Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gevangenis met een open deur door Jan Terlouw

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Gevangenis met een open deur
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 403 woorden
  • 11 maart 2009
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
12 keer beoordeeld

Boekcover Gevangenis met een open deur
Shadow
Gevangenis met een open deur door Jan Terlouw
Shadow
Schrijver: Jan Terlouw.
Titel: Gevangenis met open deur.
ISBN nr.: 9001 55599 3

Gevangenis met open deur.

Ex-commissaris Keizer is met pensioen. Iets zit hem niet lekker.
Celine, de dochter van een kennis is bij een sekte gegaan genaamd: de living souls.
Ze komt niet meer thuis. Keizer wil onderzoeken of de sekte iets onwettigs doet. Lidmaatschap is vrijwillig en je kan altijd de sekte verlaten. Toch hebben alle sekteleden het contact met hun familie verbroken.
Leo helpt de commissaris. Hij heeft ontdekt dat de sekte een leider heeft, ze noemen hem “the bright”.

Ze laten 3 mensen infiltreren in de sekte. Ze kiezen: Valentijn de Boer, een ex-drugsverslaafde die in z’n eentje van de drugs is afgekomen. Ook kiezen ze Paul van Ravenswaai, een forsgebouwde en koppige jongen die verbaal sterk is. Paul kan niet tegen ongerechtigheid. Keizer neemt ook het risico om zijn kleindochter, Josje te laten infiltreren als tegengewicht.
Alledrie gaan ze wat zielig in de buurt van het clubhuis staan kijken.
Een sektelid komt langs en nodigt hen uit in het clubhuis. Ze worden de volgende dag uitgenodigd voor de reiniging. Natuurlijk doen ze dat en na 3 dagen reiniging horen ze erbij. Paul en Valentijn worden weggestuurd omdat ze gezien zijn met Keizer in een cafe. Josje blijft wel bij de groep. Zij gelooft niet in de bright. Toch wil de bright van Josje een echte living soul maken. Hij houdt haar in de gaten. Zo kan ze Keizer niet ontmoeten om hem te vertellen over het leven in de sekte.
Via de dakgoot van een naburig pand dringt Leo het clubhuis binnen. Met Josje samen breekt hij in in de kamer van de bright. Het lukt ze een kluis in de kamer te kraken. In de kluis zitten kostbare munten.
In een toespraak beweert de bright dat geld slecht is. Ondertussen klimmen de 2 jongens naar de zolder van het gebouw. Van daaruit gooien ze door een gat de munten naar beneden. De bright begint te graaien naar al dat bijzondere geld. Dan merkt hij dat iedereen stil is en naar hem staart. Snel rent hij het gebouw uit.
Paul spreekt de mensen toe. Hij zegt: het is verbazend hoe groot de kracht van woorden is en hoe gevaarlijk ze kunnen zijn. De bright misleidde jullie met zijn toespraken. Nu luisteren jullie allemaal naar mij, omdat ik ook goed kan spreken. Jullie zochten steun bij elkaar, maar dat kan ook zonder leider.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Gevangenis met een open deur door Jan Terlouw"