Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Als broer en zus door René Appel

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Als broer en zus
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 605 woorden
  • 11 maart 2009
  • 45 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
45 keer beoordeeld

Boekcover Als broer en zus
Shadow
Als broer en zus door René Appel
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. Titel: Als broer en zus
Schrijver: René Appel. René Appel is geboren in Hoogkarspel op 1945. Hij bezocht De Rijks hbs in Enkhuizen. Waar hij in 1962 zijn hbs-b diploma haalde. Hij had een half jaar scheikunde gedaan en is daarmee gestopt. Hij is daarna Nederlands mo gedaan. En hij haalde zijn nederlands mo-b in 1967. Toen hij de studie Nederlands deed had hij veel contacten met z’n collega’s had hij veel ambitie voor schrijven. En toen is die schrijver geworden.

B. Mening
Ik vond het maar een raar boek , want hij begon met wat er later gebeurt word en dan is die weer normaal en dan zit je midden in het verhaal en dan is het boek uit.


C. Samenvatting
De hoofdrolspelers zijn: Fred, Sylvia, Lex en Marja. Fred en Lex zijn de beste vrienden. Lex is getrouwd met Sylvia en Fred met Marja. Fred en Marja hebben samen 1 dochtertje. Ze gingen op een zaterdagavond met z’n vieren bowlen. Tijdens het bowlen bekeek Fred, Sylvia. Ze kunnen goed met elkaar opschieten. Fred en Sylvia kwamen elkaar tegen in de gang van de wc’s. Ze stonden helemaal tegen elkaar aan. En er kwam een spanning tussen ze. Die dag daarna hadden Lex en Sylvia enorme ruzie en Sylvia liep weg van huis. Ze nam ontslag ging weg met de fiets. Maar ze had pech ze had een lekke band. Gelukkig kwam ze Fred tegen hij pakte haar fiets en legde die achterin z’n auto. Ze wou nog niet naar huis dus gingen ze naar het strand. Sylvia hield van het strand en Lex niet dus ze waren heel verschillend. Ze liepen met z’n tweeën over het strand hand in hand. Ze waren heel gevoelig. Het leek net of ze een stel waren. Ze zoenden wat met elkaar. Later die avond bracht Fred haar naar huis. Toen ze net binnen kwam vroeg Lex gelijk. Waar was je? Waarom belde je niet? Ik was zo ongerust!. Ze werd er helemaal gek van ze zei: ja je hoeft niet alles te weten. Wat boeit het jou nu nog? Je wordt toch altijd boos op mij. Einde Discussie. Dagen daarna was Sylvia helemaal alleen thuis. Ze had niks te doen. Ze zat maar tv te kijken en belde Fred op. Het leek net of ze van Fred hield. Toen Lex thuis was van zijn werk was er geen eten klaar gemaakt. Hij werd boos en kregen ze weer ruzie hij sloeg Sylvia en Sylvia liep weg. Ze nam haar pinpas mee en alles wat ze nodig had. Ze belde Fred meteen en hij zou haar ophalen. Hij kwam meteen en ze gingen met z’n tweeën weg. Weg uit Utrecht. Fred verliet Marja. Fred en Sylvia gingen met elkaar weg. Maar een paar maanden later kon Sylvia niet met Fred gaan. Ze kon het niet, want Fred had een kindje met Marja en wat zal Kelly ( de dochter van Fred en Marja) wel denken als ze later groot werd en ze weet niet waar haar vader is. Fred werd helemaal gek. Hij zei dat hij het wel kan doen. Dat het niet erg is als Kelly het niet weet. Maar Sylvia wilde het niet. Ze wou de trein nemen en weer terug naar Utrecht gaan. Verder weet je niet echt wat er is gebeurd. Later is Sylvia dood gevonden op het strand. Ze verdachte Fred. Maar Fred zei dat hij het niet had gedaan. Maar later bleek die het wel hebben gedaan. En is die toch opgepakt. Lex kan het niet geloven dat ZIJN beste vriend het heeft gedaan , omdat Sylvia niet verder wilde.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Als broer en zus door René Appel"