Castel-camping door Karin de Koning

Beoordeling 8.1
Foto van een scholier
Boekcover Castel-camping
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1390 woorden
  • 23 januari 2008
  • 70 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
70 keer beoordeeld

Boekcover Castel-camping
Shadow
Castel-camping door Karin de Koning
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Castel-camping

H1 : Kasteel Camping des Ormes : Ze moeten kiezen tussen Castel Camping des Ormes en Le verger. Kiezen de eerste (na een lange discussie). Ze gaan naar de receptie, maar de man die daar werkt is een beetje eigenaardig. Hij geeft hun een plek in de schaduw, terwijl er nog volop plek in de zon is, en ook nog bij een duiventil (daar komen ze pas later achter).

H2 : Een oude dame : Carine en Thierry willen gaan zwemmen. Het hele zwembad is leeg, maar het is wel lekker water. Opeens horen ze iemand roepen , ze zien dat het een oude dame is die vanuit het kasteel roept. Ze willen naar haar toe gaan, maar dan komt de campingeigenaar. Hij zegt dat de vrouw gek is. Ook komen ze erachter dat de vrouw de echte eigenaar van de
camping is. Hij zegt ook dat deze plaats voor campinggasten verboden is. Hij stuurt ze terug naar de camping.


H3 : De duiventil : De camping is niet groot, ongeveer 100 plaatsen. Daarvan zijn heel veel leeg, 14 tenten en 20 caravans. Ze vinden het raar omdat de campingeigenaar zei dat de camping vol was en dat er alleen nog maar plek in de schaduw was. Daarna gaan ze eten maken : Tomatensalade (doet Carine),
biefstukken (mevr. Cosse) en groene bonen (mnr Cosse). Thierry snijdt het brood. Daarna maken ze een wandeling door het park van het kasteel. Ze komen terug om half 10. Daarna gaan ze naar de bar (duiventil). Achter de bar staat een jongen jongen, de zoon van de camping eigenaar. Er zijn geen andere mensen. Ze vragen wat over de oude vrouw, maar de jongen weet er niet heel erg veel van, alleen dat ze gestoord (folle) is. Daarna gaan ze naar boven, waar een bibliotheek blijkt te zijn. Ze komen er achter dat er alleen maar boeken van vrouwelijke schrijfsters zijn. Carine neemt een boek, de anderen gaan al vast weg. Maar Carine vergeet de tijd… En David, de barkeeper, vergeet dat Carine er is…

H4 : In het zwart (’s nachts) : Carine merkt dat het laat is, en ze roept David, maar die is er niet meer. Ze denkt dat als ze heel hard roept dat haar ouders misschien wel komen. Maar daarna denkt ze dat ze net zo goed hier kan slapen. Ze valt in slaap, maar word gewekt door een geluidje om 3 uur. Ze hoort twee mannen : de camping eigenaar en nog een man. Ze spreken over de camping. De camping eigenaar zegt dat hij mensen expres van de camping weg houd, zodat de vrouw weinig verdient, en het kasteel en de Camping aan hem gaat verkopen. Hij zegt tegen mensen die bellen dat de camping vol is en tegen mensen die een brief schrijven zegt hij hetzelfde. Gasten geeft hij een slechte plaats, zodat ze snel weer weg gaan. Hij zegt dat er geen problemen zijn, want met haar weinige familie heeft de vrouw nauwelijks contact. Haar twee neven in Amerika helemaal niet meer en haar nicht in Parijs alleen nog via een kerstkaart.

H5 : De volgende ochtend : Thierry word om 7 uur wakker, maar hij ziet zijn zus niet. Hij kleedt zich aan en gaat op zoek. Iemand schreeuwt zijn naam, maar hij ziet niet wie. Na de derde keer schreeuwen kijkt hij naar een raam in de duiventil en ziet het hoofd van… zijn zusje. Hij begrijpt meteen dat zij de nacht in de duiventil heeft doorgebracht. Hij zegt dat ze door het raam naar buiten moet gaan. Zodra ze buiten is verteld ze haar broer het hele verhaal. Hij zegt dat ze alles aan de vrouw moeten vertellen, maar ze weten niet hoe ze in het kasteel kunnen komen. Ze gaan er achter proberen te komen, maar eerst gaan ze eten. Hun ouders gaan een oude en mooie kerk bezoeken, dus ze zijn alleen. Ze checken eerst of André bij de receptie is. Ja, die is er. Thierry gaat naar binnen en vraagt wat over auto’s. Daarna vraagt hij of hij de telefoon mag gebruiken, maar die is alleen voor noodgevallen. In het dorp is wel een telefoon. Hij gaat terug naar zijn zus. Daarna gaan ze naar het kasteel. Maar niet via de normale route. Bij het kasteel vinden ze een deur. Ze komen binnen en zoeken een trap. Ze vinden die en gaan naar boven. Daar zijn allemaal deuren. Maar achter welke deur zit mevrouw De la Tour?

