Komt een vrouw bij de dokter door Kluun

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 491 woorden
  • 18 februari 2008
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
18 keer beoordeeld

Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor…

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter door  Kluun
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel : Komt een vrouw bij de dokter
Schrijver : Kluun
Genre : Roman

Titelverklaring:
De titel is zo gekozen dat je meteen weet waar het boek over gaat, namelijk: er komt een vrouw bij de dokter… Het is niet zomaar een bezoekje aan de dokter. Na het bezoek aan de dokter veranderd het leven van het gezin behoorlijk. De Carmen krijgt te horen dat ze borstkanker heeft.

Hoofdpersonen:
Stijn: Stijn is de persoon die het verhaal echt beleeft. Hij is een man met monofobie. Dit betekent dat hij niet trouw kan zijn aan 1 vrouw. Het is een echte voetballiefhebber. Zijn kantoor is bijv. In het oude stadion van Ajax, en heel veel gebeurtenissen in het boek vergelijkt hij met voetbalwedstrijden of spelers. Zo zegt hij bijv. “mijn effectiviteit daalt tot bryan roy niveau. Dat is een oud voetballer van ajax die hele mooie acties maakte alleen kwam er nooit wat uit.
Carmen: Carmen is een beetje de persoon waar het boek om draait, zij is ten slotte de vrouw die kanker krijgt. Carmen is een opgewekte vrouw die toch vrolijk blijft terwijl ze weet dat haar man vaak vreemdgaat.

Roos: Roos is de vrouw waar Stijn later in het boek een affaire mee krijgt. Over haar karakter kom je niet veel te weten, maar wel vind ze het jammer dat ze haar liefde voor Stijn aan niemand mag vertellen.

Samenvatting:
Het boek gaat over Stijn en Carmen en hun dochtertje Luna. Al vroeg in het boek krijgt Carmen te horen dat ze borstkanker heeft. De klap is extra groot een omdat zer ong. een half jaar geleden ook bij de dokter was geweest voor een bobbeltje op haar borst, maar toen zei de dokter dat het niet kwaadaardig was, wat het dus wel was. De vorm van borstkanker die carmen heeft is moeilijk te bestrijden. Haar tumor is te groot voor gelijk een amputatie. Daarom krijgt ze eerst chemokuren. Tijdens en na deze chemokuren begint Stijn nog meer te twijfelen of hij nog van Carmen houdt. Omdat Carmen hem niet meer kan bieden wat hij nodieg heeft, zoekt hij heil bij een andere vrouw: Roos. Aan het einde van het boek is de kanker van Carmen niet meer te bestrijden. Ze doet alles wat ze nog in haar leven wilde doen en besluit tot euthanasie. Zo heeft ze haar eigen dood in de hand en kan ze alles regelen, hiermee is het boek afgelopen.

Thema: De ziekte borstkanker.
Motief: Het ziekenhuis natuurlijk want daar is Carmen een groot deel van het boek, maar ik vind ook het vreemdgaan van Stijn want dit komt het hele boek terug.

Eigen mening
: Ik vind het een heel goed boek omdat alles wat in het boek gebeurt ieder mens kan overkomen. Daarbij kon ik me ook heel goed inleven in vooral Stijn omdat het mij ook heel moeilijk lijkt om je vrouw te blijven steunen terwijl ze kanker heeft, en je weet dat haar dood nooit ver weg kan zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Komt een vrouw bij de dokter door Kluun"