Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

1000 sproeten door Josee Hussaarts

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover 1000 sproeten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 557 woorden
  • 6 mei 2008
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
9 keer beoordeeld

Boekcover 1000 sproeten
Shadow
1000 sproeten door Josee Hussaarts
Shadow
Samenvatting

Het boek gaat over Micha. Hij is een jongen van 16 en hij zit in de 4e . Hij speelt in een bandje met zijn beste vriend Timo en nog een paar anderen. Micha is verliefd op Iris, die bij hem in de klas zit.

Iris vindt hem ook wel leuk en ze spreken af in een café. Daar krijgen ze verkering. In het begin gaat alles goed, ze maken samen huiswerk en gaan samen uit. Micha vindt het alleen vreemd dat hij Iris nooit naar huis mag brengen. Iris wordt steeds stiller en ze heeft blauwe plekken. Als hij er naar vraagt, raakt Iris geïrriteerd. Micha laat haar maar en denkt dat het wel weer over gaat. Maar als ze ruzie krijgen, wil Micha toch wel eens weten wat er aan de hand is. Dan vertelt Iris dat ze door haar vader – hun rector – geslagen wordt. Micha is verbaasd en wil het eigenlijk niet geloven. Hij moet van Iris beloven het aan niemand te vertellen.

Hij doet erg zijn best, maar als zijn vriend Timo hem uithoort kan hij er niet meer tegen. Timo zegt tegen Micha dat ze naar de politie moeten gaan. Als Micha dit aan Iris vertelt wordt ze woedend en ze rent weg. Als hij de volgende dag op school komt is Iris er niet. Hij wordt zo boos dat hij de kamer van de rector binnenrent en hem voor zuiplap uitscheldt. Dan pas ziet hij dat de Iris’ vader niet alleen is, de conciërge is bij hem en hij wordt geschorst.


Hij gaat naar Iris’ huis en haar moeder doet huilend open. Ze vertelt hem dat Iris al een paar dagen niet thuis is gekomen, ze is ten einde raad. Micha gaat naar huis. Dan herinnert hij zich ineens wat Iris ooit gezegd heeft; ze heeft de sleutels van het huis van haar tante. Zij woont in Utrecht en Iris kan altijd bij haar terecht. Zonder het tegen zijn ouders te zeggen gaat hij naar Utrecht en vraagt in een bloemenwinkel een telefoonboek. Hij vindt het adres en koopt meteen een bos irissen voor Iris. Hij belt aan bij het huis. Er wordt niet opengedaan.

Hij belt nog een keer, zo lang als hij durft. Maar weer niks. Micha voelt zich hulpeloos. En die bloemen, wat moet hij daar nou weer mee? Dan ziet hij het gordijn bewegen. Iris maakt de deur open en ze lopen naar boven. Iris vraagt hoe hij weet waar ze was, en Micha antwoordt dat hij dat nog wist, want Iris heeft een keer geprobeerd met de sleutels van haar tante haar fiets open te maken. Iris voelt zich raar en zegt dat hij niet wijs is dat hij zomaar naar Utrecht komt zonder dat hij zeker weet of zij er is. Ze beginnen elkaar uit te schelden.

Ze kijken elkaar in de ogen en beginnen dan ontzettend hard te lachen.

Iris’ tante komt thuis en Micha mag blijven slapen. De volgende dag gaat Iris met Micha terug naar huis, want Micha moet optreden met de band, voor een talentenjacht. Op de talentenjacht zingt Micha het lied dat hij over Iris gemaakt heeft en ze gaan door naar de volgende ronde.

Dan is het afgelopen en Micha heeft een goed gesprek met Iris. Alles komt goed, maar of ze gaan winnen, is voor iedereen een vraag....

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "1000 sproeten door Josee Hussaarts"