Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Alice in Wonderland door Lewis Carroll

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Alice in Wonderland
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 635 woorden
  • 26 maart 2008
  • 75 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
75 keer beoordeeld

Boekcover Alice in Wonderland
Shadow
Alice in Wonderland door Lewis Carroll
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Alice in Wonderland

Alice zat met haar zus in de tuin, Alice was een beetje slaperig. Opeens zag ze een konijn bij haar voeten die begon te praten en later rende het konijn weer weg. Alice rende achter het konijn aan, dat inmiddels een groot hol binnen was gerend. Alice kroop er achterna. Maar Alice dacht er niet aan hoe ze terug moest. Toen voel Alice op iets zachts. Ze kwam in een kamer waar een grote tafel stond met een sleutel erop liggend. Er omheen in de kamer waren allemaal deuren. Ze probeerde de deuren te openen maar dat lukte niet. Toen probeerde ze een heel klein deurtje. De sleutel paste. Achter de deur was een mooie tuin, maar Alice was te groot voor de deur. Op de tafel achter haar stond nu opeens een flesje waarop stond Drink mij. Alice dronk uit het flesje en opeens kromp ze. Nu paste de sleutel, alleen was ze de sleutel vergeten toen ze hem op de tafel had gelegd. Alice begon te huilen, waarop er opeens een stukje cake op de tafel kwam te liggen met "Eet Mij" erop. Alice groeide weer en kwam met haar hoofd tegen het dak. Waardoor ze weer huilde, ze had inmiddels een grote plas water gemaakt van haar tranen. Alice pakte de sleutel. En dronk toen weer uit een flesje waardoor ze kromp. Maar toen zat ze vast in een zee gemaakt van haar tranen. In de zee zag ze een muis zwemmen waar ze naar toe zwom. Alice begon aan de muis te vertellen over haar kat Diana, maar daar werd de muis boos over en zwom weg.
Ze ging achter de muis aan naar buiten, waar ze allemaal dieren ontmoette. Zoals een Dodo die een wedstrijdje organiseerde om Diana warm te krijgen want ze had het koud.


Na nog een karweitje gedaan te hebben voor konijn, om iets te halen uit zijn huis zag Alice een kikker op een bloem. Die zei: "Als je van deze kant eet groei je en als je van de andere kant eer krimp je" De kikker ging er vandaar. Alice probeerde aan alle bij de kanten een hapje en het werkte, Alice wilde graag een huis binnen dus liet ze zich groeien. In dat huis zat een vrouw met een kind en een poes. Alice vroeg een aantal dingen over de poes.
De vrouw zou kaart gaan spelen met de koningin dus Alice moest op de baby passen. Alice ging naar buiten met de baby, waar de baby plotseling veranderde in een big. De big ging ervandoor. Alice zag een kat in een boom die begon te praten, Alice vroeg de weg. Maar de kat vertelde dat er slechte mensen wonen aan elke kant. De kat verdween.

Alice ging een kant op waar ze na een tijdje een huisje zag. Daar zaten een mannetje en een vrouwtje en iets wat sliep, aan tafel. Alice praatte met de mensen/dieren. Buiten aangekomen zag ze een boom met een deurtje, ze ging er door heen en kwam in een tuin. Met allemaal levende kaartensoorten. 3 ervan waren witte rozen rood aan het verven. Alice vroeg waar ze dat deden. De kaarten vertelde dat de koningin anders hun hoofden eraf liet halen. Toen kwam de koningin die zei: Haal hun hoofden eraf. De koningin vroeg of Alice mee wilde doen met de kaarten. Alice deed mee, maar ze kende het spel helemaal niet.

Alice zag de kat weer en praatte met hem, maar opeens zij de koningin: Haal haar hoofd eraf. De wachters protesteerden. Alice wilde weer groot worden en nam wat te eten wat ze in haar zak had. Toen groeide zo tot ze 2 huizen groot was. De kaarten waren boos en gingen opstapelen. Toen werd Alice gewekt door haar zus. Alles was maar een droom!

REACTIES

N.

N.

er staat dat het een kikker was maar het is een rups geen kikker

15 jaar geleden

N.

N.

er staat dat de dodo een wedstrijdje doet om diana weer warm te krijgen maar het is om alice weer warm te krijgen.

15 jaar geleden

..

..

sorry mensje, maar er klopt niet zo veel van!!!! en het maar de helft van het boek!!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alice in Wonderland door Lewis Carroll"