pizzamaffia
Schrijver: Khalid Boudou
Jaar van uitgave: 2007
Uitgever: Moon

B
Ik vind Pizzamaffia van Khalid Boudou een heel goed en leuk boek, omdat het heel spannend is en ook een beetje emotioneel, want je voelt echt met de hoofdpersoon (Brahim) mee. Als hij in het boek boos is, zet het je wel aan het denken: hoe zou jij reageren als je zo boos was? Zou je zelfmoord plegen? Zou je je helemaal kapot huilen? Dat is echt leuk, om op die manier het boek te lezen.

Het boek gaat over Brahim. Hij werkt, samen met zijn oom Faris en zijn neef Haas, in de pizzeria van zijn vader. Omdat zijn vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn oom. Maar dan krijgen zijn vader en oom ruzie en verlaten oom Faris en Haas de pizzeria.

Brahim moet de leiding op zich nemen. Dat is al zwaar genoeg, maar dan starten oom Faris en Haas ook nog eens een pizzeria in de buurt. Brahim raakt hierdoor verwikkeld in een strijd tussen beide families, die op vreemde manieren worden uitgevochten. En door al dit verdwijnen school en Brahim’s vriendin Alice naar de achtergrond. Kan hij ooit weer zijn oude leventje oppakken?

Toen ik het boek in de winkel zag, had ik er nog nooit van gehoord. Nu hoor ik er echter veel meer over! Op de titel heb ik eigenlijk ook niet zo gelet; meer op de samenvatting van het verhaal. Ik vond deze leuk en kocht het boek. Achteraf vind ik de titel er niet geweldig goed bijpassen. Het kan op zich wel, want Haas houdt ook veel van maffia en het gebeurd als het ware in ‘pizza-style’, maar ik had het zelf eerder ‘pizzaoorlog’ ofzo genoemd.
Voor de rest vind ik het taalgebruik wel leuk. Brahim is nl. een buitenlander en hij zegt daarom ook vaak iets buitenlands, zoals ‘Wallah’ of ‘Arwiena’. Dat vind ik wel grappig.

Een leukste stukje heb ik niet echt. Ik vond meerdere dingen wel leuk, zoals een stukje dat de verschillende pizzeria’s tegen elkaar moeten voetballen. Dan zijn er bijv. hele leuke spandoeken, zoals ‘Van Melodia krijg je anorexia’ of ‘van Rome tot aan de Sahara, iedereen is voor Novara’. Melodia is de pizzeria van Haas en oom Faris en Novara is de pizzeria van Brahim.
Een minder leuk stukje had ik niet echt. Ik vind alle stukjes eigenlijk wel leuk.

Dit boek is echt heel erg leuk. Als je dit boek nog niet gelezen hebt, moet je dat zeker een keertje doen. En anders kan je altijd nog de film kijken, die binnenkort (waarschijnlijk dit najaar, maar dat weet ik niet zeker) uitkomt. Maar nogmaals: Pizzamaffia is echt een fantastisch boek!

REACTIES

A.

A.

dit is echt zo een cool boek!

en bedankt voor de info

13 jaar geleden

E.

E.

echt een heel leuk boek!

13 jaar geleden

A.

A.

Zo noest ik t precies hebben, dankjewel !

13 jaar geleden

S.

S.

Goeie informatie (:

13 jaar geleden

A.

A.

ik vind het een leuk boek.

12 jaar geleden

D.

D.

Bedankt voor de info. Maar het is alleen niet helemaal compleet. (Als boekverslag.):'-(.

12 jaar geleden

G.

G.

bedankt man!

12 jaar geleden

A.

A.

sorry, maar ik vind het niet het beste verslag, sommige dingen heb je goed geschreven maar andere komen erg onserieus over.

11 jaar geleden

S.

S.

hoeveel hoofdstukken heeft dit boek?

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pizzamaffia door Khalid Boudou"