Gevangenis met een open deur door Jan Terlouw

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Gevangenis met een open deur
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 447 woorden
  • 3 oktober 2007
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
22 keer beoordeeld

Boekcover Gevangenis met een open deur
Shadow
Gevangenis met een open deur door Jan Terlouw
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gevangenis met open deur De titel gaat over de sekte want je kan er wel uit maar de mensen die er in zitten zijn helemaal in trance en willen er niet meer uit. Schrijver: Jan Terlouw Samenvatting: Het gaat over een ex-commissaris die met pensioen is, maar toch nog bezig is om de sekte de "Living Souls" op dingen te betrappen die niet legaal zijn. Hij zoekt dat nog uit omdat goede vrienden van hem hun dochter zijn verloren aan de ''Living Souls''. Nu wilt hij er alles aan doen om ze op te heffen. Om hier achter te kunnen komen laat hij Josje (zijn kleindochter),Paul en Valentijn proberen bij de ''Living Souls'' te komen, dat lukt ze ook. Valentijn wordt al snel de sekte uitgegooid. Paul wordt een echte "Living Soul". Tegen Josje zeggen de Lofties en de Voorziener dat ze een hele goede "Living Soul" kan worden dit is een list omdat ze doorhebben dat Josje voor haar opa werkt. Ze wordt in een klein kamertje gezet met de hele tijd een fel licht aan. Ze moet allemaal boeken die de Voorziener zelf heeft geschreven uit haar hoofd leren. Maar op een dag sluipt ze de kamer van de Voorziener in en vindt ze uit dat hij allemaal munten spaart. Valentijn en Leo ( een helper van de ex-commissaris ) gooien de munten naar beneden uit een luik als de Voorziener aan het spreken is. Valentijn houdt een gesprek met alle ''Living Souls'' die nog in de zaal zitten. Aan het eind is Paul geen "Living Soul" meer, en zijn Josje en Valentijn ook ongedeerd. De "Living Souls"Zijn opgeheven. Plaats: Het verhaal speelt zich meestal af in het gebouw van de ''Living Souls'' en in een kroeg waar ze altijd bij elkaar komen om te overleggen wat er is gebeurd en moet gebeuren.
De hoofdpersonen zijn: Josje: De kleindochter van de ex-commissaris. Haar ouders zijn een tijdje gescheiden geweest maar later weer bij elkaar gekomen. Ze is een vrolijk beetje kinderlijk type. Valentijn: Valentijn is een jongen die vroeger aan de drugs is geweest maar met zijn inzet vermogen is hij er weer af gekomen. Paul: Paul die heeft altijd een vaste mening niemand kan die van hem veranderen. Hij is erg vors gebouwd en is ook behoorlijk lang. Belangrijkste bij persoon, De ex-commissaris: Zijn echt naam is Aart Keizer hij is met pensioen een aardig maar koppig persoon net zoals zijn kleindochter als ze ergens mee bezig zijn willen ze het af krijgen ook! Mening: Ik vond het een leuk boek met veel spanning. Maar af en toe was het doodsaai dan gingen ze zo'n heel dossier van iemand doorlezen, in totaal wel 3x...

REACTIES

G.

G.

Lekker lang man 9/11 decent

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Gevangenis met een open deur door Jan Terlouw"