Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Als een vogel in een kooi door Charlotte Gingras

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover Als een vogel in een kooi
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 457 woorden
  • 26 maart 2008
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
13 keer beoordeeld

Boekcover Als een vogel in een kooi
Shadow
Als een vogel in een kooi door Charlotte Gingras
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Als een vogel in een kooi

Het gaat over Mirabelle. Mira is een meisje van bijna 15j. Vrienden heeft ze niet. Mira betekent in het Spaans : zij die kijkt. Ze leest graag boeken en leent er altijd van de bieb, maar als ze een boek heeft gelezen dan droomt ze ‘s nachts weg. Haar moeder werkt niet en breit truien. Ze heeft ook een vader, maar die ziet ze maar af en toe. Haar ouders zijn gescheiden. Op school is ze altijd alleen, maar dan komt er een nieuwe leerling bij haar in de klas. Ze heet : Catherine. Ze gaat naast Mira zitten, maar mira vindt dat niet leuk, maar na een tijdje valt ze best mee. Mira haar vader komt alleen op Zondag en dan brengt hij geld mee om Mira haar studies te betalen. Dan komt ze Catherine tegen in de bieb en ze vertelt haar grootste droom. Mira en Catherine zijn beste vriendinnen geworden. Tijdens de middag gaan ze samen naar een stopcafé. Dan vertelt Mira tegen Catherine dat ze graag een lief zo hebben, maar Mira is dan bang , want als Catherine een lief zou hebben dat ze dan alleen is.
Mira vraagt aan Catherine hoe ze moet kussen en Catherine zegt dat ze met haar buurjongen moet proberen, maar Mira wil niet , want ze haat kussen. De volgende dag gaan ze samen naar het stopcafé, maar plots komt er een mooie jongen binnen en die komt naast haar zitten. Hij ziet Mira wel zitten. Hij noemt : Marc. Mira vindt Marc leuk. Dan gaat ze wandelen en gaat ze op een bank zitten en Marc komt naast haar zitten en Mira wordt verliefd op Marc. Dan gaat ze shoppen en ziet ze Catherine met Marc kussen en loopt ze boos weg naar huis. Nu haat ze Catherine en wil ze nooit meer een vriendin hebben. Catherine stuurt een briefje naar Mira dat ze het niet wist dat Mira verliefd was op Marc, maar dan wordt ze ziek en moet van haar moeder naar de hoge bergen. Na 2 maand gaat ze terug naar school. Ze moest veel inhalen en de meester zegt dat ze een keer moet langs komen bij zijn thuis. Bij zijn thuis vraagt Mira of hij haar wil kussen, maar de meester wil haar niet kussen en stuurt haar terug naar huis. De volgende dag zegt de meester dat ze bij een psycholoog moet gaan. Ze gaat akkoord en gaat elke dinsdag en donderdag naar Paule de psycholoog. Later ziet ze Catherine in de bieb en ze legt het bij met haar. Op school zegt de meester dat ze talent heeft en zegt dat ze een cursus moet volgen in de Zomer. Mira volgt zijn raad op en vertrekt op reis.


EINDE

REACTIES

S.

S.

wat is de nen saaaiiiieee boek ik ben altijd in slaap gevelle toen ik het aan het leze wass

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Als een vogel in een kooi door Charlotte Gingras"