Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

100% Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 835 woorden
  • 30 januari 2008
  • 122 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
122 keer beoordeeld

Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
100% Timboektoe door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens
Auteur: Carry Slee
Titel: 100% Timboektoe
Verklaar de titel: 100% Timboektoe is het tweede deel van de serie Timboektoe. De titel is niet verklaarbaar, het is een vervolgtitel.
Aantal bladzijdes: 198
Jaar van uitgave: 2004
Tot welke genre behoort het boek: jongeren roman, eigentijdse roman.

Inhoud
100% Timboektoe gaat over Kars en Isa, die met hun ouders mee naar Frankrijk zijn verhuist omdat die daar een camping hebben gekocht. In de zomervakantie komen al hun vrienden op bezoek en samen organiseren ze een grote disco op de camping. De volgende ochtend horen Kars en Isa van hun vader dat de opbrengst ervan gestolen is. Het geld lag in het afgesloten kantoor en dus moest het een van hen geweest zijn, omdat verder niemand weet waar de sleutel ligt en er geen sporen van inbraak waren. Als Romeo een paar dagen later een nieuwe camera heeft, wordt hij meteen beschuldigd. Romeo ontkent, en hij vertrekt samen met zijn vriend Stef.
Jules denkt dat hij weet wie het heeft gedaan, namelijk zijn vader. Jules' vader is alcoholist nadat zijn vrouw overleden is. Hij wist waar de sleutel van het kantoortje lag en Jules heeft hem op het feest gezien. Hij gaat naar zijn huis, waar hij al een tijdje niet meer woont door de situatie. Hij vindt het geld. Hij legt het terug op de eettafel in het huis van Kars en Isa. Daardoor komt het goed tussen Kars en Romeo, die het natuurlijk niet gedaan kan hebben.

Ondertussen gaat er een hoop mis en goed in liefdesland, de verkering tussen Justin en Isa loopt stuk, het gaat aan tussen Kars en Annebel en Kylian de nieuwe activiteitenbegeleider blijkt homo te zijn. Later komt aan het licht dat Jules het geld terug heeft gelegt en dat zijn vader het gestolen heeft. Die word overgehaald om naar een afkick kliniek te gaan.
Op de avond van het tweede feest, een barbecuefeest, komt het weer goed tussen Isa en Justin.

Hoe zou jij reageren als je zulke situaties/gebeurtenissen mee zou maken?
Ik denk dat ik iedereen die zich ook maar minimaal verdacht gedroeg, beschuldigen. Net als er een beetje in het boek gebeurt..!

Analyse - Personages
Jules: Jules is een jongen van ongeveer 14 jaar oud, hij gedraagt zich een beetje verlegen en afzonderlijk en dat komt vooral doordat zijn moeder pasgeleden overleden is en zijn vader daardoor de hele dag alcohol drinkt. Hij heeft een hond, Frodo, en overacht in een tentje op de camping van de ouders van Kars en Isa. Hij heeft verkering met Nona, een goede vriendin van Isa.
Brian: Brian is bevriend geraakt met Kars en Isa doordat hij met zijn ouders kampeerde op Timboektoe. Hij maakt zich heel erg zorgen, hij denkt dat hij homo is. Hij is nog nooit verliefd geweest op een meisje, en als hij Kylian en zijn vriend Edgar samen ziet dansen, weet hij het zeker. Dat maakt hem behoorlijk aan het schrikken. Hij is bevriend geraakt met Jules en probeert hem te helpen, wat nog best moeilijk is.

Er wordt verder niet verteld hoe oud de hoofdpersonen zijn en ook niet hoe ze er precies uitzien, maar Kars en zijn vrienden zijn ongeveer 17 en Isa en haar vriendinnen rond de 14.

Ik zou absolúút niet op Madelon willen lijken, ze is een beetje een sletterig meisje dat alle jongens probeert te versieren. Het speeld zich af in de 20e eeuw (ik kon geen citaat vinden), in de zomervakantie en er verstrijken maar een paar weken, het is heel erg kort.
Het is best spannend, dat komt vooral doordat er heel lang niet duidelijk is wie de opbrengst van de disco gestolen heeft, veel mensen gedragen zich erg verdacht en dat brengt vooral vragen bij je op. Je leest er gauw doorheen, doordat je op sommige momenten gewoon het boek niét weg kan leggen!
Het is een open einde, wat ik best jammer vond, maar het is een serie, dus het verhaal gaat in het volgende boek gewoon verder.

Bedoeling/boodschap
Het gaat vooral om de diefstal, om het alcoholprobleem van de vader van Jules en om het verdriet dat het veroorzaakt bij Jules zelf. Ik denk dat de boodschap is dat je niet zomaar iedereen moet verdenken van iets, als je geen feiten hebt om het te bewijzen, je kunt er mensen pijn mee doen.

Mening
Het onderwerp diefstal ben ik nog niet vaak tegengekomen, en ik denk dat dat het boek ook het spannendste maakte. Er zijn echt heel veel belangrijke personages in het boek, dus er is ook veel afwisseling, elk personage heeft een compleet ander verhaal met zijn eigen problemen, het verveelt dus niet gauw, de problemen moeten allemaal opgelost worden! Bijvoorbeeld het verhaal van Isa en Julian, die uit elkaar gaan doordat Julian met een ander zoent, hij daar heel erg veel spijt van heeft maar dat Isa zijn handelingen verkeerd opvat en juist denkt dat Julian blij is dat het uit is. Het taalgebruik is best makkelijk, er worden (bijna) geen moeilijke woorden gebruikt en je kan er vlot doorheen lezen.

REACTIES

K.

K.

ik vond het een mooi verhaal en ik zou ook zo'n avontuur willen beleven

13 jaar geleden

T.

T.

ik haat lezen maar dit boek vond ik supper leuk
lees en zeg je komentaar

12 jaar geleden

I.

I.

de meeste mensen vinden dit een meisjes boek maar ook ik vind de serie Timboektoe geweldig

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "100% Timboektoe door Carry Slee"