Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Ramkraak in Kralingen door Ben de Raaf

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Ramkraak in Kralingen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 575 woorden
  • 16 februari 2009
  • 117 keer beoordeeld
Cijfer 7
117 keer beoordeeld

Boekcover Ramkraak in Kralingen
Shadow
Ramkraak in Kralingen door Ben de Raaf
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Waarom heb ik dit boek gekozen?
Ik heb dit boek gekozen, omdat ik van detectiveboeken houd en de voorkant van het boek sprak me wel aan. Ik had al eerder boeken van Ben de Raaf gelezen. Die waren zo spannend dat ik dit boek ook wel moest lezen. Maar het spannendste boek van de boeken die ik van Ben de Raaf heb gelezen is toch Ramkraak in Kralingen.

Schrijver
De schrijver van dit boek, Ben de Raaf, ging in 1972 werken bij de surveillancedienst van de politie van Rotterdam-Rijnmond en van 1990 tot en met 1999 was hij wijkagent in de Rotterdamse wijk Het Lage Land. In 1999 bracht hij zijn eerste boek uit. De titel van dit boek is: ‘Op surveillance’. Hij schreef dit boek onder de naam Herman Dad. Ook ging hij weer werken bij de surveillancedienst tot en met 2002. Vanaf 2002 werkte hij als brigadier in de meldkamer van Rotterdam-Rijnmond.

Genre
Dit boek is een detectiveboek, want het gaat over de politie in Rotterdam die op zoek zijn naar een bende die heel veel misdaden plegen, mensen oplichten en zelfs mishandelen.


Titelverklaring
De titel past goed bij de inhoud van het boek, omdat heel het boek draait om die ene ramkraak die de bende uiteindelijk gaat plegen bij de motorenwinkel ‘Ultimate Motors’.

Samenvatting
In de Rotterdamse wijk Kralingen is het al een hele tijd onrustig. Er worden scooters en mobiele telefoons gestolen. Eerst denk de politie nog dat het incidenten zijn. De brutaliteit van de daders wordt steeds groter. Er wordt elke dag wel een winkel beroofd. Op een dag vindt er een inbraak plaats in een supermarkt waarbij de eigenaar zwaar gewond wordt. De politie vindt dat het nu genoeg geweest is en ze vormen een speciaal team om deze misdaad te bestrijden. De politie weet inmiddels dat er een jeugdbende betrokken is bij deze misdaden. Ze weten ook dat de daders erg jong zijn. Een van de mensen die deel uit maakt van dit politie team is Roel Westland. Hij zet zich volledig in om deze jeugdbende op te sporen.
Al snel komen hij en zijn collega’s erachter dat dit een jeugdbende is met een bendeleider die weet wat hij doet. Ze hebben te maken met uitgekookte boefjes. Op een dag gaat de bende een ramkraak plegen bij een motorenzaak. Ze probeerden de politie af te leiden met een brand in een vervallen huis die ze zelf hebben veroorzaakt. Maar gelukkig heeft een politieman de ramkraak zien gebeuren en heeft zijn collega’s gewaarschuwd. Na een wilde achtervolging heeft de politie de bende te pakken gekregen. De politie en de mensen in de wijk Kralingen zijn blij dat de jeugdbende achter de tralies zit. Eindelijk heeft Roel Westland tijd voor zijn vriendin Ingrid.

Personen
De hoofdpersonen in het boek zijn: Roel Westland en Hassan.
Roel Westland is een politieagent in Kralingen, een wijk in Rotterdam. Hij maakt deel uit van een team die zich volledig inzet om de criminelenbende van Hassan en zijn vrienden op te pakken.

Hassan is de bendeleider van de bende in de wijk Kralingen. Hij doet heel stoer en is voor niets of niemand bang.

Beoordeling
Ik vond dit boek erg leuk om te lezen, want het is een heel leuk boek en ik houd wel van detectiveboeken. Het is heel spannend, want wie zou nou graag een blaffende politiehond achter je aan willen hebben. Ik zou dit boek graag aanraden aan iemand die van politieboeken houd. Al met al is het een heel leuk boek.

REACTIES

R.

R.

hey bedankt voor het aanraden van dit boek. ik hou wel van politie boeken en ik heb dit boek meteen gehaald en gelezen, nu later heb ik bijna alle boeken van Ben de Raaf uit zijn politie serie gelezen.

echt bedankt !

13 jaar geleden

E.

E.

bedankt voor de info je hebt me erg geholpen

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ramkraak in Kralingen door Ben de Raaf"