Enchanted, Inc. door Shanna Swendson

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Enchanted, Inc.
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas aso | 1019 woorden
  • 13 februari 2009
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
9 keer beoordeeld

Boekcover Enchanted, Inc.
Shadow
Enchanted, Inc. door Shanna Swendson
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Enchanted, Inc.

INHOUDSOPGAVE
- Gegevens
- Waarom koos ik dit boek?
- Thema
- Korte inhoud
- Titelverklaring
- Vertelperspectief
- Lay-out
- Mijn mening
- Auteur


GEGEVENS

Auteur: Shanna Swendson
Oorspronkelijke titel: Enchanted, Inc.
Nederlandse titel: De tovenaar op het witte paard
Jaar van uitgave: 2005
Aantal pagina’s: 308

WAAROM KOOS IK DIT BOEK?
Ik koos dit boek omdat ik al eerder het derde deel van deze serie had gelezen. Dat kwam ik toevallig in de bibliotheek tegen toen ik op zoek was naar een ander boek. Omdat 'Als bij toverslag me' zo goed beviel, besloot ik de andere boeken in het Engels te kopen. Mijn leerkracht had me namelijk aangeraden om boeken in deze taal te lezen voor het verbeteren van mijn Engels.

THEMA
Het thema van 'Enchanted, Inc.' is net wat ik zocht. Het is een combinatie van fantasy en romantiek, hoewel anderen het ook wel eens als chicklit of urban fantasy beschouwen. Ofwel, om het in de woorden van de schrijfster zelf te zeggen: ‘Bridget Jones meets Harry Potter’.

In ieder geval is het een eigentijds verhaal dat zich afspeelt in New York. Belangrijke peilers zijn vriendschap, magie, liefde, humor en natuurlijk ook een magische wereld met magische wezens.

KORTE INHOUD
Katie Chandler is een doodgewone jonge vrouw die opgroeide in een klein dorpje in Texas. Ze woont samen met twee vriendinnen in een appartementje in New York, waar ze een doodgewoon leven leidt. Nu ja, doodgewoon. Voordat Katie naar New York verhuisde, werd ze van alle kanten gewaarschuwd dat deze stad een vreemde plaats is. Maar wat Katie allemaal ziet, zoals stenen waterspuwers die leven en mensen met vleugels, is nog vreemder dan ze verwacht had. Toch denkt ze dat het er nu eenmaal bij hoort. Wat haar meer bezighoudt, is haar monsterlijke baas Mimi en het feit dat alle mannen haar eerder als hun kleine zusje zien dan als een mogelijke partner.

Totdat ze op een dag een werkaanbieding krijgt van ‘Betovering, Bezwering & Illusie BV’. Dan merkt Katie al gauw dat ze zo doodnormaal is dat ze juist speciaal is. Algauw hoort ze er helemaal bij als magische immuun en bestaat haar werk onder andere uit het opsporen van verborgen clausules in nieuwe contracten en het ontdekken van magische indringers.

Maar als ze dan ook nog eens verliefd wordt op de knappe, verlegen tovenaar Owen die wel eens de grootste tovenaar na Merlijn kan zijn, wordt alles een beetje moeilijker. Want hoe kan ze haar vriendinnen en familie buiten het bestaan van magie houden? En ondertussen de aandacht van Owen proberen trekken en misschien ook nog even de wereld redden?

TITELVERKLARING
De Engelse titel 'Enchanted, Inc.' is tevens de naam van de serie en verwijst enerzijds naar het magische bedrijf waarvoor Katie nu werkt. In het Engels heet dit namelijk ‘Magic, Spells, and Illusions, Inc.’ Anderzijds verwijst ‘enchanted’ of ‘betoverd’ naar de nieuwe wereld die Katie ontdekte door werknemer te worden van ‘Betovering, Bezwering en Illusie, BV.’ Daarnaast zou je ook kunnen zeggen dat de titel verwijst naar Owen. Katie is namelijk helemaal door hem betoverd, al vanaf ze hem voor de eerste keer in de metro zag.

VERTELPERSPECTIEF
Het verhaal wordt verteld door Katie zelf. Ze vertelt alles achteraf in de ik-persoon. Je hebt hier dus te maken met een personele, vertellende ik-verteller.
Dit merk je bijvoorbeeld aan de eerste zin al: 'I’d always heard that New York City was weird, but I had no idea just how weird until I got here.' Katie vertelt hier als ‘ik’ en de werkwoorden staan in de verleden tijd.

LAY-OUT
Op de Engelse kaft zie je een blonde vrouw met vleugels en een toverstafje. Ze vertrekt naar haar werk, samen met een kikker. Deze heeft een tas in zijn hand en draagt een bril, een kroon en een das.
Hoewel er in de boeken van Shanna Swendson niet getoverd wordt met een toverstokje, vind ik het toch een toffe kaft. Deze duidt door de fee en de kikker al aan dat het om fantasie gaat. Daarnaast komen kikkers ook in het verhaal terug. Zo ondervindt Katie dat ze ‘kikkers kussen’ letterlijk mag opvatten!

In het boek zelf staat er rond de titel in grijze inkt een mooie kader en ook rond de aanduidingen van het nummer van een hoofdstuk staat een grijs tekeningetje van een draak.

MIJN MENING
Ik vind dit boek een absolute aanrader. Ik lees het zelf enorm graag omdat het helemaal mijn thema is, namelijk romantiek en fantasie. Daarnaast leest het ook heel vlot en is het humoristisch geschreven.

Het einde is misschien niet helemaal wat ik verwachtte, maar omdat ik wist dat dit boek onderdeel is van een serie, vond ik dat niet zo’n probleem. Ik kon namelijk direct in het tweede deel beginnen en daar kreeg ik wél waar ik op hoopte!

AUTEUR
De auteur van dit boek is Shanna Swendson. Net als Katie is zij geboren en getogen in een stad in Texas. Ze begon al op jonge leeftijd met het verzinnen van verhalen. Eerst speelde ze die verhalen gewoon na met haar speelgoed, later begon ze deze op te schrijven.

Pas vele jaren later leverde ze voor het eerst een echt manuscript in tijdens een schrijversbijeenkomst. Helaas werden deze afgewezen, maar Shanna bleef volhouden en enige tijd later lukte het wel. Onder de naam Samantha Carter bracht ze verschillende romans uit.

Na acht jaar schreef ze eindelijk terug en deze keer wel onder haar eigen naam. Ze kwam op het idee voor deze reeks doordat ze nergens het genre vond dat ze graag wilde lezen. Boeken zoals Harry Potter, maar die zich afspelen in een eerder volwassene wereld. Uiteindelijk besloot ze dan maar om deze boeken zelf te schrijven.

Ondertussen verschenen er al vier delen van de 'Enchanted, Inc. –serie.' Het tweede deel, 'Once Upon Stilettos' verscheen in 2006. Met 'Damsel Under Stress' kwam in 2007 ook het derde deel uit. Het voorlopig laatste deel, 'Don’t Hex with Texas', verscheen eerder dit jaar.

Shanna houdt naast schrijven ook van films bekijken (die ze daarna bespreekt), bakken, reizen, zingen, lezen en puzzels maken. Meer informatie over Shanna Swendson en de 'Enchanted, Inc.-serie' kan je vinden op haar website: www.shannaswendson.com.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.