Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Klem! door Mirjam Oldenhave

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Klem!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 563 woorden
  • 23 juli 2008
  • 84 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
84 keer beoordeeld

Boekcover Klem!
Shadow
Klem! door Mirjam Oldenhave
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Mirjam Oldenhaven – Klem!

Samenvatting:


Rik is verhuisd en moet dus ook naar een nieuwe school. Als hij daar een week naar zijn verhuizing aankomt wordt hij ontvangen door een heel net jongetje genaamd Denzel. Denzel brengt Rik en zijn moeder naar mevrouw Melchers het schoolhoofd. Als mevrouw Melcherst Rik en zijn moeder hebben rondgeleid ging Rik naar zijn nieuwe klas en zij zijn moeder gedag.
Toen hij daar binnenkwam was iedereen rustig aan het werk. De juf (Ellie) zei dat Rik wel naar Anna mocht zitten. Omdat Rik achterloopt op de klas mocht hij zelf weten wat hij even ging doen. Toen de klas klaar was met zelfstandig werken gingen ze topografie doen. Rik zei aahh.. bléé topografie maar iedereen in de klas riep Jeehh.. zijn buurvrouw Anna zei ook al dat ze dol was op topografie. Rik dacht dat hij de enige was die normaal is. Maar voorin de klas zat nog een jongen Timo. Als de klas klaar is met topografie stormt de hele klas af op de juf om te vragen of ze nog meer huiswerk mogen. Rik denkt dat hij een Timo de enige zijn die normaal doen. Als hij thuis komt verteld hij alles aan zijn moeder, maar zijn moeder vind het alleen maar leuk dat ze daar op school zo enthousiast zijn. Zijn vader zegt dat hij wel naar het schoolplein mag om te voetballen en misschien nieuwe vrienden kan maken. Toen hij op het schoolplein kwam was daar niemand. Rik gooide met de bal maar even tegen de muur. Toen zag achter de hoek Timo vandaan komen met nog een meisje Ietje gelukkig was zij ook normaal. Ze gingen samen voetballen en hadden het erover dat het eigenlijk toch niet normaal was hoe die andere deden. De volgende morgen kwam Rik met zijn nieuwe voetbal op school en vroeg of Anna ook even met zijn nieuwe voetbal wou voetballen. Maar dat wou Anna niet want het zou agressie op roepen. Toen hoorde Rik van Timo dat Ietje al weg was want ze moest nog naar de GGD. Toen Ietje weer kwam van de GGD was ze ook in een keer heel raar gaan doen. Eerst dachten ze dat Ietje een grapje maakte maar toen Ietje zei dat ze zich een rijker mens voelt werden ze bang.
Timo die dacht naar en waarschuwde Rik nog dat hij niet naar de GGD moest gaan maar Rik die zei dat het vast niet de GGD zou zijn. Toen Rik daarbinnen zat was het geen meneer van de GGD maar een tandarts!! Hij zette bij alle kinderen die twee maanden op school zaten twee klemmetjes in zodat ze alleen nog maar wilden leren. Toen Rik thuis kwam had Timo zijn ouders al gebeld dat er iets raars met Rik was. Zijn vader vroeg aan Rik waar hij was geweest. Hij zei dat hij bij de GGD was geweest en liet zijn vader in zijn mond kijken. Hij zag de klemmetjes en belde de oom van Rik want hij was een echte tandarts. Hij kwam zo snel als hij kon en haalde de klemmetjes weg. Toen belde ze de politie en alle kinderen moesten naar school komen om de klemmetjes wel te laten halen. Toen de kinderen weer normaal waren arresteerde de politie juf Ellie en mevrouw Melchers. En ze leven nog lang en gelukkig (behalve mevrouw Melchers en juf Ellie).

REACTIES

N.

N.

Thanks

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Klem! door Mirjam Oldenhave"