H6 : Madame de la Tour : Na te hebben geluisterd aan meerdere deuren, vinden ze de juiste. Ze gaan naar binnen, en zien een oude vrouw in een rolstoel. Er is een bed, een kast, een tafel met stoelen, een bureau en een hele mooie piano. Achter een van de ramen zit de oude vrouw. De vrouw groet de kinderen en herkent ze van het zwembad. Ze komen erachter dat de vrouw niet gek is, alleen gehandicapt. Sinds haar man dood is, gaat André over de camping. Ze weet dat er niet veel mensen zijn. Carine legt aan de mevrouw uit wat er aan de hand is. Ze weet eerst niet wat ze moet doen. Maar Thierry stelt voor dat ze haar nicht in Parijs moet bellen. Ze geeft het telefoonboekje en de naam (Léontine Laforge) en zegt dat ze getrouwd is met Francois Duchamp. Ze moeten voor de oude vrouw bellen, omdat er geen telefoon op haar kamer is. Maar ze hebben geen bewijzen tegen André. Ze zijn van plan foto’s te nemen met Carine haar camera.

H7 : Op reis :
Ze zeggen het niet tegen hun ouders, want haar vader zal zeggen ‘je moet meteen naar de politie’, en haar moeder ‘je moet je niet bemoeien met andermans zaken’. Hun ouders gaan naar Brantôme, en zij gaan naar het dorpje om te bellen. Maar eerst gaat Carine ze over de camping en nemen foto’s, zodat Thierry naar het kantoor kan gaan. Ineens komt André, die vraagt wat ze doet. Carine weet dat ze tijd moet rekken. Thierry zet een raampje open zodat hij er ‘s nachts weer in kan. Daarna gaan ze naar de stad en bellen Léontine. Ze leggen de situatie uit, en ze zegt dat ze het er ’s avonds met haar man over gaat hebben. Ze gaan terug naar de camping en nemen een kleine Siësta.


H8 : Een inbraak :
Om een uur ’s nachts is het helemaal stil op de camping, en nergens brandt meer licht. Behalve bij de receptie. Het licht van een zaklamp. Thierry zoekt naar de papieren en Carine staat bij het raam. Ze kijkt, luistert, let op…. Slechts een keer dreigen ze ontdekt te worden, maar het bleek een campinggast met hoge nood. Eindelijk vind Thierry de papieren, en neemt ze mee naar hun tent. Zaterdagmorgen zeven uur nemen ze de auto naar Brantôme om de foto’s van Carine te laten ontwikkelen. ’s Middags nemen ze de auto terug naar de camping. Daar gaan ze meteen naar het kasteel. Ze laten alles aan de oude mevrouw zien. Die vind het formidabel, vooral de brieven. Ze zegt dat ’s middags haar nicht heeft gebeld dat ze langskomt. Carine zegt dat ze morgen weggaan, en geeft haar adres aan de oude vrouw, die zegt dat ze hun zeker schrijven zal…

H9 : Een brief :
Het is 2 september. Morgen gaan ze weer naar school. Carine gaat naar de eerste, Thierry naar de derde, tevens de laatste. De postbode komt en geeft een brief van de oude mevrouw :

Château des Ormes, 30 augustus

Lieve Carine en Thierry,

Ziehier eindelijk een brief van ‘ de oude gek ’. Alles gaat heel goed hier. Eerst heeft mijn nicht niet geloofd dat André mij bedroog. Maar nadat zij de brieven had gelezen, twijfelde zij niet meer. De man van mijn nicht zag het kasteel en de camping voor de eerste keer. Ehh goed, het is zo enthousiast dat hij zich met de camping na het vertrek van André wil bezighouden. Hij begint hier met zijn werk op 1 october. Mijn nicht en hij zullen in het kasteel gaan wonen. Daarom ben ik niet meer alleen. Zij gaan een lift plaatsen. Dus kan ik ook uitgaan (naar buiten gaan). Ik zou jullie graag veel willen bedanken. Zouden jullie het leuk vinden om in de herfstvakantie naar het kasteel te komen? De herfst is hier heel mooi. Natuurlijk zal ik jullie reis betalen.

Goede groeten

Madame de la Tour

REACTIES

R.

R.

best een goede omschrijving, maar de zinnen zijn niet helemaal goed!

13 jaar geleden

D.

D.

top hoor! :) xx

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Castel-camping door Karin de Koning"